lolaa
ja mam termin na 14.02.2010 :-) i najbardziej bym się cieszyła jakby Maluszki dotrwały jak najbliżej tego terminu. Słyszałam że ciążę bliźniaczą zalicza się do "donoszonych" jeśli dzieci urodzą się po 34 tygodniu! Podobno dzieci z ciąż bliźniaczych dojrzewają ok. 2 tygodni wcześniej niż dzieci z pojedyńczej ciąży :-) Na tą chwilę czekam do przełomu grudnia/stycznia bo to będzie początek 34 tygodnia, chociaż już w grudniu (czyli ok.30 tyg.) wiem że dzieci będą bezpieczne!
Na tą chwilę odliczam każdy dzień... a tu dopiero 23 tydzień!
Narazie muszę leżeć i to wcale nie jest takie fajne jak by się wydawało:-(
A znasz już płci dzieci?
Pozdrawiam :-)
ja mam termin na 14.02.2010 :-) i najbardziej bym się cieszyła jakby Maluszki dotrwały jak najbliżej tego terminu. Słyszałam że ciążę bliźniaczą zalicza się do "donoszonych" jeśli dzieci urodzą się po 34 tygodniu! Podobno dzieci z ciąż bliźniaczych dojrzewają ok. 2 tygodni wcześniej niż dzieci z pojedyńczej ciąży :-) Na tą chwilę czekam do przełomu grudnia/stycznia bo to będzie początek 34 tygodnia, chociaż już w grudniu (czyli ok.30 tyg.) wiem że dzieci będą bezpieczne!
Na tą chwilę odliczam każdy dzień... a tu dopiero 23 tydzień!
Narazie muszę leżeć i to wcale nie jest takie fajne jak by się wydawało:-(
A znasz już płci dzieci?
Pozdrawiam :-)
reszta hormonów tarczycowych gites-majonez, zwiększyli mi dawkę leków i teraz czekam na kolejne wyniki czy tsh się obniżyło. Jutro się dowiem.