reklama

Ciąża bliźniacza

Witam was
Ostatnio sie odezwalam i nagle zniknelam:)
Niestety brak czasu ale mniej wiecej czytalam was na bierzaco. Widze ze tu wiekszosc mam sa juz niedaleko rozwiazania. A niektore nawet juz po po tych dwoch tygodniach mojego nie odzywania. Takze wam bardzo gratuluje i widze ze macie sliczne maluszki ;) Najwazniejsze ze sa zdrowe i wszystko jest dobrze:)

Ja mam ostatnio troszke obaw co do moich blizniakow, moze pomozecie mi je rozwiac bylabym wdzieczna :)

Od jakiegos czasu czuje juz chyba ruchy ale tylko z jednej strony co mnie bardzo martwi , a po drugiej stronie nic nie czuje :( A nawet w nocy czasami takie mocne bole. Chcialabym byc po wizycie i wiedziec ze wszystko jest wporzadku. Do tego spuchlam na wargach sromowych a dokladniej na jednej i nie dokonca wiem co to jest... na szczescie nie piecze nie boli. Obawiam sie tez ze mam zapalenie pecherza. Ciagle parcie na siusiu nawet czasami co 15 minut... i mam tak ze bardzo mi sie chce pojde i nie zrobie wcale tak wiele. Ostatnie badania moczu robilam 3 tyg temu i tam nic takiego nie ma. Wizyte mam w poniedzialek (polowkowe) i w srode ginekologa. Mysle by powtorzyc mocz.

Ale po dzisiajeszej nocy to juz wg nie wiem co jest:( Bardzo bolal mnie brzuch ale z lewej strony tam gdzie czuje dzidzi i nie na jajnikach tylko tak troszke nad pepkiem obok pepka z lewej strony i wzdloz pepka w dol :( Taki rozlewajacy sie bol:( Nie byl skurczowy czy cos tylko ciagly. Moze przestawal na chwile ale zaraz wracal. Ok 5 w nocy zaczelo mnie tak bolec jeszcze z drugiej strony. Nie moglam spac :( Teraz juz jest troszke lepiej, ale nie poszlam dzisiaj do pracy. Wzielam urlop na kilka dni.

Miala moze ktoras z was podobnie?

reklama
Elala- wszystkiego najlepszego w takim razie z okazji rocznicy:) razem z dzieciaczkami piękny dzień dziś będziecie mieli :)
Tigla- nie chcę się absolutnie wymądrzać i nikogo absolutnie urazić więc z góry przepraszam jeśli w jakiś sposób Cię uraziłam :baffled:ale nie kupuj proszę jakiejś totalnej tandety która nie ma żadnych testów i jest bardziej nosidełkiem aniżeli fotelikiem który ma spełniać podstawowe zasady bezpieczeństwa maluszka w aucie. To na prawdę ważne żeby w aucie dziecko było bezpieczne nawet jak jedziesz krótki odcinek drogi. Przy uderzeniu bocznym których jest de facto najwięcej takie nosidełko z gównianego plastiku po prostu pęka i całość siły uderzenia idzie na malucha:(. A dla naszych wyczekanych maluszków najważniejsze jest żeby były bezpieczne. Może taki fotelik byłby już dla was odpowiedni? Ma przynajmniej testy i 3* FOTELIK NOSIDEŁKO 0-13 FISHER PRICE BEONE ADAC*** (3095122665) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. kosztuje tylko parę złotych więcej niż ten z twojego linka. Przemyślcie sprawę.
Charlottema - może jeśli źle się czujesz podjedź do szpitala, tam przynajmniej sprawdzą i ciebie i maluchy skoro te bóle są dość mocne. Zrobią ci badania moczu i krwi jeśli będzie trzeba i będziesz spokojniejsza niż czekając do przyszłego tygodnia. Może być tak że to nic wielkiego a może być też odwrotnie lepiej sprawdzić jeśli czujesz niepokój. A ruchami maluszków po jednej stronie na tym etapie ciąży nic się nie przejmuj:) ja miałam tak samo że czułam tylko w jednym miejscu i już panikowałam a na usg wyszło że chłopaki byli tak ułożeni że kopali w to samo miejsce:)

Ostatnia edycja:
charlottema - ja nie jestem expertka w sprawach boli brzucha ale jak pokazala historia KAJI zapalenie pecherza w ciazy moze byc grozne. Ja na twoim miejscu skontakotowalabym sie z lekarzem i opowiedziala o dolegliwosciach.

Maggi - w poniedziałek maluchy ważyły 2100 i 2500. Mam nadzieję doczekać kolejnego zaplanowanego na poniedziałek. No bo w końcu muszę przepuścić Margaret i Sade:-)
Dzięki za kciuki. Zaciskamy mocno nogi i oby do poniedziałku ;-) a potem do piątku ;-)

charlottemama- idz do szpitala na izbe przyjec, najlepiej juz teraz, z twoich objawow to raczej zapalenie pecherza, ale te bole sa nieciekawe... idz, zbadaja cie i cie uspokoja, lub w razie potrzeby przelecza. lepiej chuchac na zimne. ja tez jestem taka osoba, ktora nie chce nikomu robic problemu i bylabym sklonna poczekac az do poniedzialku na badania ale jesli to jest cos niepokojacego to idz na izbe- po to oni tam sa! nie chce cie straszyc, tylko uspokoic, bedziesz sie lepiej czula wiedzac ze wszsytko ok.

elala- gratulacje 5 rocznicy :) milego dnia z tej okazji

tigla- nie zgadzam sie z maggi, ten fotelik ma homologacje ece r44/o4, czyli ta, ktora jest wymagana w calej unii, wiec nie moze to byc nic nie warte plastikowe gowinko. pewnie ze fisherprice jest w dobrej cenie i to znana firma, i tez ma te sama homologacje. wybor nalezy do ciebie.

wiesci od sade:

'leze i zdycham :) tak wiec Marcel i Konstanty przyszli na swiat dzisiaj o godz. 9 i 9.05. waza uwaga 3550 i 3450, mierza 54 i 55cm, niezle klocki wyhodowalam :) Marcel jest ze mna a Kostus w inkubatorku grzeje sie bo mial trudny start, najgorsze polozenie z mozliwich, napisze potem wiecej. Trzymajcie sie buziaki'

sade kochana- gratulacje i podziwiam rozmiary waszego dziela! zycze wam szybkiego powrotu do domku juz w powiekszonym skladzie :-D

margaret- a co z toba????

Zenia - ale fajnie że Wam się udało zrobić te zdjęcia :) Nasi chłopcy cały czas są tak odwróceni że nie było możliwości zobaczyć ich twarzyczek...Teraz za 3 tyg.idziemy na echo serduszek - ale nie wiem czy nie za późno będzie już na takie zdjęcia...ciasno tam w środku :/

Charlottema - ja na Twoim miejscu bym zadzwoniła do swojego lekarza - a jak nie masz możliwości z nim pogadać - to bym pojechała do szpitala... Co do ruchów po jednej stronie brzucha - ja mam oba łożyska na przedniej ścianie i jeden z maluszków leży głębiej - dużo rzadziej go czuję - może i u Ciebie jest podobnie? Lepiej skontaktuj się z lekarzem... I daj znać co u Ciebie :)

Lilonka - trzymam cały czas kciuki za Was &&&& Oby do świąt się udało dotrwać :)

Elala - najlepsze życzenia :)

Dziewczyny - któraś z Was miała robione echo serduszek u Waszych maleństw?? Nie wiem czego się spodziewać...
I czy to normalne że takie badanie się robi? U jednego z Maleństw na połówkowych nie dało się obejrzeć serduszka tak się wiercił... Martwię się :baffled:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry