reklama

Ciąża bliźniacza

Hej kobietki. Ja po świętach niezbyt objedzona, bo dalej mnie przeczyszcza. Dobrze, że jutro wizyta. Do tego dzisiejsze wyniki pokazały, że mam bakterie w moczu a dopiero skończyłam brać antybiotyk na te poprzednie... :angry: :sad:

reklama
Powinnaś się dokładnie podmyć przed i dobrze spłukać :-), a do tego słoiczka pobrać środkowego sika-nigdy nie z początkowego. Ja raz nieprzytomna zapomniałam o tym i zaraz miałam bakterie w moczu i posiew musiałam zrobić, który wyszedł prawidłowo-dopiero po czasie skojarzyłam, że nieprawidłowo pobrałam.

Kretowinka, Tigla, żaden ze mnie heros, po prostu życie zmusza do zdwojonej aktywności, oprócz męża, to nie za bardzo mam kogo do pomocy, a jeszcze staram sie siostrze pomagać co ma 3kę dzieci. Takie życie, ale taką mam też naturę, nie usiedzę bezczynnie. Oby tylko siły były :tak:

Marcysiowa, Tigla dobrze mówi :tak: - koniecznie trzeba się umyć przed pobraniem i nie brać z pierwszego "strumyka". Zrobiłam ten sam numer z pobraniem na śpiocha i wyszły mi w wynikach "kolorowe jarmarki":-D od razu musiałam biec do urologa z wynikami.
Czy robisz sobie też analizę krwi? Jeśli wychodzą bakterie w moczu, podwyższone crp i wysoki poziom leukocytów, to ewidentnie jest stan zapalny. Może warto zrobić posiew przed wzięciem kolejnego antyb? Nie jestem specem, możesz mieć jakąś infekcję, a wtedy ważne jest jak to wpłynie na dzieci, w takim wypadku leczenie nie podlega dyskusji. Byłaś z tym u gina czy urologa?

Novamama na pewno będę robić posiew przed anty. Poprzedni anty też miałam dobrany do wyników posiewu. Teraz też zrobię posiew z pochwy. Dla świętego spokoju. A przy pobieraniu próbki moczu zastosuje się do waszych rad.

Novamama podziwiam Cię za aktywność. Ja łapię zadyszkę przy jedzeniu a co tu mówić o pomocy siostrze...

Kretowinka, o ten brak czucia w skórze brzucha to już pytałam i lekarzy i położną i na forum, z odpowiedzią - niejednoznacznie... Podobno jest to efekt rozciągającej sie zbyt szybko skóry i nerwy nie nadążają. Ja dodatkowo mam "rozjechane mięśnie wokół pępka, co widać przez skórę.
Zaczęło się koło 28 tyg.drętwieniem skóry, uczuciem napięcia i baaardzo nieprzyjemnie bolało podczas dotyku czy smarowania, od 31 tyg.po prostu nic nie czuję. Też się zastanawiam, co z tym będzie po porodzie i czy mięśnie się jakoś same zregenerują dzięki ćwiczeniom, ale po pierwszej ciąży wiem, że nie ma co liczyć na cuda, zwłaszcza po 30stce...skóra już po prostu nie taka elastyczna. Pozostaje czekać, ew.zdecydować się na plastykę brzucha....

Ja nie straciłam czucia w okolicy pępka, chociaż po 3 laparoskopiach i bliznach po nich, które się teraz rozjechały to mogłoby się zdarzyć. Za to jestem mega niezdarna z tym brzuchem i ciężko mi skalkulować szerokość jaką potrzebuję do przejścia.
Masz rację NovaMama. Jak zaszłaby taka konieczność wzmożonej aktywności to zapewne bym podołała-ale na szczęście nie muszę :-)
Jak u Was z rozstępami ??

reklama
novamama- to niefajne wiadomosci :/ juz sprawdzalam ile kosztuje plastyka brzucha, tak na wszelki wypadek, no i chyba wybiore wariant zakrywania brzucha ;) wlasciwie to nie wiem kiedy stracilam czucie, ale jak o tym napisalas to wiedzialam ze to mam, i to juz jakis czas. nawet jak maz w nocy trzyma reke przy moim brzuszku to nie czuje jej, to takie dziwne jest...

tigla- na razie rozstepow brak.

marcysiowa- wspolczuje klopotow z bakteriami. ale moze to wlasnie zle pobieranie probki, tak jak dziewczyny pisza. najgorsze sie tylko zmobilizowac, jak chce ci sie siku, a ty jeszcze masz isc sie podmyc... ale da sie zrobic.

zakupilam dwie koszule do karmienia: Koszula dla mam karmiących Dobranocka 2043 fiolet :: Pizamka.pl: piżamy i koszule nocne, szlafroki, bielizna nocna. i jeszcze: KOSZULA CIĄŻOWA I DO KARMIENIA BOBASA super M (3125573938) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
no i jeszcze dwa staniki: BIUSTONOSZ do karmienia EKO KROPKI /2 kolory/ 80 B (3145010230) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. oraz BIUSTONOSZ do karmienia 100% bawełna 2 kolory 80 B (3146089540) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
uff, wyszedl mi rozmiar 80b, jak bedzie za duzo albo za malo to :///

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry