reklama

Ciąża bliźniacza

Maggi - ładna kluseczka weszła do zlewu :-D
Własnie ze względu na oszczędność miejsca poszukuje optymalnego rozwiązania pt. wanienka z przewijakiem i tak mi wpadł w oko ten "kombajn". W łazience jak sie poprzestawia to akurat by weszło i nie trzeba nosić pełnej wanny wody. A tak sobie myślę jak podrosną to do dużej wanny zawsze można już wrzucić. Mamy taką narożną z miejscem aby usiąść, zawsze to łatwiej.
Udało mi się kupić okazyjnie 2 łóżeczka drewniane wymiar 120:60 cm Piętrusa model Alek wraz z materacykami i ochraniaczami za 100 zł za sztukę, także przynajmniej temat spania mam z głowy ;) Materace gryka/kokos/pianka i wyglądają bardzo dobrze. Została pościel i tu pojawia sie zawrót głowy ...

Ostatnia edycja:
reklama
Co do materaców to zgadzam sie w pełni, że co człowiek to opinia. Na początku też chciałam kokos-gryka, ale nie byłam do końca przekonana. Doszłam do wniosku, że zawsze mogę wymienić a zacznę od tańszego. Ja pożyczam przewijak z wanienką (pierwsza właścicielka zachwala) no i jeszcze mam zwykły przewijak na komodę. Ten kombajn chyba będę trzymać w łazience.

Maggi podsunęłaś mi pomysł z tym zlewem (fajny klusek na zdjęciu:-)) i zaczęłam z zadumą patrzeć na bidet. Jak myślicie dziewczyny-do kąpieli chyba by się nadał ??:confused:

Nie ma za co Kretowinka :-). Mam jeszcze ładną pościel z ochraniaczem i wkładem. Jak chcesz to poszukam.

Margaret waga dziewczynek naprawdę imponująca, chociaz ta róznica rzuca cień. Ale skoro lekarze mówią, że ok to ok :-)

tigla- ja na razie nie decyduje sie na posciel, kupilam w ikei ladne, kolorowe pledziki i nimi bede przykrywac maluchy bez powleczenia. mozna je normalnie prac w pralce, same w sobie sa ozdobne, a jak dzieciaki zasikaja to przez powloczke kolderka i tak sie zamoczy i tak, wiec byloby 2x tyle do prania. jak bedzie cieplej to bede uzywac kocykow/pieluszek flanelowych, okaze sie w praniu.
no i jak masz bidet, to rzadzisz!

margaret- ale duze juz twoje maluszki!!! gratuluje! jesli lekarze nie martwia sie roznica wagi to ty tez sie nie martw, no bo przeciez dla nich wazne jest tylko czy ktores z dzieci nie ma glowki/brzuszka/klatki piersiowej/itd za malych na dany tydzien ciazy (u mnie w 29tyg Wika miala brzuszek rozmiarowo jak na 27 tydz, stad ta nerwowa reakcja mojej ginki) ale moze obie parametrami sa na swoj okres ciazy albo i do przodu- to tylko dla nich dobrze! po prostu beda wieksze i silniejsze! przynajmniej ja tak to sobie tlumacze..

madmax- jak te tabletki, pomogly na schodzenie resztek po lozysku/lozyskach? jak sie czujesz?

Mam pytanie czy któras z was miała badz ma zle przyczepiona pepowine ?? miałam dzis moje regularne usg i ze wzgledu na zły przypływ w pepowinie jednego blizniaka lekarz zrobił drugie badanie i zauwazył pepowine przyczepiona do brzegu łozyska jestem załamana :baffled:

Mam pytanie czy któras z was miała badz ma zle przyczepiona pepowine ?? miałam dzis moje regularne usg i ze wzgledu na zły przypływ w pepowinie jednego blizniaka lekarz zrobił drugie badanie i zauwazył pepowine przyczepiona do brzegu łozyska jestem załamana :baffled:

to chyba jest to?? https://www.babyboom.pl/forum/ciaza...aj-moze-uratowac-zycie-twojego-dziecka-19582/ ale z tego co tam czytałam kiedyś to jesli ci zrobią cesarkę to będzie wszystko oki

dziewczyny szalone jedne :-Drozpisalyscie sie tak ze trudno was nadgonic:szok: jej wy to prawie wszystko pokupowane albo co najmniej wybrane macie a ja ciagle w lesie.
Nawet nie pomyslalm ze musze miec jakis sposob na kapanie. Poprostu dostalam wanienke od znajomych i wydawalo mi sie ze to wsio a tu otworzylyscie mi oczy ze trzeba ta kapiel rowniez i logistcznie zaplanowac. bez was zginelabym.

zenia.mi - nawet nie wiedzialam o istnieniu takiego problemu... no i jak tu sie nie zamartwiac.

jezeli chodzi o wozek to my zdecydowalismy sie w koncu na bugaboo donkey ^ BUGABOO DONKEY * TWIN * DLA BLIŹNIĄT I NIE TYLKO (3081246915) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. widzielismy, sprobowalismy no i sie nam spodobal tak wiec teraz wypatruje dostepne oferty. Mam nadzieje upolowac jakas wyprzedarz bo raczej obstawiamy nowy.

Mi zaczely puchnac mogi no i dopadly mnie bolesne skurcze ludek w nocy. Sa tak mocne ze ostatni skurcz byl 2 noce temu a ja ciagle kuleje:shocked2:. Do tego maluszki mniej ruchliwe, czuje ze sieruszaja ale jakby mniej (a corecze to tylko tak sporadycznie wyczuje jak teje na brzuchu trzymam). Juz nie moge doczekac sie wizyty w piatek - jakos dopada mnie powoli czarnowidztwo.
bojka my zaciskamy kciuki a ty zaciskaj nogi i trzymaj sie.
margaret - nono dziewczynki maja piekna wage, ciesze sie ze lekarze sa dobrej mysli i nie widza problemu w potencjalnej roznicy.
aaaaaaaaaaaa no i gratuluje nowej mamusi :-)
onlyone - napisz jak chlpcy??? jak sobie radzisz. Szcun za szybkie zrzucenie kg. Mam nadzieje ze i u mnie pojdzie gladko

Witam Was dziewczyny!
Ja juz po badankach prenatalnych. Wszystko jest ok. Moje chlopaki ulozeni obaj główkowo. Waga: 1343 g i 1287 g. Wciaz nie wiem jak bede rodzic.
Pani dr przeprowadzajaca dzisiejsze badanie powiedziala, ze jak ciaza bedzie donoszona to mozna rodzic w jakimkolwiek szpitalu. Jesli jednak do porodu doszloby wczesniej to poleca w mojej okolicy Bytom lub Rude Śl. Sa to osrodki o najwyzszym stopniu referencyjnosci. Nie wiem czy ktoras z Was cos slyszala o tych szpitalach?

Dzis mialam duzo chodzenia. Odwiedzilismy dwa duze sklepy z wozkami i lipa. Nie ma blizniaczych na stanie do obejrzenia. Szok! Kupilismy ladna wanienke razem ze stojakiem :-) padam ze zmeczenia.
Co do materacykow, zakupilam piankowe z ikei. Tydzien temu zamowilam rowniez kliny na allegro do lozeczek. Polozna ze szkoly rodzenia polecala by je uzywac. Podaje link, bo cena jest atrakcyjna: http://allegro.pl/klin-poduszka-dla-niemowlat-do-lozeczka-poszewka-i3060960375.html

elala ja tez się dopiero z tego forum dowiedziałam :(
eevlee tu dziewczyny "obgadują" szpitale :) Złota Lista z tego co widziałam jest tam też szpital w Rudzie Śl
Ja bylam na razie w jednym takim wielkim sklepie z wózkami, 50 wózków jak nie lepiej pojedynczych i aż 2 bliźniacze, oba tramwaje. I też nie wiem gdzie tu jeździć żeby coś popróbować jak sie prowadzi :(

reklama
Elala - Bugaboo to istne Ferarri wśród wózków i cena też wymiata ;-)

Eevlee - niestety nie wolno nastawiać się na oglądanie wózków bliźniaczych w sklepach, bo ich po prostu tam nie ma:wściekła/y: Piękna waga chłopaków - są trochę więksi niż moje maluchy w podobnym czasie:-)
A z tymi szpitalami - to ja też chciałam rodzić, jak donoszę u siebie w powiatowym, ale przypadek Sylhy wybił mi to z głowy. Niby u niej też maluchy były donoszone, a jednak Kacperek miał problemy z oddychaniem, więc dali do na patologię noworodka. Z powiatowego u mnie wywieźli by mi malucha do Wrocławia. A to nie wchodzi w grę - żeby jeden dzieć był w innym szpitalu. Więc tak czy inaczej w grę wchodzą tylko szpitale z najwyższą referencyjnością:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry