• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
milena idz na prawde,bo warto to sprawdzic czy rosna, no bo jak !??!szczerze ja piszac to nie moge uwierzyc.
ja mam usg od okolo 5 tygodni usg mam co tydzien, wczesniej mialam co dwa a Ty masz co 4 !?dosc rzadko jak dla blizniakow,ale wiesz wszedzie sa inne zasady!:)
najwazniejsze zebys sie nie martwiła!

milena idz na prawde,bo warto to sprawdzic czy rosna, no bo jak !??!szczerze ja piszac to nie moge uwierzyc.
ja mam usg od okolo 5 tygodni usg mam co tydzien, wczesniej mialam co dwa a Ty masz co 4 !?dosc rzadko jak dla blizniakow,ale wiesz wszedzie sa inne zasady!:)
najwazniejsze zebys sie nie martwiła!

powiem szczerze,ze sie nie martwie, ufam im bo wiedza co robia, w koncu to doktorzy :confused: ale od 28 tyg mam miec udg co 2 tyg , narazie co cztery. i tak czesto. tu na pojedyncza ciaze sa 2 usg i to jest wszystko. dlatego tez przez to,ze ten system mnie denerowowal to w 1 ciazy wrocilam do Polski, ale teraz juz nie moge sobie na to pozwolic :-( modle sie zeby wszystko bylo dobrze... :-)

Milena23uk może być też taka sytuacja, że mierzą dzieci na usg i według tych swoich pomiarów (typu dzieci są duże na 22+3 tc) wiedzą, że od ostatniego usg przybrali. Nie martw się, zawsze możesz iść prywatnie.
A z wagą to wam powiem, że lepiej się nie sugerować. Całą ciąże mój gin (a jest na prawde dobry) twierdził, że chłopcy ważą tyle samo z minimalną różnicą. W 37 tc miały mieć ok 2400g i 2380g w przed dzień porodu w szpitalu na usg już mieli mieć jeden 1900 a drugi 2100 ( robił je inny lekarz) a ostatecznie urodzili się jeden 2000 g a drugi 2500 g. A urodziłam w 37+5 tc

Milena23uk może być też taka sytuacja, że mierzą dzieci na usg i według tych swoich pomiarów (typu dzieci są duże na 22+3 tc) wiedzą, że od ostatniego usg przybrali. Nie martw się, zawsze możesz iść prywatnie.
A z wagą to wam powiem, że lepiej się nie sugerować. Całą ciąże mój gin (a jest na prawde dobry) twierdził, że chłopcy ważą tyle samo z minimalną różnicą. W 37 tc miały mieć ok 2400g i 2380g w przed dzień porodu w szpitalu na usg już mieli mieć jeden 1900 a drugi 2100 ( robił je inny lekarz) a ostatecznie urodzili się jeden 2000 g a drugi 2500 g. A urodziłam w 37+5 tc

Madzia dokladnie tak mierza i sprawdzaja czy dzidzia rosnie ;) dlatego tez narazie sie nie martwie o to, apozniej maja juz podawac .... widzisz u mnie z cora to sie grubo pomylili bo powiedzieli mi ze ma ok 3kg a wyszla 4,5 kg i 62 cm!

dziewczyny z jednej strony to wiadomo ze chcemy znac wage maluchów zeby sie nie martwic, miec zapewnienie ze rosna i waza tyle i tyle - łatwiej to sobie wyobrazic ale z drugiej strony fakt faktem ze jest to waga w przyblizeniu która tak diametralnie moze sie róznic pózniej od rzeczywistej.....
u nas np wychodzi ze dzieciaki maja długie kosci udowe a małe obwody brzuszków tj jak miałam w 27tc usg to nogi na 28tc i 5 dni a brzuszki na 26tc i 2dni ale jak popatrzec na mnie to ja tak wygladam własnie:) i jak sie urodziłam byłam długa a chuda ale wage miałam piekna, wiec wydaje mi sie ze trzeba wziasc pod uwage tez jak rodzice wygladaja czy sa wysocy, niscy, budowe ciała itp i nie mozna szablonowoo do tabelek porównywac wszystkich dzieci bo przeciez dorosli sie tak diametralnie róznia od siebie to dlaczego dzieci miałyby byc identyczne? najwazniejsze zeby były zdrowe:)

a jak Wasze zdrówko?

Witajcie Dziewczyny..
dawno mnie u Was nie było ale starałam się podczytywac posty,byłam zajęta wyprawką,prasowaniem i pakowaniem torby do szpitala. Na szczęście już wszystko mam poza drobiazgami jak stanik do karmienia,oliwka dla bobasów no ale dzisiaj dokupimy i będzie spokój.

Kilka stron wcześniej któraś z Was pytała o cyclo3forte-ja to biorę na obrzęki,nie widzę różnicy przed i po zażyciu no ale jak każą to biorę:-)

Wczoraj bylam na wizycie i moja gin była pełna podziwu że jeszcze się turlam i to z niezłą figurką bo mam tylko brzuszek:-)Straszyła i wątpiła że donosze a tu prosze-niespodzianka:-):-DMaluchy ważą po 2200g,za 2 tyg. znowu wizyta a najprawdopodobniej za 3 tyg, bąble będą już z nami:-)

reklama
gratuluje karola88! tylko sie cieszyc ze dzieciaczki tak ladnie rosna :)

Ja tez dlugo nie wiedzialam ile moje waza, tez mi tu na poczatku nie chcieli powiedziec i sie denerwowalam ale to prawda jesli cos byloby nie tak mapewno by cos powiedzieli. Przyklad moja kolezanka- mowili jej ze dziecko bedzie olbrzymie okolo 5kg, cesarka byla przygotowana z racji wielkosci dziecka, i co sie okazalo- urodzila normalnie malucha o wadze 3,5kg!!!
Ja wiem fajnie wiedziec o wadze ale w tej rzeczy to lekarze nie moga okreslic nawet na 80%. Moje ponoc waza okolo 2kg kazde ale ja patrze na to z przymrozeniem oka ;)
milego dnia

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry