Martaem1983
Fanka BB :)
JużNo ja właśnie nie wiem czy to jakieś inne jednostki w szpitalu czy co?bo jak 2 tyg temu robiłam to było 17 ponad, a jako takiego powodu ( oprócz kontaktowego zapalenia skory na 1 palcu to nie było). Czekam nadal na wymaz z szyjki , był pobrany w sobotę wiec może coś tam wyhodowali skoro taj długo to trwa i może dlatego już mi lekarz włączył ten antybiotyk?
ja właśnie miałam usg i wszystko z bąblami okej. U mnie 17 tydz i szyjka 27-28 mm była przedwczoraj. Teraz zmierza dopiero jak będzie wynik posiewu bo nie chcą tam grzebać żeby skończy nie sprowokować żadnych ani rozwarcia.Dziewczyna która leży ze mną na sali dostała dopochwowo luteinę i zalecane leżenie. Czekają i obserwują. U niej objawy były takie ,że maluszek przestał się ruszać no i twardy brzuszek ,tak poza tym nic więcej nie czuła. Szyjkę ma 2 cm. Jest w 24 tygodniu ciąży. Aha no i dostała też te zastrzyki na rozwój płuc , w razie przedwczesnego porodu( te zastrzyki można podawać jakoś w okolicach tego tygodnia) .
U mnie ogólnie oki, czuje się stabilnie jednak w nocy też nie mogę spać i maluszki tak jakoś za wiele się nie ruszają. Jednak jestem spokojna ,bo co chwilę sprawdzają serduszko, teraz idę na USG ,więc jestem pod kontrolą.
Biore progesteron dopochwowo 2x200 mg progesteron besins,aspargin 3x2 i nospe 3x1 plus teraz ten antybiotyk