• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Czołem dziewczyny!
Jak tam? Pogoda czad ale ja czuje sie jak bym miała kaca giganta, juz mam dosc:wściekła/y:
Rozpisujecie sie na temet usg i wpadam w paranoje, ide do lekarza w przyszły wtorek i mam nadzieje, że bede miała usg bo chce wiedziec ze wszystko gra. Pamietam, ze w pierwszej ciazy miałam to usg gen.ok 12-14 tyg.jakos tak i rzeczywiscie to jest w standarcie.
Dzisiaj mój mały przystojniak konczy 2 lata, dżizas kiedy to zleciało?????

Cześć wszystkim bliźniakowym mamuśkom :-)
Troszkę Was podczytuję od kilku dni i żałuję że tak późno tu trafiłam... bo u mnie to już w sumie sama końcówka:tak:
Mam nadzieję że najdzie się tu miejsce dla kolejnego trójpaka :cool2:

celebre24 witamy:) ja też jestem nowa na forum,
ale widze ze z wawy jestes, daj znać w którym szpitalu masz zamiar rodzić, i jak się czujesz, jakieś leki bierzesz?
i jakie bobasy masz:)

u mnie padło na MSWiA, ale to z tego względu że mój gin tam pracuje... no i tam rodziłam ( co prawda wieki temu ;) ) mojego starszego :):):)
samopoczucie w sumie takie sobie, raz lepiej raz gorzej... ja mam przechlapane bo przykazane leżenie i to już od 4 m-ca, co do leków to od 18 tyg. biorę Cordafen... dość mocne i częste skurcze niestety... w 28 tyg. położyli mnie na patologii i podali sterdydy na rozwój płucek, bo nie dawali mi większych szans na dotrzymanie...ale ja powiedziałam że dam radę... i udało się :-):-):-), choć teraz biorę naprawdę końską dawkę ( 4x 2 tabl) na podtrzymanie bo szyjka już skrócona i miękka, a dziewczynki moje kochane na ostatniej wizycie 14.04 ważyły 1800 i 2000
Wstępnie na 9 maja mam wyznaczony termin porodu przez cc
A ty karola2112 już zdecydowałaś gdzie się rozpakujesz? :)

celebre, no właśnie zastanawiałam się nad MSWIA co prawda nie mam tam lekarza ale mam nadzieję że jakby co to przyjmą?
do kogo chodzisz?
czyli teraz w domku polegujesz? mi gin właśnie mówiła o tych zastrzykach i da skierowanie do MSWiA właśnie - ile takich zastrzyków się bierze?bolesne jakieś reakcje organizmu po nich są?
co do cordafenu to zastanawiam się czy przy niskim ciśnieniu można go brać?słyszałam ze bardzo dobry na skurcze - jakie masz nieprzyjemne objawy po nim?
a koniec 35tc i taka ładna waga dziewczynek to super praktycznie mozesz juz byc spokojna:)

Ano poleguję... i już szczerze powiedziawszy mam dość... zwariować można, taka pogoda że porobiłabym coś w ogrodzie jakiś szał zakupów a tu wszystko przez internet trzeba bo faceta samego strach wysłać
wink2.gif

a prowadzi mnie Andrzej Durczyński i bardzo sobie go chwalę, zresztą korzystam z jego "usług"
wink2.gif
już od 8 lat, więc znamy się jak łyse konie... hihihi świetny lekarz a zarazem super facet... poprzednią moją ciążę też prowadził i w zasadzie dzięki niemu mój starszy jest na tym świecie, bo też miałam zagrożoną i prawie całą przeleżaną, nawet bardziej niż teraz...
co do przyjęcia to chyba nie powinnaś mieć problemu a już tym bardziej jak masz być tam na patologii...
Jeśli chodzi o zastrzyki to dostałam ich cztery i w sumie same w sobie były bolesne ale żadnych dolegliwości po nich nie miałam.
A Cordafen niestety przy niskim ciśnieniu odpada, bo on jeszcze je obniża a ja nie dość że mam mocne skurcze to ciśnienie też czasami mi skoczy. Co do dolegliwości to dość często takie uderzenia gorąca, zaczerwienienie skóry i niestety nasila puchnięcie nóg... całe szczęście że skóra mnie nie swędzi bo to też podobno się często zdarza...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry