Ja juz po 2 wizytach w szpitalu, tez biore fenoterol 3x1tab i asmag B 3x2tabWitajcie!
Właśnie zarejestrowałam się na forum... szczerze mówiąc znalazłam je z nudów... niestety trzeba leżeć.
Jestem w 23 tygodniu ciąży bliźniaczej i niestety już po pierwszej wizycie w szpitalu... Mam problem z twardnieniem brzucha. Teraz biorę Fenoterol 4x1/2 tabl, aspargin 2x2 i magne b6 2x1. Czy któraś z Was ma/miała podobny problem?
Pozdrawiam![]()
reklama
Ja czuje sie nie najgorzej, czasami zgaga popali, troche bolą plecy ale nie jest najgorzej, od pazdziernika zaczelam zajecia wiec nie mam zbyt wiele czasu na przesiadywanie przed kompem. Brzucho jkak dla mnie sporawy, 100cm w pasie, 14,5 kg na plusie czyli dobilam do 63,5 kg. Rozstepow na razie nie mam odpukac. W ogole jeszcze nic nie kupilismy heheh zaczniemy kupowac mam nadzieje za tydzien jak juz sie przeprowadzimy, a na wozek jestesmy zdecydowani ten TAKO 2W1 JUMPER DUO NAJNOWSZY MODEL+PARASOL WYS 0 (766335308) - Aukcje internetowe Allegro plus dokupimy do niego foteliki, bo je mozna na stelazu zamontowacDzień dobry:-)
Marta a jak Ty sie czujesz teraz? Widze ze juz 32 tydzien Ci leci.. Ile Ci przybylo kg od poczatku? Brzucho wielki juz? a jak rozstepy? pojawily Ci sie jakies? A wozek juz kupiliscie?
Co tu dzisiaj tak spokojnie?..Widze ze jestem pierwsza. Miłego dnia:-)
madzia842
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny, co do wyprawki to jak już pisałam wcześniej wózek mam kupiony i przewijak z wanienką, łóżeczka jeszcze nie kupiłam chociaż mam upatrzone ale waham się co do pościeli więc jeszcze poczekam, ponadto takie pierdołki jak pieluszki tetrowe, termometr do kąpieli itp też po mału kupuje bo wychodze z założenia ze lepiej po troche wydawać kase niż potem większą sumę naraz.
Od paru dni czuje bardzo wyraźnie ruchy moich szkrabów nawet już mój mąż wyczuwa ruchy jak mi na brzuchu rękę położy. Nie mogę się doczekać już tego usg 26 października, chyba to już takie połówkowe będzie.
Mąż robi mi teraz co tydzień zdjęcie brzucha, chciałam wam pokazać ostatnie ale nie umiem wkleić. Może pomożecie?:-)
Od paru dni czuje bardzo wyraźnie ruchy moich szkrabów nawet już mój mąż wyczuwa ruchy jak mi na brzuchu rękę położy. Nie mogę się doczekać już tego usg 26 października, chyba to już takie połówkowe będzie.
Mąż robi mi teraz co tydzień zdjęcie brzucha, chciałam wam pokazać ostatnie ale nie umiem wkleić. Może pomożecie?:-)
madzia842
dokuczliwie to raczej nie ale tak na dole po bokach czułam lekki ból ale to podobno tak musi być bo macica się rozciąga. Zawsze lepiej skonsultować się z lekarzem
lily
dokuczliwie to raczej nie ale tak na dole po bokach czułam lekki ból ale to podobno tak musi być bo macica się rozciąga. Zawsze lepiej skonsultować się z lekarzem
konsultowałam się już i podobno to normalne tylko że kilka dni temu miałam krawianie i troszke się boje jednak. jak nieprzestanie dzisaj to chyba znowu będe katowac lekarzy
madzia842
wiesz ciężko mi radzić bo ja nigdy krawawienia nie miałam ale chyba mimo wszystko natychmiast udałabym się do lekarza, z krwawienien nie ma żartów zwłaszcza w I trymestrzekonsultowałam się już i podobno to normalne tylko że kilka dni temu miałam krawianie i troszke się boje jednak. jak nieprzestanie dzisaj to chyba znowu będe katowac lekarzy
lily
wiesz ciężko mi radzić bo ja nigdy krawawienia nie miałam ale chyba mimo wszystko natychmiast udałabym się do lekarza, z krwawienien nie ma żartów zwłaszcza w I trymestrze
wiem wlasnie ale w szpitalu odesłali mnie do domu:-(
narazie jest ok. zobaczymy co bedzie dalej
Witajcie :-)
23Marta: jeśli chodzi o te 2 tygodnie różnicy w "gotowości" dzieci do samodzielnego funkcjonowania to wyczytałam to gdzieś (chyba w jakiejś książce, ale nie pamiętam dokładnie gdzie) i wierzyłam w to
ale po Twojej odpowiedzi postanowiłam zapytać o to lekarza - dzisiaj mam wizyte
23Marta: w sprawie wizyt w szpitalu i brania fenoterolu to spędza mi to sen z powiek!! Jest to dla nas dosyć świeża sprawa i chyba dlatego jestem tak przerważliwiona na tym punkcie!! A powiedz mi od którego tygodnia ciąży bierzesz Fenoterol i od kiedy zaczął Ci twardnieć brzuch? Mnie ta sprawa dotyczy właściwie od tygodnia więc może dlatego się tak tym przejmuje!
Pozdrawiam :-)
23Marta: jeśli chodzi o te 2 tygodnie różnicy w "gotowości" dzieci do samodzielnego funkcjonowania to wyczytałam to gdzieś (chyba w jakiejś książce, ale nie pamiętam dokładnie gdzie) i wierzyłam w to
23Marta: w sprawie wizyt w szpitalu i brania fenoterolu to spędza mi to sen z powiek!! Jest to dla nas dosyć świeża sprawa i chyba dlatego jestem tak przerważliwiona na tym punkcie!! A powiedz mi od którego tygodnia ciąży bierzesz Fenoterol i od kiedy zaczął Ci twardnieć brzuch? Mnie ta sprawa dotyczy właściwie od tygodnia więc może dlatego się tak tym przejmuje!
Pozdrawiam :-)
reklama
magda b - Sorki, ze długo się nie odzywałam - przez weekend zwykle nie mam czasu wejść na net bo mm jest w domu i trzeba się nim trochę zająć ;-) U mnie szykują sie dwaj synkowie. Po ostatnim usg (półówkowe) raczej nie ma tu już miejsca na pomyłkę :-) A u Ciebie? Doczytałam, że dwie dziewczynki - ale cudnie! Masz ciążę dwujajową czy jednojajową? Co do szpitala w Krakowie, to mam spory dylemat, ale powoli skłaniam się ku Siemiradzkiemu. Mój gin tam urzęduje i jest szansa, że jakby wyszło wszystko planowo to on by mnie rozpakował. Siemiradzki ma ponoć dobrą opiekę neonatologiczną no i specjalizuję się tylko w położnictwie. Myślałam jeszcze o Koperniku, ale tam bez "pleców" jest ciężko. Leżałam tam z cystą w 11tc. Nikt do mnie nie przychodził np przez dobę, bo byłam pacjentką "niczyją". Niezbyt dobrze wspominam cały pobyt. Myślałam też o Ujastku - mój gin i tam przyjmuje, ale sam powiedział, że lepiej mi będzie na Siemiradzkiego, ponieważ Ujastek jest dobry dla weteranek, tzn, przyjść urodzić, wyjść. Położnych jest ponoć niewiele i nie mają czasu zajmować się kobietkami po porodzie, a jak to gin powiedział - przy bliźniakach, po cesarce i w dodatku przy pierwszych dzieciach będę wymagała nieco więcej uwagi niż standartowy przypadek. I tu ponoć Siemiradzki lepiej się sprawdzi. Myślałam jeszcze o Żeromskim, ale tam skończyła się poronieniem moja pierwsza ciąża i mam jakiś uraz do tego miejsca.
Podziel się: