reklama

Ciąża bliźniacza

dobry wieczor mam kolezanke w ciazy blizniaczej i mam do was pare pytan
1.czy krem bambino jest dobry dla dzieci czy raczej inny?
2.jaki materac nalezy kupic do łozeczka ,kokos, trawa morska , pianka, lateks?
3.do czego teraz uzywa sie pieluchy tetra, i flanela?
4.czy pod przesciaradło do lozeczka trzeba dawac jakac ceratke nieprzemakalną?
5. a i co jest lepsze rozek otulaczek itp.
dziewczyny pomozcie i z gory dziekuje

Ostatnia edycja:
reklama
Tigla, ja też nie mam rozstępów, ale kto wie co z tym brzuchem będzie, bo sporo urósł.... Po poprzedniej ciąży mam kilka jasnych kresek na spodniej stronie piersi, ale wtedy ze 3 rozmiary mi urosły w krótkim czasie.

Kretowinka, ja planuję swój brzuch, raczej "zwis skórny" zwijać w rulonik i spinać klamerkami :-D Wyjdzie ekonomiczniej.
Ale zakupy zrobiłaś, gratuluję! Ja już używam moich biustników i koszul z Mothercare i jestem b.zadowolona.

A, i miałam Was zapytać o leżaczko/bujaczko/huśtawki - zupełnie nie mam z tym doświadczenia (pierwsze dziecię chowało się w kołysce i na macie na podłodze i było ok), a zastanawiam się, czy by się coś takiego nie przydało przy dwójce, żeby odłożyć dziecko na chwilę, nakarmić, ululać. Jak myślicie? Rozpakowane mamusie, jakieś podpowiedzi?
Na razie oglądałam coś takiego:
Huśtawka Dżungla Java 60062 :: Zabawki Bright Starts

Nova ja też chcę kupić leżaczki bujaczki, tyle, że w bardziej sympatycznej cenie. Duży wybór jest na allegro np FISHER PRICE LEZACZEK BUJACZEK RÓŻOWY 3w1 0-18 KG (3114499573) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej., LEŻACZEK BUJACZEK FOTELIK 3w1 SUPER OKAZJA (3127264007) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.. A rozpakowane mamy kiedyś tu zachwalały-nie pamiętam która.

Pusia72 te rzeczy o które pytasz mają takie same zastosowanie u jednego dziecka jak u bliźniaków.

A u mnid się pojawiły w szpitalu wokół pępka i to całkiem sporo. Tam mi najbardziej kopią maluchy :-) A brzuchową skórę będę pewnie gumką związywać ;-)
Coś mi się dzisiaj z ktg spóźniają, a ja już zwarta tzn rozwarta i gotowa. Jutro jest ładna data - może maluch się zasugerują ;-) bo przez te cyrki z usg chciałabym mieć je już przy sobie.

U mnie rozstępów brak - jupi!!

Tigla fajne leżaczki pokazujesz. Ja mam pytanie. Moja sis mówi, że dla maluszków lepsze są na początek takie leżaczki: SUPER PROMOCJA!! FISHER-PRICE LEŻACZEK CUDA OCEANU (3120374117) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Chodzi mi o to, że w tym leżaczku sam materiał jest nieusztywniany i dziecko leży jak w hamaku. Nie ma obciążonego kręgosłupa. W leżaczkach typu jak ty wstawiłaś jest już podobno usztywnienie pod pupą i to sprawia, że dziecko już siedzi czyli inaczej kręgosłup się obciąża/układa. Ja zupełnie zgłupiałam i nie wiem co zrobić. Do tego nie wiem kiedy kupować/od kiedy używać i w ogóle mętlik w głowie...

Hej dziewczynki. O lezaczki pytacie. Fajna sprawa. Mnie bunaczki polecily dwie znajome co to maja blizniaki juz dorosle i powiem wam szczeze ze dla mnie rzecz super. Chcialam take najzwyklejsze kupic ze wzgledu na cene ale znajomi nam spezentowali takie lepsiejsze z wibracja. Wibraci malo jednak uzywam. Chlopaki lubia w nich przebywac i bawia sie tymi zabawkami co to zawieszone sa. Jak Filip mial kolki to bujanie mu badzo pomoglo szkoda tylko ze sie same nie bujaly :) a teraz jak sa wieksi to blokuje opcje bujania i opatentowalam karmienie dwoch na raz. Dla mnie serio super rzecz i ciesze sie ze je mamy. Jak sie im znudzi lezenie w bujakach to klade ich na kocu na podlodze. Od malenkosci staramy sie ich nie bujac na rekach bo dwojke to bym musiala nosic non stop a w bujakach zawsze mozna pobujac dwoch na raz. Powtorze jednak ze bardzo przydatne do karmienia sa zwlaszcza teraz jak sami jeszcze nie siedza a dostaja jabluszko raz jednemu raz drugiemu lyzeczke i zadowolenia bo nie misza czekac na swoja kolej.
Marcysiowa - ja mam bujaczki z trzema opcjami ustawienia dla najmlodszych co tylko leza potem dla dzieci co to juz moga byc w pozycji polsiedzacej I wreszcie moge je przerobc na krzeselka

Ostatnia edycja:
Marcysiowa to mnie zastrzeliłaś tymi pytaniami :-). Ja wklejałam linki dostępnych cenowo i w miarę estetycznych i funkcjonalnych. W kwestii Twoich pytań to nie mam zielonego pojęcia, ale sądzę, że Marcikuk sporo tu wyjaśniła. A te co wkleiłam to mają regulację siedziska (ten niebieski napewno).

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry