reklama

Ciąża po 40

Zoyka ​Klaudia moja tez do kompa ona juz wie gdzie sie lapka wlacza i wylacza , telefony i piloty najlepsza zabawka , niestety nie siedze przed kompem jak niunia nie spi odkladam go wysoko , piloty i tel daje tez poza jej zasiegiem a jak damie nie pasuje nie zwracam na to uwagi , nie bedzie od małego zadziła bo ona chce nic z tego nie wolno i juz i jej nerwy mnie nie wzruszaja ja sie wtedy smieje i ona zaczyna sie smiac i odchodzi , sposobem sposobem i mama cwansza hehe

reklama
Nie mam siły pisać, przez cały dzień najpierw biegałam nosząc z dołu na górę pudła z książkami i płytami, przesuwając meble i takie tam, a potem pomagałam mężowi układać panele. Jutro dalszy ciąg i mam nadzieję że skończymy.Motywacje mam silną - wreszcie mi zniknie z oczu najohydniejsza podłoga świata!

Ale tak Was czytam i dochodzę do wniosku, że jeśli chodzi o moje chłopisko to trafiłam na ideał. Tylko ciiiii ;-)
Marzenko - fajnie Cię znów widzieć i przeczytać że się lepiej czujesz! Będzie dobrze.
Majuska - gratuluję, ciociu! Fajnie, Paćka będzie miała kuzynostwo w zbliżonym wieku.
Kłaczek - Karol duży, cycem nie karmisz to poczekaj aż szanowny małżonek się rozsiądzie w domu i po prostu weź i wyjdź. Masz spotkanie, umówiłaś się, obiecałaś i takie tam. Nie wracaj ranki i wieczory, niech we łzach czeka i trwodze.
Zoyka - nie daj się! Ja stosuję metodę odwracania uwagi. Maks też się wścieka, jak coś jest nie po jego myśli, dziś się awanturował bo odebrałam mu gazetę którą chciał zjeść. Albo zaczynam demonicznie rechotać ( działa, bo on też zaczyna rechotać), albo staram się podetknąć mu atrakcyjną zabawkę, pokazać coś fajnego, czymś zadzwonić zaszeleścić. Skaczę, wrzeszczę, robię głupie miny. I dziecior zapomina i co się awanturował.
Ollena - bardzo, bardzo współczuję. Jako kilkakrotna ofiara zapalenia uszu w dzieciństwie pamiętam, że to paskudny ból. Nie wyobrażam sobie jak takie maleństwo jak Mia cierpi. Mam nadzieję, że antybiotyk pomoże.

Helloł
Witam się z poranną kawą, dzisiaj Wanda dała pospać nieco dłużej chociaż za nami ciężka noc bo budziła się sześć razy. Chyba było jej duszno bo piła dużo herbaty albo to idące czwórki... za bardzo mi się ślini od kilku dni a jako że jest zębową rekordzistką na BB to wszystkiego można się po niej spodziewać :-D Robert się śmieje, że górne jedynki ma po mnie - takie szerokie łopatki z przerwą żeby można było wrzucać żetony do telefonu :-D
Dzisiaj ostatnie malowanie ścian i jeżeli mieszkanko się wywietrzy to wieczorem powoli zaczynamy przenosić graty już na stałe... Pogoda jest piękna i ciepło ze słońcem więc są duże szanse na porządne wietrzenie z farby;)
Życzę wszystkim miłego dnia! :)

Albo zaczynam demonicznie rechotać ( działa, bo on też zaczyna rechotać)

Flo prrrroooooszę Cięęęęęę:-D:-D:-D:-D...czytanie Ciebie przy śniadaniu grozi zadławieniem:-D:-D

Jenyy jestem zasmarkana na maksa, łeb mnie napier...ala i jeszcze mam zapalenie spojówek chyba, bo oczy czerwone piekące i załzawione, wezmę sobie od wetki dopiero po południu jakąs receptę na krople do oczu, może nie umrę, na samą myśl dostania sie gdzieś do okulisty robię sie chora jeszcze bardziej:baffled: Wspaniałomyślny tatus widząc mój stan, sam zawiózł Paćke do żłobka.

Marzenko ale Klaudusia jest przekochana, ucałuj łobuziarę, mam nadzieję, że czujesz się lepiej.

Katrina, elegancja-Francja:tak::-), ślicznie wygladacie, gratuluję zaliczenia uroczystości:-D

Hej,
U nas nocka w miare, Mia juz nie plakala ale budzila sie i spac nie chciala. Przed 6 ogromny placz, dalam Ibum i spala do 8.

Widze, ze remont u Flo i Ani, fajnie, bedziecie miec milo :)

mm dzis 30 lat konczy, chyba mu kolejny raz pozycze zeby dojrzal i dorosl ;) torta mu zrobilam, obawiam sie jednak ze przesiakl smrodami z lodowki i bedzie nie dobry, prezentu nie mam, a swieczki wcielo.

Flo ja sie boje nawrotow tego zapalenia, bo istnieje w PL opinia ze zap ucha od braku czapki co jest bujda bo jesli ktos ma miec to bedzie mial i to czesto. Szkoda, ze akurat Mia ma i oby sie nie wrocilo :(

Marzenko corcia slodka! :-))

Katrina dzieciaki przeslodkie i gratuluje chrzcin! Jakie dokumenty tu potrzebne zeby dziecko ochrzcic? zaswiadczenia z parafii w PL?

Co do ksiedza w domu to rzadko kiedy trafi sie normalny. 2 lata temu akurat trafilismy na ksiedza, tzn on na nas i mama palnela ze my bez slubu... do dzis jej leb susze za to bo ani ona kosciolowa ani modlaca sie wiec nie wiem co jej strzelilo do glowy.
Ale zazwyczaj jest tak ze jak ksiadz idzie to mama akurat sprzata, biega w samych majtkach po domu i myje podlogi i ksiedza nie wpuszcza bo nie ma jak... zaskakuje ja za kazdym razem;)

Ostatnia edycja:
Hej,

U nas nareszcie wyszło słonce. Juz chowa się za chmurami. Przed chwila widziałam z okna wariata na motolotni. Lato ?

Jaro w Gdańsku - to juz standard bo otworzył tam swój punkt.
Czekam az zadzwoni moja Mama i weźmie Julię abym mogla poświecić się pracy. Moja mama ostatnio czyta książki do rana a potem śpi do 12.

Majuska kup sobie theraflu. naprawdę oczyszcza zatoki z kataru w jeden dzień a na oczy kup sobie kropelki ze świetlika albo starozolin bez recepty.

Katrina
ślicznie wyglądacie. Kuba prawie wielkości Alinki wyszedł na zdjęciu ;-)

Julkę wczoraj zmierzyłam i jest długa na 76 cm.

Flo
u nas rozmieszanie nie pomaga. Hmm.. ale będę próbowała ignorować i odwracać uwagę. U ans problem jest taki ze to MM dałby wszystko Julce aby mieć tylko ciszę i spokój a to on miał być tym konsekwentnym i twardym.
Julka cały dzień powtarza tata tata. Wystarczy ze coś puknie za drzwiami to ta już gapi się na drzwi i gada tata tata. Zadzwoni telefon to tez jest tata tata. No kiedy zacznie mówić mama ?

Julia lada dzien zacznei chodzic. Juz sobei staje przy scianie i puszcza się chcąc dojsc no do drzwi i robi 3 kroczki.

Aniu ogarniajcie eis bo czekam na zdjęcia Wanduli.

Olena jak Mijka ?

Ollena - nam Kubę chrzcił irlandzki ksiądz, bo ks. Rafał jest akurat w Polsce. Ks. Rafał chciał zaświadczenie o tym, że chrzestni moga być chrzestnymi, a irlandzki - nic, tylko musiałam wypełnić w kancelarii formularz, gdzie wpisałam wszystkie dane potrzebne do wpisania potem do księgi parafialnej i ustaliłam datę chrztu to wszystko. Mój brat chyba jeszcze musiał mieć irlandzki akt urodzenia do skserowania, ale prawdopodobnie dlatego, że nie wypełniał żadnego formularza, a z czegos dane do księgi wpisać muszą.
Dowiedz sie w swoim Parish Office co musisz mieć lub co wypełnić.

reklama
Marzenko Klaudia cudeńko taka już "dojrzała" już dziewczynka nie dzidziuś:-).Katrina dzieciaki pięknie wyglądają (wy też:tak:)Aniu ,Flo życzę szybkiego pomieszkiwania w odświeżonych wnętrzach.Majuska czemu ma Cię być stać:szok:na przyjęcie księdza dasz 20 zł albo i nic .My daliśmy 30 zł też mam ciężko to dałam mało przecież nie o to w odwiedzinach kolędowych chodzi by nas było stać.Zoyka odwracanie uwagi to dobry sposób tak jak dziewczyny radzą.Przez jakiś czas każde dziecię się nabiera potem niestety coraz cwańsze się robią:-(.Amelia jednak definitywnie już bezcycowa jest duża i nie będzie do mamy się kleiła w poszukiwaniu mleka.Z mamą można pogadać,a nie z niej tankować;-).Mi żal no ale tak musi być może lepiej ,że to ona zainicjowała ,a nie ja musiałam potraktować brutalnie:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry