reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża bliźniacza

Witam .
Póki co staram sie nie myśleć jak to będzie po porodzie. Narazie dni płyną od wizyty u lekarza do wizyty :)
Ostatnio jednak jak rozmawiałam z koleżanką która ma bliźniaki to wiem że miała na początku taką panią dochodzącą na parę godzin, ale i tak mówi że jak dzieci małe to jeszcze nic i że teraz (a dzieci mają po 2 latka) jest "sajgon" bo trzeba miec oczy dookoła głowy itd. Ja licze że nasze mamy choć trochę pomogą a jak nie to i tak będzie trzeba dac sobie rady bo co innego zostaję :) ważne żeby zdrowe były a reszta sie ułoży.

reklama
Odebralam wyniki z moczu i morfologii.UROBILINOGEN mam + - wiecie moze czy to cos niepokojacego??I jakis GRAN mam 7,30 a norma jest do 5,50??

2ania to pierwsze to chyba bez znaczenia a to gran to granulocyty i ponoc w ciazy moga byc wyzsze. mysle ze nie masz sie czym denerwowac :).
A ja padam tak mi goraco. Znowu to pieklo na dworze. Ja jak zwykle sama i strasznie mi sie dluzy ta sobota. Do tego meczy mnie zgaga znowu. ale robie sobie wlasnie spagetti a co :).A co Wy porabiacie? jak samooczucie?
Justella co u Ciebie? oszczedzasz sie po wizycie u lekarza?
Karolinkare jak sie czujesz?

Ledwo dycham, trzęsie mnie z tej duchoty, wiatrak nie wyrabia, tętno moje to 110 podobno norma ale w połączeniu z niskim cisnieniem - masakra

Ja się chyba dziś zapłaczę z nudów :crazy:

Od rana leje, nigdzie nie można wyjść ale jakbym miała coś zrobić w domu to za chiny mi się nie chce. Zaraz mnie coś boli, brzuch ciągnie ehhhh. W środę wizyta a w poniedziałek odbieram wyniki badań. Przerażające jest to że to dla mnie rozrywka :-) I mam nadzieję, że doktorek pozwoli mi jechać do rodziców. Co prawda to 400 km ale myślę sobie że jakbym leżała całą podróż to nie byłoby tak źle. A tak chciałabym się jeszcze spotkać z rodzinka przed porodem.
A telewizja to tyyyyle oferuje w lato że aż nie wiem co wybrać :-)

Ale za to w poniedziałek o 20.50 na planette jest film dokumentalny o bliźniakach. Ja mam zamiar oglądać

Ostatnia edycja:
zgadzam sie z ta tv. Masakra juz takie bzdury ogladam z nudow...Poszlabym na spacer ale jak tu isc jak ja ledwo czlapie do lazienki czy kuchni, poza tym ten upal jest nie do zycia. Ile razy mozna od prysznic wlazic. A wiatraka nie wlaczam bo mm nauczke po ostatnim przeziebieniu :/, Kobitki latwo to my nie mamy

Oj dzis to masakryczny dzień, parno duszno. Jutro ma być podobnie a mamy chrzciny w rodzinie, mam nadzieje że dam rade bo dzis nie wychodziłam nigdzie dopiero teraz mąż wziął mnie na przejażdżke do mojej mamy po kombinezonik dla drugiej dzidzi (jeden kupiłam ja wczesniej) i fajnie się złożyło bo sa bardzo podobne, oba białe z brązowymi delikatnymi elementami :) tylko jeden futrzany a drugi taki śliski :)

W TV to faktycznie same nudy tak jakby w wakacje nikt telewizji nie oglądał i dają same powtórki i głupoty jakieś :/

hej dziewczyny:)
upał u mnie tez dzisiaj dokucza.nosa nie wystawiam z mieszkania.moja mama dzisiaj do mnie przyjechała i całe mieszkanie znowu błyszczy:)uprała mi rowniez reszte rzeczy dla maluszkow:)nieoceniona pomoc:)
Jedynka tak troszke zmartwila mnie ta szyjka,oby tylko nie skracała sie dynamicznie.lekarz powiedział ze nie muszze lezec cały czas bo wtedy to juz napewno wszystko mnie zacznie bolec i tysiace problemow w głowie.takze dreptam sobie i leze i tak na zmiane:)modle sie aby wszystko było dobrze i zebym nie musiaala jechac na izbe w razie tych twardnien gdyby byly czeste i ze zbadam sie u mojego lekarza za 2 tyg.i 2 dni,teraz pojechał na urlop.na szczescie teraz bylam na usg 10 dni po poprzednim,a teraz wlasnie za 2tyg i ze przez jego urlop nie musze dłuzej czekac:)a ty jak sie czujesz Jedynka,jak brzuszek?moj jeden maluch jest pupa w dol i tak czuje te nozki z boku ze ahh,łzy staja czasami w oczach.musze torby tez juz spakowac tak w razie czego,jak ciuszki mama poprasuje..

Ostatnia edycja:
witam srana :) dzis znow upal , chyba padne . W domu nie wiele chlodniej niz na polu , wiatraki chodza na okraglo .... Chyba kaze se na przyszle lata klimatyzacje zamontowac .
Moje maluchy sie rozpychaja do granic mozliwosci , 2 tyg. temu mialam ucisk na nerwa korzonkowego i na prawa naoge stanac nie moglam , na dodatek hemoroidy mi wylazly ...masakra jakas ! Dobrze ze juz mi to przeszlo , ale .... no wlasnie , teraz znow mam ucisk na kregoslup i prawa reka mi dretwieje . Zwariowac mozna , szklanki nie moge utrzymac w lapsku .
Zeby tego wszystkiego bylo malo to wyszlo mi na badaniu ze mam paciorkowca ( czy paciorkowce ) , dowiedzialam sie ze trudno to cholerstwo wyleczyc i ze raczej cesarka sie bedzie szykowac bo porod naturalny moze dzieciaki narazic na zarazenie sie tym paciorkowcem . Teraz to mi sie chce juz ryczec , co sie moze jeszcze podziac ...?

reklama
Czesc kobitki! plyneee... tak mi goraco ze chyba dzis w wannie przesiedze caly dzien :/. W dodatku jestem wsciekla bo moj skrecil noge i teraz mam inwalide w domu i musze jeszcze przy nim latac jak sama jestem ledwo zywa i ledwo chodze. Z tych nerwow wczoraj wieczorem taki mialam twardy brzuch co chwile ze niezle sie wystrachalam. Zazylam w sumie wczoraj przez caly dzien 4 nospy!!! W dodatku jakos mnie tak dziwnie kulo na dole "tam:)" i wyczytalam oczywiscie ze to bole przepowiadajace i juz wogole stres.Oj byle by do nastepnej wizyty wytrzymac a to dopiero za tydzien. A dzis czekaja mnie jeszcze przesympatyczne odwiedziny ukochanej tesciowej. Boze drogi.
A co u Was? tez tak goraco? Jak Wasze brzuszki?

A! moj brzunio ma juz 115cm... masakra hehe

Ostatnia edycja:
Do góry