reklama

Ciąża bliźniacza

czesc dziewczyny, a ja jestem zadowolona z takiego wozka Nipper 360 Double V3, jest bardzo zwrotny i lekki. Nie ma gondol, nie mozna wpiac fotelikow, bo to bardziej spacerowkam ale jestem bardzo zadowolona ( najbardziej m i syn bo wyrywaja sobie wozek przy nadazajacej sie okazji, a jakie branie maja u dziewczyn i kobiet w roznym wieku :) ) Dokupilam footmuffy i smigamy sobie na spacery. Zadne drzwi i wejscia do sklepow i miedzy polkami nie stanowia dla nas problemu.

1305_ona_nipper_double_rblack_3qrt_left_web.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
napierajka, karmelova - trzymacie się jeszcze jakoś? A jak zamierzacie rodzić? Nastawiacie się na naturalny poród?

U mnie nadal problemy. Jak trochę coś więcej porobię lub pochodzę, to mam bóle w podbrzuszu. Dziś idę do mojej lekarki, to może coś mi więcej powie i doradzi w tym temacie.

Karmelova to faktycznie może się zbliżać czas na ciebie. Takie czyszczenie przed porodem jest normalne. Ja niestety mam mega zaparcia, wiec jest OK jak wogole coś się uda, he, he. Ja tez mam jutro lekarza, będę go namawiać na jak najszybszy zabieg cc. Trzymaj się dzielnie, a jak skurcze staną sie silne i regularne to szybko do szpitala!

misiarska ja od samego początku chciałam mieć cc, dzieci są ułożone poprzecznie więc nikt nie wpadnie na pomysł żebym próbowała rodzić sn.
Napierajka cały czas się pocieszam że to już ostatnia prosta i koniec. W sumie nie mam co narzekać bo cała ciąża była w miarę ok tylko ten 8 mc dał mi w kość. Powiedz mi jeszcze czy rodzisz w szpitalu w którym pracuje twój lekarz? Ja niestety nie i zastanawiam się czy mój gin może mi dać skierowanie na wcześnijsze cc czy będę musiala czekać aż samą mnie weźmie?

Witam Wszystkie Mamusie!!!:-)
Dzisiaj znalazłam Wasze Forum i je zacznę poczytywać i czasem się udzielać jeśli mnie przygarniecie.
Trochę rychło w czas bo termin porodu z USG mam na 9 lutego. Dziś mam 31+5. To moja pierwsza ciąża i spodziewam się dwóch dziewczynek!!!:happy2:
Jestem całkowicie zielona odnośnie macierzyństwa i szperam w Waszym forum odnośnie łóżeczka - jak to na początku-czy jedno czy dwa, wózka itp...
Pozdrawiam Was Wszystkie i życzę zdrówka!

:-) no dziewczyny grudzień się zaczął wiec będą żniwa na forum :) co wejście pewnie nowe zdjęcia maluszków :) trzymam kciuki za spokojne rozwiązania.

co do czyszczenia, jak miałam skurczę e 2 noce to tez mnie czyściło i okazało się rano 4 cm rozwarcia ;-)

miltimama
u mnie maluchy śpią razem (na razie) choć w nocy na zmianę jedno zawsze leży przy mnie, dosłownie wymieniają się jak jedno odłożę, drugie się budzi na przytulanie :-p ale one jak i moja córa z tych grzecznie śpiących tak jak się je położyło. Choć nie ma co przesądzać bo są jeszcze małe. Jedzą też razem - teraz zaczęły się synchronizować że się budzą razem wiec nawet nie muszę wybudzać ego śpiącego. Co do wózka ja bardzo chciałam x-landera (bo mam wersje pojedynczą do córy) ale przez drzwi na podwórze by mi nie przeszedł bez wypinania 2 skrzydła drzwi wiec odpuściłam :wściekła/y:

Justynia882 no właśnie ja też na zmianę jedno brałam do nas ale stwierdziłam,że nie będę się męczyła bo ani ja ani mąż się nie wysypialiśmy.Teraz jak mąż wstaje o 5 do pracy to przeważnie Dawid się budzi i biorę go do siebie i tak śpimy do 8-9.A jak córcia reaguje na maluszki?

Witajcie, ja juz tez chyba dluzej nie wytrzymam a cesarka dopiero 17stego, spac nie moge, zlapalo mnie przeziebienie, gardlo boli strasznie i nos zatkany. Jak tez doszukuje sie objawow porodu, ale zadnych nie moge sie doszukac :( a chcialabym, zeby mnie przeczyscilo, bo od polowy ciazy mam straszne problemy z zaparciami :(
co do wzokow to my kupilismy uzywanego ABC zooma, ale ten ICandy pear, tez wydaje sie super, bo mniejszy, moze jeszcze zmienimy ;)

reklama
Dziewczyny super, że piszecie o swoich doświadczeniach z łóżeczkami. Ja też mam zamiar spróbować z dwójką w jednym łóżku (mam takie 70x140 cm, więc jest szansa, że choć trochę poleżą razem). Ale widzę, że muszę być gotowa na wszystko.

Co do wózka to chyba tutaj przeważają te jeden-za-drugim. Mnie przerażała opcja podjeżdżania pod krawężniki (takie opinie słyszałam o niektórych wózkach, że są źle wyważone i trudno jest podnieść przednie koła naciskając po prostu na rączkę do pchania) a druga sprawa, to że zawsze jedno dziecko będzie miało gorszy widok ;-). Ale teraz sama doszłam do wniosku, że z kolei w sklepie do kasy, albo do bramki wejściowej moim wózkiem nie zmieszczę się. Ale pewnie będę robiła tak jak w przypadku syna - nosidełka wkładać będę do kosza zakupowego. Na zakupy i tak jeżdżę zawsze samochodem, bo w mojej wiosce sklepów nie ma, no i będę robiła zazwyczaj zakupy z mamą albo mężem i wtedy po prostu będziemy brali dwa kosze.

Zauważyłam dwie nowe dziewczyny na forum Kladiahhh i Mniszek85, jak będziecie tutaj częściej zaglądać to wpiszę Was do tabelki z datami narodzin. Potrzebowałabym tylko właśnie przewidywanych dat i w przypadku Mniszka to jeszcze, jakiej płci dzieci się spodziewasz?

Za Napierajkę, Aneszkę i Karmelovą nieustająco trzymam kciuki, niedługo już się rozpakujecie. Justynia ma rację, że grudzień będzie urodzajny:-D

Justynia - cieszę się, że dalej maluchy są grzeczne, oby tak zawsze było. Masz jakieś nowe zdjęcia dzieci?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry