reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
milena idz na prawde,bo warto to sprawdzic czy rosna, no bo jak !??!szczerze ja piszac to nie moge uwierzyc.
ja mam usg od okolo 5 tygodni usg mam co tydzien, wczesniej mialam co dwa a Ty masz co 4 !?dosc rzadko jak dla blizniakow,ale wiesz wszedzie sa inne zasady!:)
najwazniejsze zebys sie nie martwiła!

milena idz na prawde,bo warto to sprawdzic czy rosna, no bo jak !??!szczerze ja piszac to nie moge uwierzyc.
ja mam usg od okolo 5 tygodni usg mam co tydzien, wczesniej mialam co dwa a Ty masz co 4 !?dosc rzadko jak dla blizniakow,ale wiesz wszedzie sa inne zasady!:)
najwazniejsze zebys sie nie martwiła!

powiem szczerze,ze sie nie martwie, ufam im bo wiedza co robia, w koncu to doktorzy :confused: ale od 28 tyg mam miec udg co 2 tyg , narazie co cztery. i tak czesto. tu na pojedyncza ciaze sa 2 usg i to jest wszystko. dlatego tez przez to,ze ten system mnie denerowowal to w 1 ciazy wrocilam do Polski, ale teraz juz nie moge sobie na to pozwolic :-( modle sie zeby wszystko bylo dobrze... :-)

Milena23uk może być też taka sytuacja, że mierzą dzieci na usg i według tych swoich pomiarów (typu dzieci są duże na 22+3 tc) wiedzą, że od ostatniego usg przybrali. Nie martw się, zawsze możesz iść prywatnie.
A z wagą to wam powiem, że lepiej się nie sugerować. Całą ciąże mój gin (a jest na prawde dobry) twierdził, że chłopcy ważą tyle samo z minimalną różnicą. W 37 tc miały mieć ok 2400g i 2380g w przed dzień porodu w szpitalu na usg już mieli mieć jeden 1900 a drugi 2100 ( robił je inny lekarz) a ostatecznie urodzili się jeden 2000 g a drugi 2500 g. A urodziłam w 37+5 tc

Milena23uk może być też taka sytuacja, że mierzą dzieci na usg i według tych swoich pomiarów (typu dzieci są duże na 22+3 tc) wiedzą, że od ostatniego usg przybrali. Nie martw się, zawsze możesz iść prywatnie.
A z wagą to wam powiem, że lepiej się nie sugerować. Całą ciąże mój gin (a jest na prawde dobry) twierdził, że chłopcy ważą tyle samo z minimalną różnicą. W 37 tc miały mieć ok 2400g i 2380g w przed dzień porodu w szpitalu na usg już mieli mieć jeden 1900 a drugi 2100 ( robił je inny lekarz) a ostatecznie urodzili się jeden 2000 g a drugi 2500 g. A urodziłam w 37+5 tc

Madzia dokladnie tak mierza i sprawdzaja czy dzidzia rosnie ;) dlatego tez narazie sie nie martwie o to, apozniej maja juz podawac .... widzisz u mnie z cora to sie grubo pomylili bo powiedzieli mi ze ma ok 3kg a wyszla 4,5 kg i 62 cm!

dziewczyny z jednej strony to wiadomo ze chcemy znac wage maluchów zeby sie nie martwic, miec zapewnienie ze rosna i waza tyle i tyle - łatwiej to sobie wyobrazic ale z drugiej strony fakt faktem ze jest to waga w przyblizeniu która tak diametralnie moze sie róznic pózniej od rzeczywistej.....
u nas np wychodzi ze dzieciaki maja długie kosci udowe a małe obwody brzuszków tj jak miałam w 27tc usg to nogi na 28tc i 5 dni a brzuszki na 26tc i 2dni ale jak popatrzec na mnie to ja tak wygladam własnie:) i jak sie urodziłam byłam długa a chuda ale wage miałam piekna, wiec wydaje mi sie ze trzeba wziasc pod uwage tez jak rodzice wygladaja czy sa wysocy, niscy, budowe ciała itp i nie mozna szablonowoo do tabelek porównywac wszystkich dzieci bo przeciez dorosli sie tak diametralnie róznia od siebie to dlaczego dzieci miałyby byc identyczne? najwazniejsze zeby były zdrowe:)

a jak Wasze zdrówko?

Witajcie Dziewczyny..
dawno mnie u Was nie było ale starałam się podczytywac posty,byłam zajęta wyprawką,prasowaniem i pakowaniem torby do szpitala. Na szczęście już wszystko mam poza drobiazgami jak stanik do karmienia,oliwka dla bobasów no ale dzisiaj dokupimy i będzie spokój.

Kilka stron wcześniej któraś z Was pytała o cyclo3forte-ja to biorę na obrzęki,nie widzę różnicy przed i po zażyciu no ale jak każą to biorę:-)

Wczoraj bylam na wizycie i moja gin była pełna podziwu że jeszcze się turlam i to z niezłą figurką bo mam tylko brzuszek:-)Straszyła i wątpiła że donosze a tu prosze-niespodzianka:-):-DMaluchy ważą po 2200g,za 2 tyg. znowu wizyta a najprawdopodobniej za 3 tyg, bąble będą już z nami:-)

reklama
gratuluje karola88! tylko sie cieszyc ze dzieciaczki tak ladnie rosna :)

Ja tez dlugo nie wiedzialam ile moje waza, tez mi tu na poczatku nie chcieli powiedziec i sie denerwowalam ale to prawda jesli cos byloby nie tak mapewno by cos powiedzieli. Przyklad moja kolezanka- mowili jej ze dziecko bedzie olbrzymie okolo 5kg, cesarka byla przygotowana z racji wielkosci dziecka, i co sie okazalo- urodzila normalnie malucha o wadze 3,5kg!!!
Ja wiem fajnie wiedziec o wadze ale w tej rzeczy to lekarze nie moga okreslic nawet na 80%. Moje ponoc waza okolo 2kg kazde ale ja patrze na to z przymrozeniem oka ;)
milego dnia

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry