reklama

Ciąża bliźniacza

dla mnie też najważniejsze żeby były zdrowe...ale gdzieś w serduszku marzyłam o córuni....a teraz coś wspaniałego będzie Jaś i Julka.....:)

allleee nudy kurczę.....nie ma co robić.....tylko chodzę do lodówki....będę niezła słonica...aa mężuś już się zabrał do robienia kolacji...ahhh

reklama
#rabbit# wiem co czujesz piszac ze masz dosc jedzenia białka:) ja jak rano mam zjesc biały ser to juz mi mdło sie robo jak go widze:(
a co do apetytu to przez przeziebienie to na nic nie mam ochoty i nic mi nie wchodzi to mam wyrzuty ze dzieci głoduja:(

gucioo witaj,
ja szczerze w 31 tyg mam mniejszy brzuszek nic Ty,ale Twoj jest piekny!!
Nie przejmuj sie takimi glupi tekstami.
Mi dzisiaj jedno dziecie siedzi pod zebrami ,na zoladku i nawet sie ruszyc nie moge -co za uparciuch caly dzien tam siedzi:(

Ja myślę, że wielkość brzuszka też zależy od tego czy to pierwsza, czy druga ciąża.
Moja już druga i ja brzuszek miałam widoczny w 2 miesiacu :) jakbym się najadła.

U nas chyba będzie Adaś i Piotruś.
jak by cud się zdarzył i będzie córeczka to marzę o Basi :D

rabbit ja tez podziwiam Cie z ta dieta, ale czego nie robi sie dla naszych Skarbow ... mnie dzis caly dzien ciagnie brzuszek , weic nie najlepszy mam dzien , mam nadzieje,ze jutro bedzie lepiej , pogoda dzis nie najlepsza to tez nie pomaga... ehh ;/

dziewczyny ale ja nie daje rady tak zjadać i pić mleka 1 litr....poprostu się staram...ale bym musiała tylko jaja i mleko przez cały dzień jeść....także nie jest tak źle:)

karola79 - ja do 20tc byłam przekonana ze 2 chłopaków będzie ba nawet mówiłam już do nich Jaś i Gabo:) oczywiście kupiłam pierwsze ciuszki typowo chłopięce, jak 1 usg potwierdziło ze jest 1 chłopak to chodziłam dumna jak paw - bardziej niż mój mąż i czekałam na potwierdzenie drugiego siusiaczka a tu niespodzianka i dziewuszka i ogromne szczescie bo tak na prawde najwazniejsze aby były zdrowe i czy byłyby 2 dziewczynki czy 2 chłopaków to i tak szczescie:)

co bierzesz na przeziebienie?

wypijałam ok 10herbat z miodem, cytryną i czosnkiem do tego rutinoscorbin.

reklama
morgenrood no tak niewielka roznica jest miedzy nami.
U mnie wlasnie dzieciaki sie ulozyly glowkowe -tak mowila na wczorajszym usg.
ale ja chodze jeszcze do pracy, conajemniej jeszcze 2 tygodnie, a pozniej pojde na zwolnienie.
Czuje sie ok, tylko widzisz u mnie dizeicaki siedza mi na żołądku -normalnie widzisz jak ciegnie sie ciałko jednego wzdluż.Z tego wzgladu ciezko mi oddychac i jesc duzo, dlatego jem czesciej ,ale w malych ilosciach.
Widze ze mamy to samo -ja sie boje ze jak leze na lewym boku ,to gniote jedno,a na drugiem -drugie:)))Ale przeciez im nic nie jest:)
Mam bole czasami w dole brzuch i jak musze isc do toalety, czasami mam tez taki nacisk jakbym miala sie zaraz posikac,albo mialo mi cos tam wyleciec -przepraszam,ze tak obrazowo.Ale ostatnio jak Ty musialam przystanac, bo myslalam ,ze padne.
Za tydzien w sobote ide na sprawdzenie szyjki -wiem,ze to jeszcze tydzien,ale dam rade.
A Ty pracujesz!?Widzisz ja nie chce za bardzo siedziec w domu, bo wtedy rosne -juz mi znowu poszło w brzuch 2cm:)moze dlatego,ze po obiedzie ,ale zawsze cos:))
A jak Twoje rybeczki waża!?ja sie boje ,ze to takie małe paczki z cukrem:)no juz prawie po dwie paczki:)
Dobrze ze opisujesz obrazowo bo przynajmniej wiem o co chodzi ;)
Ja od 15 tyg ciazy nie pracuje ale tylko dlatego ze ta praca byla za ciezka. Zastapilam sobie prace szkola. pomyslalam ze to dobry moment i ucze sie tego holenderskiego :) Chinszczyzna ten jezyk :)
Moje paczki wazyly ok 2kg kazde (roznica pomiedzy nimi to jakies 300gr poki co), w poniedzialek ide do lekarza to morze czegos wiecej sie dowiem, nie moge sie doczekac bo mam liste pytan do niej (wczesniej musze ja zrobic). A propo paczkow, przez cala ciaze chce mi sie poczkow :) Moj M sie smieje i nawet dzisiaj schowal przede mna :) Oczywscie wszystko w zartach :)

Mnie okolo 27tyg-30 mowili czy ja zaraz nie powinnam rodzic...??? :) smialam sie wtedy no ale najwazniejsze ze udalo sie je dosc dlugo utrzymac w brzusiu. Mam nadzieje ze w 38 tyg to napewno beda ze mna :)
buziaki dla Was i korzystajcie z resztki weekendu :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry