reklama

Ciąża bliźniacza

No ja właśnie nie wiem czy to jakieś inne jednostki w szpitalu czy co?🤔bo jak 2 tyg temu robiłam to było 17 ponad, a jako takiego powodu ( oprócz kontaktowego zapalenia skory na 1 palcu to nie było). Czekam nadal na wymaz z szyjki , był pobrany w sobotę wiec może coś tam wyhodowali skoro taj długo to trwa i może dlatego już mi lekarz włączył ten antybiotyk?
Już
Dziewczyna która leży ze mną na sali dostała dopochwowo luteinę i zalecane leżenie. Czekają i obserwują. U niej objawy były takie ,że maluszek przestał się ruszać no i twardy brzuszek ,tak poza tym nic więcej nie czuła. Szyjkę ma 2 cm. Jest w 24 tygodniu ciąży. Aha no i dostała też te zastrzyki na rozwój płuc , w razie przedwczesnego porodu( te zastrzyki można podawać jakoś w okolicach tego tygodnia) .
U mnie ogólnie oki, czuje się stabilnie jednak w nocy też nie mogę spać i maluszki tak jakoś za wiele się nie ruszają. Jednak jestem spokojna ,bo co chwilę sprawdzają serduszko, teraz idę na USG ,więc jestem pod kontrolą.
ja właśnie miałam usg i wszystko z bąblami okej. U mnie 17 tydz i szyjka 27-28 mm była przedwczoraj. Teraz zmierza dopiero jak będzie wynik posiewu bo nie chcą tam grzebać żeby skończy nie sprowokować żadnych ani rozwarcia.
Biore progesteron dopochwowo 2x200 mg progesteron besins,aspargin 3x2 i nospe 3x1 plus teraz ten antybiotyk

reklama
A w ogóle to we wtorek jak poszłam do mojej gin, to okazało się, że te moje skurcze i bóle jak przy okresie oraz lekkie plamienie (nie na czerwono, tylko delikatny brąz i malutko), tydzień temu, to zadziało się tam więcej niż powinno (kurde, stres jest naszym wrogiem). No i okazało się, że szyjka ma 1cm i mam jechać od razu do szpitala. Więc siedzę tu od wtorku. Dostaję sterydy dla dzieci i dla mnie, aby brzuch się nie spinał. Jutro dowiem się czy coś zakładamy, czy leżymy w szpitalu już do porodu. Dzieci całe, silne, duże i zdrowe. Tylko moje ciało zaprotestowało.
Ludzie w szpitalu bardzo mili i empatyczni. Nie ma odwiedzin, ale mąż codziennie coś mi donosi (truskawki, jabłka, bieliznę i duperele). Dziś nawet znalazł moje okno i go zobaczyłam ☺

ja właśnie miałam usg i wszystko z bąblami okej. U mnie 17 tydz i szyjka 27-28 mm była przedwczoraj. Teraz zmierza dopiero jak będzie wynik posiewu bo nie chcą tam grzebać żeby skończy nie sprowokować żadnych ani rozwarcia.
Biore progesteron dopochwowo 2x200 mg progesteron besins,aspargin 3x2 i nospe 3x1 plus teraz ten antybiotyk
A masz twardnienia brzuszka?
A w ogóle to we wtorek jak poszłam do mojej gin, to okazało się, że te moje skurcze i bóle jak przy okresie oraz lekkie plamienie (nie na czerwono, tylko delikatny brąz i malutko), tydzień temu, to zadziało się tam więcej niż powinno (kurde, stres jest naszym wrogiem). No i okazało się, że szyjka ma 1cm i mam jechać od razu do szpitala. Więc siedzę tu od wtorku. Dostaję sterydy dla dzieci i dla mnie, aby brzuch się nie spinał. Jutro dowiem się czy coś zakładamy, czy leżymy w szpitalu już do porodu. Dzieci całe, silne, duże i zdrowe. Tylko moje ciało zaprotestowało.
Ludzie w szpitalu bardzo mili i empatyczni. Nie ma odwiedzin, ale mąż codziennie coś mi donosi (truskawki, jabłka, bieliznę i duperele). Dziś nawet znalazł moje okno i go zobaczyłam ☺
A który tydzień u ciebie?

Czesc dziewczyny. Mam pytanie...
Badanie połówkowe robilyscie blizej początkowej tej możliwej daty 18 tygodnia czy bardziej pod koniec 22 tygodnia?
Chcialabym się zapisać w 18 tygodniu tylko się zastanawiam czy lekarz mi nie powie, że musimy np poczekać tydzień czy dwa dluzej 🤔

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry