reklama

Ciąża bliźniacza

Justynia jeszcze raz gratuluje zdrowych, uroczych bobasów.Fajnie, że już w domu urzędujesz z maluchami.Mówisz , że na rogalu niezbyt wygodnie karmić? hmm a ja właśnie specjalnie go kupiłam do karmienia bąbli, z tą kołdrą to też dobry pomysł. Masz dużo pokarmu? czy musisz dokarmiać? Pewnie ci trochę ciężko po cesarce ale jeszcze trochę i wroci wszystko do normy. Jak córka zareagowała na rodzeństwo, nie jest zazdrosna?
Mam pytanie czy któraś z was ma bóle miednicy?? JA czasami nie moegę wstać tak mnie boli :-(. czasami chcę inaczej nogę ułożyć jak leżę sobie to czuje jakby kość miała mi z biodra wypaść. Chyba będę musiała to powiedzieć lekarzowi teraz jak będę miała wizytę, bo niedługo to chodzić nie będę mogła. Ja to chyba wszystkie dolegliwości ciążowe przebyłam hehehe. Też mam problem z myciem zębów, ledwo rusze szczoteczką i już mi krwawią dziąsła, jedna wielka rzeźnia ,tak samo z nosem. Też macie takie problemy?? Nie powiem ciąża daje mi popalić ale warto dla tej dwójki:tak:

reklama
Potrzeba matka wynalazku:) pomysl z koldra genialny i bez dodatkowych kosztow:D

Nie wolno brac zadnych tabletek podczas przeziebienia?? Ja od 2 tyg nie moge pozbyc sie choroby i tabletki biore, pije gripex i acc. To moze zaszkodzic malym?

Katherine jeśli chodzi o krwawienie dziąseł w ciąży to podobno normalne. Ja byłam u 2 dentystów bo krwawienie było takie że bałam się że do końca ciąży nic nie będzie z moich zębów. Pielęgnacja która mi pomogła to zmiana szczoteczki na miękką pasta lacalut aktiv, rano płukanie przez jeden tydzień wywarem z szałwi potem drugi tydzień woda utleniona + woda przegotowana, wieczorem płukanie płynem meridol.

Dziewczyny bardziej doświadczone, mam pytanie do was: czy to możliwe żeby w 15 tyg poczuć ruchy dzieci? Bo właśnie przed chwilą gdy leżałam spokojnie to takie coś "dziwnego" poczułam w brzuchu.

Cannot - w ciazy trzeba czytac ulotki lekow czy nie ma przeciwwsazan. Nie wiem jak jest w przypadku gripexu i acc ale lepiej sprawdz bo wiem ze jest malo lekow na przeziebienie ktore w ciazy mozna brac.
Anulfka to moga byc ruchy. W ciazy mnogiej czuje sie je wczesniej. Reszta zalezy od Twojego organizmu - budowy i unerwienia. Oczywiscie to tez moga byc jelita, czesto mozna sie pomylic. Ale nawet jesli to za miesiac na bank dzieci dadza znac o sobie:)

Ja też mam problem z dziąsłami i nosem w ciąży. Dziąsła często krwawią, chociaż używam miękkiej szczoteczki elektrycznej i pasty dla wrażliwców. A jak za dużo zjem kwaśnych rzeczy np. owoców to wyżera mi podniebienie. W nosie też mam często podkrwawione gluty :-). Ale w ciązy to normalne, bo wszystkie śluzówki są przekrwione (te na dole też, he, he - dlatego często w ciąży sex jest przyjemniejszy :-D.
Justynia ja też zakupiłam poduszkę-rogala do karmienia bliźniąt i mam mocne postanowienie karmić maluchy na raz.

Cannot Co do tabletek w ciąży to ty tak uważaj, nie wiem w którym tygodniu ciąży jesteś ale we wczesnej dziecko jest najbardziej narażone na niebezpieczeństwa typu leki ... Ja jak mnie coś brało piłam dużo rumianku z sokiem malinowym lub miodem. Jeszcze jest dobra taka mikstura na przeziębienie- rumianek, propolis miód i do wyra. sama stosowałam i pomaga. a jak masz ciągle katar to norma, ja cały czas mam przy sobie chusteczki .

cannot, od 4 m-ca można wziąć paracetamol z leków p/bólowych i p/gorączkowych, poza tym calciumC - to zawsze. Jednak lepiej posiłkować się lekami babcinymi czyli: miód, czosnek, cebula itp. Na ból gardła woda z solą do płukania, albo woda z wodą utlenioną (2 łyżki H2O2 na pół szklanki wody).

reklama
hej

ja w pierwszej ciązy tez miałam krwawienia z dziąseł,przy kazdym myciu zebów byla masakra i najlepsze,ze ja o ciązy nie wiedzialam jeszcze a pojawił się problem z krwawieniem dziąsel i ich rozpulchnieniem.po paru dniach pozytywny test,a krwawienie towarzyszyło mi przez całą ciązę,konsultowałam to z dentystką,ale ewidentnie była to kwestia ciązy.
teraz mam z tym spokój.

Cannot w ciązy najbezpieczniej stosowac domowe sposoby,a jesli choróbsko się rozwija to najlepiej isc poprostu do lekarza,który dobierze leki pod kątem ciązy.lepiej nie brac zadnych leków na wlasną rękę szczególnie w pierwszym trymestrze.

Anulfka to mogą byc ruchy:))
ja poczułam w 16tc w pierwszej ciązy,ale dopiero z 2 tygodnie pozniej uswiadomiłam sobie,ze to co wówczas poczułam to był wlasnie ruchy dziecka:)
jestem ciekawa jak bedzie teraz.

a jak wasze brzuszki? ja skonczylam 10tc i jest juz mały brzuszek,dostrzegam zmiany,zaokrągla się od dołu,jestem w szoku ze tak szybko,w ciazy z synkiem dlugo nic nie było widac.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry