reklama

Ciąża po 40

nie lubię pączków ale znów chrust uwielbiam ale tylko DOBRY :-)
w tłusty czwartek zjadam 1 na max 2.
Dzielę ciasta na dobre i takie które powinny być odpadem, obojętne czy to sernik czy piernik.

reklama
misia a jakies konkretne powinny byc odpadem? czy musisz sprobowac zeby to stwierdzic?;-)

Ja bezy bym nie tknela, na sama widok mnie odrzuca.
Na pierniczki sklepowe i pieczone mam odruch wymiotny od dziecinstwa. Choc te pieczone ciasta jeszcze zniose a jak ktos otwiera paczek piernikow to uciekam.

Andzike przy takiej wadze to i ja bym jadla non stop! a ja sie dziwilam, ze ja tu o diecie i cwiczeniach a Ty o lodach Tiramisu ktore ja jem z wielkimi wyrzutami sumienia ;-)

klaczku paczki nie musza byc smazone, moga byc pieczone jak najbardziej!

Ollena jak coś jest odpadem to czasem nawet nie musisz zabijać swoich kubków smakowych :-D wygląd, zapach ... a znów czasem coś wygląda PIĘKNIE a smakuje ... tylko do utylizacji :baffled::baffled:
największe zadziwnie to ciasto czekoladowe bez mąki: czekolada, jajka, cukier. Wyrasta jak szalone a potem opada tworząc cudengo czekoladowego zakalca - kawałek ciasta, lampka zweigelta i tak można zyć :-D

O całkiem nieźle to wygląda :-) z czekoladowych atrakcji to jeszcze blok uwielbiam :-D
I też się nie mogę doczekać lata, ale dla mnie ono smaki zielonego groszku i słonecznika (w zeszłym roku zdążyłam się napaść groszkiem przed urodzeniem Kacpra, słonecznik musiałam ograniczać - pojawił się na targu dzień po wypisie ze szpitala i nie wiedziałam czy małemu nie zaszkodzi. W rozsądnych ilościach - jeden na dwa-trzy dni - nie zaszkodził, ale w tym roku zamierzam dłubać nierozsądnie - dwa, trzy na dzień :-D I tylko paznokci szkoda... :baffled:).

reklama
Znacie różnicę pomiędzy kapustą kiszoną a kwaszoną ? Nie wiedziałam,ze jest różnica.

[h=5]Różnica tkwi w sposobie produkcji. Kapustę kiszoną szatkujemy i dodajemy przyprawy, a przez 2 tygodnie następuje proces fermentacji mlekowej. Natomiast kwaszenie kapusty polega na szatkowaniu, ubijaniu, zalaniu octem, dodaniu cukru, soli i substancji konserwujących. Nie ma tu procesu fermentacji, przez co kapusta kwaszona nie ma dobroczynnych bakterii acidofilnych, a obecny w niej kwas octowy niszczy czerwone krwinki i zakłóca procesy trawienne. Dlatego w okresie przeziębień i grypy najlepiej jest zajadać się kapustą KISZONĄ, która jest źródłem witamin (C, B, E), minerałów i przeciwutleniaczy.Zobacz załącznik 537333[/h]

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry