reklama

Ciąża bliźniacza

Hej milka ja mam bliźniaki z 29+5 i dają radę :) także bądź dobrej myśli. Nie mają wcześniaczych dolegliwości (odpukać!), to znaczy wymagają rehabilitacji - ale lekarz gani mnie jak tak mówię, on to nazywa stymulacją - bo to nic tak strasznego jak się na pierwszy rzut oka wydaje.Nie będe ukrywać, że kombinacja bliźniaki-wcześniaki to trudna kombinacja ale myślę, że kwestia czasu a będziemy się cieszyć wspaniałymi dzieciakami.

reklama
Milka, dobrze, ze masz takiego zaufanego lekarza. Jesli ufasz, ze jestes w najlepszych rekach to pewnie, tak jest. Trzymam kciuki, zeb cię jeszcze potrzymali w trojpaku i zeby po rozwiazaniu wszystko bylo ok.

Ja mam chyba spadek hormonów bo mogłabym płakać bez końca... Nigdy więcej cesarki! Juz 4doba a ja dalej sie nie wyprostowalam i jeszcze mnie szczypie blizna, a dokładniej jej prawa część.
Dzieci... juz wyszły z zoltaczki, niestety ciągle mają zalegania pokarmowe przez co nie bardzo przybierają na wadze. Byli na usg główki i serduszka i wyszło dobrze. Szpital jednak potrafi zniszczyć psychicznie... wiem, że będzie wszystko dobrze po powrocie do domu, jednak to czekanie jest okropne :(
Jedyne z czego się teraz cieszę to to, ze mam coraz więcej pokarmu i już za kilka dni będą dostawać tylko moje mleczko :)

Ojej, a kiedy planują Was wypuścić? Współczuję tych doznań po cesarce, tego się właśnie obawiam, bo różnie dziewczyny reagują... ale to świetnie, że masz pokarm i że badania dobrze wychodzą! Trzymajcie się!

Ech, Milka, ja wiem, że to łatwo powiedzieć, ale nie czytaj tyle w Internecie... fakt są tak też pozytywne historie, ale od tych gorszych można się nieźle nakręcić, a każdy przypadek jest trochę inny. Tylko chciałam Ci polecić coś takiego jak Niezbędnik rodzica wczesniaka - można to zamówić za darmo tu:https://mobile.facebook.com/wczesniak/?locale2=pl_PL&_rdr
Jest wydany przez Fundację Wcześniak Rodzice rodzicom, oni mają też swoją stronę internetową. Czasem są na oddziałach szpitalnych te poradniki.

Hej dziewczny,ja w czwartek bylam juz po cesarce.Dziewczny malutkie sa po 2700 i 2500maja po 46 cmm
Zeit man gorzej duza utrata krwi w trakcie i po Cc doprowadzila do drgawek spadku cisnienia,stwierdzili dzis jeszcze plyn w macicy czy krwiak i byc moze czeka nie powtorna operacja.
Narazie Bruch Mimo srodkow przeciwbulowych straszie boli do tego nie möge wstac i man potworne gazy i zatwardzenia,z tego wszystkiego möge tylko przez patrzenie chwilke nacieszyc sie dziewczynkami bo mi je zabieraja.
Milego weekendu dziewczyny.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry