reklama

Ciąża bliźniacza

tigla- uff, dobrze ze w domku, powodzenia jutro na ktg :-)

palam i polka- gratulacje udanych wizyt

elala- ja bym sobie na twoim miejscu zrobila ten test obciazenia cukrem, tak dla swietego spokoju, spojrz na przypadek tigli

pieluchy wielorazowe? ja rowniez nie, i tak bedzie duzo roboty z ogarnieciem tej dwojeczki i meza ;)

reklama
Ale miałam radochę przed chwilą : kurierzy byli i przywieźli kołdry, poszewki, ochraniacze na łóżeczko, prześcieradła i kocyki. Mam ogromną ochotę poprać te rzeczy, ale nie czuję się już dziś na siłach.

Polka nie rób tego błędu i nie pytaj lekarza o długość szynki !!!! Od tego jest lekarz. My ciężarne dwupaki mamy już dość innych zmartwień. Jak będziesz znała długość to będziesz potem za dużo móżdzyć:tak:. Jak lekarz twierdzi, że jest dobrze to znaczy, że tak jest. Ja jestem przewrażliwiona na punkcie szynki, bo miałam ją operacyjnie skrócona. Potrafiłam sobie sama leki dawkować. Jak się za dużo wie, to nie zawsze na nas dobrze wpływa.

Palam, ja w zaden sposob nie mialam zamiaru Cie zmartwic dlugoscia twojej szynki :-) Jesli od poczatku masz 3 cm to znaczy ze tak ma byc i jest idealnie, nic sie nie skraca :-) tym sie nalezy cieszyc.
Ja jestem po prostu aktualnie przewrazliwiona a szpital i patologia ciazy dodatkowo odcisnely swoje pietno. Super ze trafilas do takiego wspanialego specjalisty, ktory wszystkiego pilnuje :-)

moze Tigla masz I racje z ta dlugoscia szynki z tym ze wtedy trzeba niec pelne zaufanie do lekarza. A ja niestety za kazdym razem badana jestem porzez inna pielegniarke a moje wyniki sa przegladane przez innego doktora tak wiec jezeli ja czegos nie to sie boje ze oni przeocza. No alt to wynika ze tu bardzo licha z to opieka medyczna w czasie ciazy. W Polsce to pewniej bym sie czula.Podpytam w srode o te badania na cukrzyce :sorry:

Lilonko - trzymaj się dzielnie :) super że wyniki wychodzą dobrze i obyście dotrzymali do tego 6 kwietnia a to już przecież za chwileczkę:biggrin2:
Tigla - cieszę się że i u ciebie po dzisiejszym badaniu wszystko ok. Prezentów dziś sporo dostałaś hihi, ale nie rób wszystkiego na raz tylko powolutku z tym praniem:)
Ja czekam jutro na kuriera z komodą yuhu, to pierwszy nasz taki większy zakup jeśli chodzi o dzieciaczki:) Już się nie mogę doczekać kiedy to skręcę i będę mogła układać ciuszki :happy2:
Palam - dzięki za info odnośnie tych puchnących paluchów, ja poczekam do wizyty 10 kwietnia i też zwrócę uwagę na to lekarzowi , bo jednak u mnie jest już coraz gorzej:( A twoje dzieciaczki wagowo pięknie idą oby tak dalej:)
Jeśli chodzi o pieluchy to jestem pełna podziwu dla wszystkich którzy zdecydują się na te wielorazowe :) ja nie wyobrażam sobie przy dwójce maluszków ogarnąć jeszcze tonę brudnych pieluch do prania bo i tak będzie dużo prania ciuszków. Chyba jestem na to za wygodna żeby dodawać sobie roboty, której i tak już będzie co niemiara. A z tą siarą to też dziwne że jedne z was mają inne nie, mam nadzieję że jej brak w ciąży nie oznacza że mogą wyjść jakieś problemy z karmieniem już po porodzie.
Lilonka - to specjalnie dla ciebie żebyś mogła się nacieszyć i zobaczyć na podium :)
1. Lilonka
2. Novamama
3. Tigla
4. Kretowinka
5. Eevlee
6. Asiek
7. Elala
8. Pachnąca
9. Marcysiowa
10. Palam
11. Netka
12. Maggi
13. Różyczka
14. Dominiska
15. Dytko
16. Mama
17. Zenia
18. Multimama
19. Gloriane
20. Charlottema
21. Bibiana
22. Polka
23. Gotadora
:-D

Elala ja już jestem ekspert od szynek :-)-niestety. Każda osoba inaczej dokonuje pomiaru. Są też różne szkoły mierzenia (podobnie jak z usg dzieciaków) i na nic zda się nasza wiedza o jej długości. Ważna, że twarda i trzyma :-D

Jezu Maggi nie strasz tą listą :szok::szok:. Żeby nie okazało się prorocze umieszczanie mnie przed Kretowinką ;-). Zakupy fajna rzecz. Mi została właśnie komoda no i te nieszczęsne foteliki samochodowe. Ale dzięki Novej Mamie już zdecydowałam się na Fisher Prica, wybrałam nawet model, ale czekam na akceptację męża, a on będzie dopiero jutro.

reklama
maggi szacun za ogarniecie listy:-D dobra rzecz ze tak czasami nam ja wrzuciisz I postraszysz tym jak czas szybko leci. Ja pamietam jeszcze ze 2-3 tyg temu bylam za pozycji 11 atu juz 4 oczka do przodu. Cala nadzieje w liulonce ze potrzyma troche pozycje na topie I da nam sie spokojnie oswoic z naszymi pozycjami.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry