reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
boje się ze po ciąży będę wyglądać jak kościotrup z pozostałością brzucha ciążowego:(
jem masakrycznie dużo i tylko obwód brzucha mi rośnie przynajmnie dobrze ze maluchy rosną a później to się w 3 będziemy dokarmiac:)

Hej hej ale sie rozpisałyscie......
U mnie od soboty pojawiły sie skurcze, ale takie dziwne bo nie cały brzusio i nie twardnieje tylko sam dół jakby miednica i pochwa, kilka sekund co 1,2 godziny,napada mnie wtedy fala goraca i poce sie,spanikowałam ale leze i czekam do jutrzejszej wizyty, mam nadzieje ze to nic powaznego.Łykam fenoterol i odczasu do czasu no-spe. Mam nadzieje ze nie wpłyna na szyjke:-(.
rabbit daj znac po wizycie.Trzymam kciuki.

Ja mam 11kg na plusie.
Zastanawiam sie nad ta torba do szpitala, co w koncu tam spakowac.??Wiem zedla maluszkow nic nie musze bo pytalam sie lekarki ze szpitala, dopiero na wyjscie maluszków. Ja nie nastawiam sie tak bardzo na karmienie piersia bo wiadomo ze jak beda wczesniaczki to nie bedziemy ich karmic w szpitalu piersia.

A pozatym to straszne nudy, juz nie wiem co ze soba robic???:wściekła/y:

ja tak mialam w pierwszej ciazy, zaczelam ciaze z waga 55kg-bylam baaaardzo szczupla, przytylam w ciazy 17 kg ale wszystko mi weszlo w brzuch i pupe, na dodatek tydzien po porodzie mialam praktycznie wage sprzed ciazy i obwisy brzuch... ale po paru miesiaca i cwiczeniach jakie wykonywalam przy Julce wszystko sie unormowalo ;) nie martw sie Karola [otrzeba tylko troche czasu ;)

hejka:)Mam na imię Agnieszka,mam33 lata,jestem z Gdyni i spodziewam się bliźniąt(24t6d)Zupełnie przypadkiem wpadłam na ten wątek ale strasznie się cieszę,że wpadlam na mamy w podobnej sytuacji życiowej:)Najprawdopodobniej spodziewam się chłopca i dziewczynki,w czwartek mam wizytę i liczę na to że ta wersja się potwierdzi,bo mam już półtorarocznego synka:)Przytyłam do tej pory 12kg i od kilku dni zaczynam odczuwać konsekwencje tej ciąży..Zadyszki,skurcze,ogólny spadek formy i poczucie,że ruszam się jak mucha w smole,a wyglądam jak wielka foka...aż ciężko uwierzyć,że do końca jeszcze szmat czasu...a jak u Was z samopoczuciem?

kasiek to sa wlasnie skurcze BRAXTONA HICKSA mam je od jakiegos 15 tc do teraz i czuje tak samo jak Ty a oprocz fali goraca to jeszcze mi pulsuje w glowie przy tym... masakra! a i tak dziwie sie ,ze dopiero Ci sie pojawily teraz, bo to nie Twoja pierwsza ciaza. ale to dobrze, ominelo Cie zamartwianie sie o skurcze przez polowe ciazyt ;)

Witaj Aga i gratuluje trojpaczku ;)
my tu prawie wszystkie jestesmy cierpiace narzekajace ale i bardzo wspierajace, wiec dobrze trafilas ;) mowi,ze z Gdyni jestes -ale fajnie ja tez chce nad morze.... :wściekła/y:

hihi,dziękuję za miłe przywitanie:)chyba Cie zmartwię,bo nad morzem od godziny pada...mam nadzieje że przejdzie,bo kiedy mój synek się obudzi z okołopołudniowej drzemki zamierzam pójść z nim na spacerek:)

Dużo nas tu podwójnych ciężarówek?Ja do tej poy klikałam z dziewczynami,które mają termin na październik na e-brzuszku,ale tam wszystkie są w ciąży pojedyńczej...pomyślałam,że fajnie byłoby mieć wsparcie od mam z dwójką w drodze:)Ja też ostatnio tylko narzekam,więc chętnie się przyłączę:)

reklama
uuufff już prawie gotowa na wizytę....to golenie to męczarnia....ale się boję....

ooo witam nową mamuśke....gratulację....dobrze że do nas trafiłaś....w kupię zawszę raźniej:)

uciekam ......trzymajcie kciuki

Ostatnia edycja:
Do góry