reklama

Ciąża bliźniacza

Karola79 Witaj w klubie , ja czułam się podobnie jak ty , wymiony , nudności , ale w 12 tygodniu wszystko wróciło do normy .Dzisiaj mam 14 tydzień i czuję się świetnie czego i tobie życzę.
Co do krwiaka to trudo mi sie wypowiedzieć. Powodzenia Pa Ewa

reklama
Cześć dziewczyny!!!
Wreszcie!!! Mam wyznaczony termin:) na 15 kwietnia w piątek:) ojoj jak sobie pomyśle że już w następną sobotę będę tuliła dwa małe szkraby... Wydaje się to niemożliwe:) dopiero co dowiedziałam się że będą Bliźniaki !!! A tu już! Szok jak to zleciało.

Poziomki a Ty pewnie już odliczasz godziny:D weekend szybko minie i już poniedziałek:) mi też mówią że mam mały Brzucho jak na Bliźniaki, talia osy:D 107 cm... Ale i tak chodzę jak ślimak, bo brzuch boli i się napina jak za szybko ( chciałoby się) i miss gracji to nie jestem:)))
Odpoczywaj kochana!!! Ostatnie chwile haha:)

Wszystkim życzę udanego weekendu ( bez wymiotów i innych bolączek)
Pozdrawiam

15 kwietnia-ładna data.
Ja to najbardziej bym chciała lato 2013, blizniaki beda wtedy miały prawie dwa lata wiec jest szansa, że zaczne sie wysypiac:-D
niestety teraz mam beznadziejne samopoczucie i mało rzecz mnie cieszy:wściekła/y::-(:wściekła/y:

Poziomki mnie jeszcze nie spieszy się do porodu :D Za tydzień, dwa mogę już rodzić, w sumie to na święta chciałabym być już z dwoma zajączkami w domku :D
U mnie tak szybko by nie zrobili cc, czekają jak najdłużej się da więc pewnie te dwa tygodnie jakby się dało w szpitalu by mnie przetrzymali. Zobaczymy jak tam w środę będzie co powie lekarz, chyba że nie dotrzymam do środy, choć wątpię jeszcze się okaże że po terminie urodzę hahahaha :D

Izuszka super, gratuluję terminu, fajny tak 15 kwietnia :D

Izuszka ciesze się że już znasz godzine "0" Twoje bliźniaki będą na prawde donoszone:-D

Ze mną leży dziewczyna która na dwukosmówkowe i też ją trzymają do min 37tc a ma już 3 cm rozwarcia
Ja jestem jednokosmówkowa i z tond ten pośpiech.

Sobota mi zleciała błyskawicznie:szok: jeszcze tylko niedziela i działamy:-D

Czesc dziewczyny.
Zazdroszcze Wam, że finiszujecie.
U mnie 10 tydzien i czuje sie koszmarnie zle, w zasadzie jak tylko chwile stoje albo cos mam zrobic jest mi słabo i musze natychmiast usiasc o wymiotowaniu nie wspomne bo to juz nieodłączny element co dwie trzy godziny.
Na dodatek okazało sie ze mam malutkiego krwiaka co wprowadziło mnie w kolejne paranoje
Czy któras z Was miała cos takiego?
Karola79 rozumiem Cie doskonale. ja dopiero teraz zaczynam sie lepiej czuc... a wszystko zaczelo sie w 6 tyg...
co do krwiaka to tez u mnie wykryli, na usg w 5tyg... a teraz mialam usg -3 dni temu i ani sladu ponim. glowa do gory i nie martw sie na zapas. pozdrawiam i 3maj sie cieplutko. xx

mialyście może zawroty głowy? mialam w piatek wieczorem i wczoraj odsamego rana do ok11. ze nie moglam dojsc do siebie, poza tym bylo mi niedobrze.pozniej sie poprawilo a po popoludniu jak nowo narodzona. czy to normalne?

Manila,ja tez tak mam. W ciąży mnogiej duzo szybciej może dochodzić do ucisku macicy na żyłę główną,stąd są zawroty głowy a nawet omdlenia! Dlatego tez b.waże zeby np.nie lezeć na plecach,wtedy ucisk jest najsilniejszy,a na bokach zwłaszcza preferownay jest lewy bok,włąsnie z uwagi na to ,ze najbardziej odciąza ta żyłę. Ty masz jeszcze dość mało zaawansowaną ciażę dlatego takie objawy mogą sie pojawiać i znikać,niestety im brzuszek bedzie wiekszy tym moze być gorzej...Ale głowa do góry...Są gorsze dolegliwości niż to;). Damy rade:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry