• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża po 40

Hej, hej.

U nas błękitne niebo ale jednak zimno jeszcze.
pospaliśmy do 8 :)

Szparagi lubię ale szału nie mam na nie.Za to mam smaka zawsze na placki z cukinii. Nikt u mnie tego nie lubi a ja po prostu uwielbiam.
Latem mogę jeśc tylko pomidory i cukinię świeże ananasy i krewetki. To takie wspomnienie z wakacji ;)

kłaczku to Rajmund zarabia miesięcznie 1000-1400 ? Dobrze zrozumiałam ?

reklama
Cukinie lubie w leczo ma taki cierpkawy smak .Pomidory też lubie nawet chleb z pomidorkiem i zielona cebulka mogę jeść bardzo często ale latem właśnie jakos te "zimowe" pomidory mi nie podchodzą.Ollena to ja i M jako masarze mogemy w Irlandii robić dla polskich smakoszy kiełbachy .Sami robimy dla siebie kiełbachy ,boczki itpto może byśmy zarobili ;-)nawet na miejscu znajomi chcieli od nas kiełbase kupować ale M nie chce robić z dwóch powodów po pierwsze bo musiałby chcieć sporo(a ludzi myślą ,że dostaną za grosze) po drugie ludziom ufać nie można kto wie kiedy i kto może sanepid nasłać,a mam sąsiadów jakich mam tak ,że jak się kiełbase raz na jakiś czas wędzi to nikt się nie czepia jakby za często to na bank by jakas kontrola była.To sa ludzie wredni:-(

azula ja jestem zdania , że to właśnie tylko i wyłącznie od nas zależy co mamy , jak żyjemy i czym się zajmujemy, jeżeli mamy nakładzione do głowy, że nasz kraj jest taki be, że tu jest tak ciężko i wszystko nam tak z trudem przychodzi to własnie tak sie dzieje, ja tak nigdy nie myślałam, jest mi tu dobrze, jestem pewna, że zawsze sobie poradze w każdej sytuacji, marzyłam o takiej pracy z chińskiego przysłowia: rób to co kochasz to nie będziesz musiał pracować i własnie taką teraz mam, nie czuję, że pracuję, robie to z ochotą, nie męczę się.....pracuje juz tylko nad tym, aby konto i portfel pekały w szwach. Pamietaj, co masz w głowie to jest potem przejawia w realu, w Twoim życiu;-)
Słonecznik tak, ale tylko prażony z Ustronia:-D paznokcie i pyszczydło do potraktowania Domestosem potem:-D

Boże to cos kapiące z nieba to snieg:confused2::confused2::confused2:
Jadę...do wieczorka, miłego dnia!!

Cukinie jem non stop, mam w lodowce caly czas i tylko uzupelniam zapasy. Robie do obiadu jako placuski, normalnie smazona i duszona, do zupy, do piekarnika no codziennie prawie.
Ale wiem, ze chodzi Wam o sezonowa, cale lato tez jem bo mama ma pol ogrodka cukinii i rosna ogromne :-)

Azula mozecie robic wszystko, moze byc to swoj interes a moze byc inna praca, chociaz jezyk bardzo wazny. Brat mm przylecial tu ze Stanow i jezyk ma perfect, dlugo bez pracy nie siedzial i miedzy jedna a druga mial moze miesiac przerwy, bardzo szybko awansuje bo doceniaja jego jezyk.
Btw moj wujek tez ma wedzarnie pod domem, sanepidu brak;-)

Majuska podoba mi sie Twoj tok myslenia i w ogole uwielbiam Cie ;-)

Medluje sie. Gratki dla Maksa, stoi facet jak dab! Cos pieknego.:tak:

Co do libido - przyslowie mowi ze w starym piecu diabel pali i ma racje, bo kobietom czesto wlasnie z wiekiem wzrasta. Ja bym mogla... mmm... no, w kazdym badz razie facetom z wiekiem spada, wiec opowiesci ze na starej piczy mlody ch.. cwiczy maja swoje podstawy.

Zoyka, tak, z tym ze 1400 to gorna granica, jesli uda sie wpisac na duzo overtime'ow. Zdarzylo sie ze 2 razy. Zwykle jak dociagnie do 1200 to juz fajnie jest. Jak sie odliczy kredyt i rachunki to zostaje skromniutko, ale nie narzekam - w PL pewnie nie byloby lepiej, zwlaszcza ze bylby problem z praca a tu praca jest.

Dostalam @ pierwsza po poronieniu. Ciesze sie jak cholera, zwlaszcza ze mi 2 dni temu wylazla pieczarkarnia w... (jak zwykle po antybiotyku), wiec wczoraj kupilam Canesten, zazylam grzecznie pigulke, zaczelam leczenie, a tu dzis... ops... Ciesze sie niezmiernie. Z drugiej strony to 33 dni po, a zwykle dostawalam 39-40, wiec mniej wiecej pora.

dodam ze i ja Uwielbiam Majuskę :)
i żałuję ze mieszka tak daleko ode mnie choć Majuska na pewni się cieszy bo inaczej miałaby mnie na głowie często :-D
Kiedyś tez miałam takie podejście do życia. Apotem jak wszystko pird---ęlo to i podejście mi się zawieruszyło. teraz pracuję nad nim od nowa :-D
kłaczku to raczej niezbyt dobrze zarabia Rajmund.

Mojego Jarka siora mieszka w Hemel Hemsted - ona pracuje w pubie i zarabia 2000 a jej facet ma firmę i robi zlecenia budowlane i potrafi wyciągnąć 3500 .

Julka ma fazę na wózek dla lalek. wozi lalkę po całej chałupie. A jak nie moze przejechać to wózek do góry podnosi i przestawia :)

Zoyka, nie zarabia bogato, ale tez nie ma najnizszej godzinowej, ktora w tym kraju jest w tej chwili 6 funtow z drobnym pensem. Rajmund ma kolo 10 brutto/h. Wyobraz sobie ludzi, ktorzy ciagna przez agencje, nie dosc ze za najnizsza krajowa, to jeszcze nie co dzien maja prace i tez musza zyc. Jarka siora i jej facet zarabiaja bajecznie.

Majuska chciałabym sie zToba zgodzić lecz nie mogę.Dlaczego bo czy to Ty masz wpływ na to,że będziesz piosenkarką skoro nie masz słuchu(no zdarza się,że dobry Bóg akurat w rodzinie cezara pozwoli Ci sie urodzić i będziesz pieśniarzem Neronem) nie będziesz wykładowcom matematyki na uniwersytecie jak nie masz zdolności ,a twierdzenie pitagorasa to wyższy poziom kosmiczny:-(.Nie będziesz instruktorem fitnesu z wadami w budowie ciała ani psim fryzjerem nie lubiąc zwierząt albo mają uczulenie na psią sierść ,ślinę itp.Niestety to nie my decydujemy ale jeśli mamy talenty ,a je zakopujemy to już wtedy tak zgodze się ,że sami sobie jesteśmy winni.Ja też dobrze zarabiałam ale mądre rządy wprowadziły mądre ustawy i już nie będę się zajeżdżała za parę złotych lub cwaniakowała i liczyła ,że mnie nie złapią.Poza tym pracę też trzeba po prostu lubić sama masz po sobie przykład pracowałaś na etacie i było Ci z tym źle.Niestety nawet tekst piosenki,muzyka,obraz,definicja naukowa wszystko jest nam niejako posłane "z góry" ,a od nas zależy co z tym zrobimy niestety te przekazy sa kierowane do tylko niektórych ludzi.I aby się nie spierać prosze o genialny obraz namalowany przez Ciebie ,myśl technologiczną dzięki której np będziemy tanoi jeździć tanio ogrzewać lub z sahary uczynimy rodzącą plony ziemię,Lub choćby jakiś kilka przebojów napisz .No dobra nawet wygraj w kumulacji i podziel się z innymi.No niestety nie wiadomo czemu jedni mają inni nie nawet talent do trzepania kasy przyciągania klienta się ma albo nie ma.

reklama
misia45- jem mało ale często. Im gorzej się czuję albo bardziej jestem zmęczona- tym wyższy mam cukier. Jem to samo jednego dnia (przy dobrym samopoczuciu) i cukier mam Ok, drugiego dnia wraca mega katar, brak oddechu i kaszel- (jem to samo co poprzednio) i cukier skacze do 150... Tak więc ciężko to ogarnąć przy przedłużającym się przeziębieniu...

Jutro idę na kolejne USG, sprawdzające serduszko Jaśka- napiszę co pani dr zobaczy

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry