reklama

Ciąża bliźniacza

Tigla dobrze, ze juz w domku, dbaj o siebie i dzieciaczki.

Eevlee, a Ty jak się czujesz?

Lilonka wiadomo, ze w domu najlepiej, ale teraz dzieci najważniejsze i dla nich jestesmy w stanie w nawet miesiąc leżeć w szpitalu...trzymam kciuki abyś do świat wytrzymała :tak:

Różyczka mi tez się coraz gorzej śpi, we wtorek tak mi brzuch wysadziło :szok: ubierając skarpetki musiałam nogi na bok dawać (podnosząc je) no i zgaga wieczorami :baffled:

Marciuk no niestety będę mieć cc na 99% Lucuś już się główkowo obrócił, ale lekarz powiedział, że szpital nie będzie ryzykował sn tym bardziej, ze pierwszy poród miałam bardzo ciężki i boi się aby drugi maluszek nie urodził sie niedotleniony, mówił że przy jednym dziecku nie patrzą na to jaki poród był bo dziecko jest w kanale rodnym i współpracuje ale w ciąży bliźniaczej jedno dziecko jest już w kanale a te drugie się pcha na pierwszego i bardziej się męczy. Przeraża mnie w cc te leżenie 12 godz bez ruszania się :-( i potem ten ból, ale mama mnie pociesza i mówi że to tak jakby mi wyrostek wycieli, a wtedy aż tak bardzo mnie nie bolało :-D

Miss super że karmisz naturalnie i to dwójke na raz:-)

Zenia a Ty jak? imiona dla chłopczyków wybrane

reklama
Dziękuję dziewczyny za miłe powitanie :tak:.

Kretowinka te saszetki to Medagrin-zapewne dostałam je dlatego, że 37 tc to ostateczny termin, Ty masz szanse jako dwujajówka dokulać sie dalej :-D.

Dziewczyny jakie ciuszki mam wziąc na wypis ze szpitala (to już max za 4 tyg:sorry2:)??
AA, jestem na etapie wyboru fotelika i powiedzcie mi, czy oparcie w foteliku może zmieniać pozycje na bardziej leżące ?? Czy to jest sztywne ? A możecie polecić jakieś modele w przystępnych cenach ??

lilonko- ojej :( co ci sie nasila? jakie objawy? &&&&&&&&&& za swieta w szpitalu ;-)

bibiana- hehe, witaj w klubie akrobatyki stosowanej w czynnosciach codziennych :-D

tigla- to ja medargin juz od 29 tyg biore 3x dziennie. to na co, mowisz, ci go przepisali? co do ciuchow na wyjscie po szpitalu, to ja zostane w swoich spodniach ciazowych (mam rurki z pasem ciazowym z h&m, wiec- jak to rurki- beda chyba ok) a gora to bedzie cokolwiek, bo teraz topy oversize sa bardzo modne, wiec bedzie wygladalo jakby tak mialo byc. stopy mi nie urosly, nie spuchly, wiec buty beda zwykle, te ktore nosze.
ale mam problem z kupnem koszuli do karmienia do szpitala, bo wiadomo ze bede jej musiala uzywac juz wczesniej, jak mnie poloza, a brzuszek mam teraz konkretny, a po cc ten brzuch zmaleje, i systematycznie bedzie malal. wiec nie wiem naprawde jaki rozmiar kupic.... doradzcie.

w fotelikach samochodowych nie mozna zmieniac pozycji na bardziej lezaca (przynajmniej jesli fotelik jest dobrej klasy i ma zapewnic bezpieczenstwo przewozu malucha w samochodzie). na tych warsztatach, na ktorych bylam, byl wyklad o bezpieczenstwie przewozu dzieci i budowa skorupy jest optymalna co do wygody i spelniania funkcji ochronnych na wypadek jakiejkolwiek stluczki. fotelik jest sztywny i taki ma byc, masz w srodku wkladke pod glowke dla noworodkow, zeby ta glowka nie latala po calym foteliku tylko byla zatrzymana w miejscu. ja mam dwa foteliki maxi cosi cabriofix, ale na warsztatach koles mowil ze dowolny fotelik ktory ma przynajmniej 3 gwiazdki spelni swoja role, wiec nie musisz od razu na maxi cosi sie decydowac.

Zobacz załącznik 546969 2.jpg
Maksymilian i Aleksander albo na odwrót :-D

Załączniki

• 2.jpg
    2.jpg
    13,4 KB · Wyświetleń: 71
Tigla - o jaki fotelik pytasz? do karmienia, leżenia czy do autka:) Do samochodu chyba dla takich maluchów nie ma możliwości żeby ustawiać inne pozycje. Do najbezpieczniejszych modeli należy maxicosie cabriofix i jeszcze Peble.
Dziewczynki mam najnowsze wieści od Bojki :) są jeszcze w szpitalu ale ma już Lenkę też przy sobie:) karmi też tak jak Miss tylko piersią więc cudownie. Najprawdopodobniej jeśli nic się nie zmieni przed świętami wyjdą do domku:-) Przedstawiam wam więc kolejne cudne szkrabiki :)po lewej Tomek a po prawej Lenka:) Bojka jeszcze raz gratulacje :)V__A321.jpg

Kretowinko- ja właśnie w środę byłam na tych warsztatach:) strasznie długo trwały ale godne polecenia, super sprawa zwłaszcza o tych fotelikach się dowiedziałam tzn że ten pałąk w czasie jazdy ma być w pozycji pionowej a nie byle gdzie no i pierwsza pomoc, reanimacja itd:) naprawdę warto się przejść bo i położna była i o karmieniu , kolkach itd. Więc kretowinko ja bardzo dziękuję za podesłanie linka:)))wiadomości pochłonięte i na pewno się przydadzą.

Załączniki

• V__A321.jpg
    V__A321.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 89
Ostatnia edycja:
zenia- ale piekne maluszki :-D

maggi
- dzieki za info od bojki, sliczne ma futrzane kuleczki dwie :-D przekaz zyczenia szybkiego powrotu do domku calej trojki :O)
ciesze sie ze ci sie warsztaty podobaly :)

Ostatnia edycja:
Maggi chodzi mi o foteliki samochodeowe. Te które wymieniłaś są za drogie jak na coś co jest używane ok. 8 miesięcy, a my nie planujemy dalekich tras. Zreszta przy maxi cosi trzeba uważac, bo przy niektórych modelach standardami bezpieczeństwa nie odbiegaja od innych, natomiast ceną bardzo.
Przekaż prosze pozdrowienia dla Bojki. Maluchy maja niesamowite te włoski, a Lenka ma naprawde bujną fryzurkę:-). Moje panny napewno będą łysolki :-)

Bojka ale cudne dzieciaczki. trzymam kciuki za szybki powrót do domu.

Zenia ale super zdjęcia i piękne imiona:tak:

Tigla ja na pewno bedę zwracała uwagę na to aby mi do wózka pasowały foteliki, zawsze wygodniej jak się na zakupy jedzie.
Moja sąsiadka ma taki rozkładany na płasko....bezpieczny musi być bo patrzała na te wszystkie gwiazdki, ale w samochodzie to rzeczywiście najlepiej jakby był w pozycji półleżacej, bardziej chroni maluszka/maluszki

Mi tez udało sie kupić dwa fotelili maxi cosi cabriofix z Allegro-wyglądają jak nowe. To najbardziej udany mój zakup.
A ja leze w domku już drugi dzień po szpitalu i powiem Wam ze czuje sie bardzo dobrze. Mam świadomość ze szpital to całodobowa opieka ale psychicznie czułam sie tam dość zle. Schudlam kilogram.
Teraz grzecznie odpoczywam w domku, czytam, oglad tv, odwiedza mnie rodzina. Czas szybciej leci.
Męczy mnie okropne zgaga na która nic mi nie pomoga. Mam świadomość wykrytej cholestazy i tym sie trochę stresuje. Ale biorę leki, póki co nie mam swędzen, żadnych opuchniec. Zdaje sobie jednak sprawę ze przy pogorszeniu wyników mogę wrócić do szpitala. Mam zamiar stawiać sie na częste wizyty u mojego lekarza prowadzącego tak by niczego nie przegapić. Jestem dobrej myśli. Plan na początek to osiągnięcie 34 tc. Pózniej 36 :-)

reklama
Tigla- ja kupiłam używane te foteliki a raczej dostałam. Drogie są to fakt, ale my raczej dużo jeździć będziemy więc dla mnie to było bardzo ważne i kierowałam się testami ADAC. Reszty fotelików niestety nie znam więc nie doradzę za bardzo:( Może dziewczyny coś ci więcej podpowiedzą.
Eevlee - a ty zadowolona jesteś z zakupu tych fotelików? Bo wylukałam że kupiłaś te co podesłałam linka:)
Zenia - ale fajnie dzieciaczki wyglądają:) super zdjęcia i pamiątka. Ja się właśnie zastanawiam kiedy pójść na to 3D czy tam 4D. Kiedy jest ten odpowiedni moment i czy już go czasem nie przegapiłam;/

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry