• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża po 40

reklama
Placki ziemniaczane mozna smazyc bez tluszczu i beda beztluszczowe;-)

Co na odparzenia? Po nocy bylo lepiej (grubo sudocremem po kapieli) a do tej pory juz dwie wstretne kupy na nowo zzarly tylek. HELP! mama doradzila Bepanthen..kupic?

Ollena u nas najlepiej sie jednak goiło po oliwce+ grubo mąki kartoflanej ,a Bephanten też zakup dobry na różne otarcia ranki i na pupe też.Przeszedł mi fotelik na maxi cosi tobi jednak nie było mnie stać ani na rommera ale znajomi polecili chicco key na razie ten 9-18 (za te trzy lata pewnie znów co inne go powymyślają ,a te wieksze domierzana z Amelia w sklepie były jakieś zbyt duże (jednak olbrzymka ona nie jest:eek:.Kupiłam o taki( w testach plasuje sie ni najgorzej)w takim szaro -szarym kolorku taka jest w aucie tapicerka i chyba mniej brud będzie znać wiadomo jakaś brudna łapka itp(ten pierwszy co się wyświetla PROMOCJA! Fotelik samochodowy CHICCO KEY 1 X PLUS (3136314333) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. .Musiałam już kupić bo nóżki w tamtym ma podkulone bo przy mocowaniu tyłem do jazdy nie ma już miejsca na nóżki.

Heloł z mojego kompa :-D
zadziałał , dobra stara maszyneria :-D Flo ja nawet dziś z Marsem o nowym kompie nie dyskutowałam bo pojechał w nocy do Budapesztu z szefem, to był cytat z kiedys tam:-D
Ollena ja jestem świeżo po masakrystycznych odparzeniach, a więc u nas zadziałał najlepiej Alantan w zasypce, kosztuje grosze, a tak wogóle to najprawdopodobniej te oodparzenia powstały po pieluszkach Dada z Biedronki, niby jak zaczęłam je kupowac na próbe nic Paćce nie było, zaczeło sie przy trzecim opakowaniu, tak myślę, bo ostatnio jak juz sie pupka wyleczyła na cacy, ja znowu te Dada zaczelam zakładać, żeby dokończyć otwarte opakowanie i od nowa Paćka dostała zaczerwienienia na pupie i krosteczek...jakby kto chciał to moge podesłać, tam mi jeszcze troszke zostało, a nie będe używać już, to jest rozmiar 4 .

Tak więc Ollena , Alantan zasypka, do mycia tylko waciki z wodą i kremowy żel Emolium miałam, jeszcze robiona w aptece na recepte maść z wit. E, A i euceryną. Ile się da to doopsko wietrzyć.

Kłaczku Karolek zaradny , u nas podobnie bywa :))))))

A ja dziś psiaka wyadoptowałam, taką sierotę pogryzioną i happy jestem :-D pojechał na kanapowca do starej panny, babka jest boska , totalna psia kosmitka :rofl2:

Ja cały czas na dada jadę i nigdy nie było sensacji przy pampkach mi się czasem odparzała ale to były te perfumowane i przy mało "wyrazistej"zapachowo zawartości to ja nie w porę przebierałam no i przy ząbkowaniu al to już chyba standard ,że te kupiszony sa żrące.Gratuluję adopcji kundelosa:-):tak:

Azula dotychczas Mia nie miala zracych kup, mimo ze byly zebowe.

Dzieki Majuska, nie mam Alatanu, narazie Sudocrem daje rade, zagladsalm co chwile i sprawdzam, dopoki nie ma kupy to jest coraz lepiej. ale kupie w PL to co mowisz na czarna godzine.
Gratuluje adopcji psiaka ale musisz miec satysfakcje :-)))

Ja pampesrow nie zmienilam, od poczatku jade na Pampersach.

Ollena u nas na odparzenia nia działało kompletnie nic, w końcu doszło do pieluszkowego zapalenia skóry i wtedy GP przepisał metanium. W ciągu tygodnia wszystko zeszło i nie ma sladu po odparzeniach, ranach i strupach.
Kłaczek myśmy poszli, gdy mała miała 37.6 na pogotowie i nas nie odesłali. Dokładnie zbadali, osłuchali, zmierzyli ciśnienie itp. Dostała paracetamol, bo mój przywieziony z Polski się już skończył gdy ratowałam Wandzię w nocy. Dziecko bryka radośnie, więc nikt nie ma pojęcia co to był za 24 godzinny atak gorączki połączony z brakiem snu i apetytu.

Mam dziką satysfkację, bo nasi sąsiedzi którzy nabijali się z naszych pluskiew własnie dzisiaj w nocy zostali zaatakowani przez robale :-) Od rana wynoszą meble, myją, piorą i sprzątają przychodząc do nas po radę jak pozbyć się góffna z domu. Życzę im powodzenia :-) mysmy walczyli trzy tygodnie, potem znowu się pojawiły i przeniosły do nich. A taką mieli zabawę, gdy nasze materace wylądowały w śmietniku... no teraz ja będę mogła sobie porechotać z nich :)))

Ollena no to Cię chwilę ominęło ,a teraz dopadło :eek:,a u nas przy pierwszych zębach było najgorzej teraz ida jeszcze nie do końca wyrżnięte dwójezki na dole ale w sumie i kupiszony jakby zelżały ze zjadliwością i brak gorączki ,ślinotoku itp.Jestem dzień w dzień śpiąca mam ambitne plany posprzątać w szafach poprzeglądać łachy wywalić te w których nie chodzę zobaczyć co ewentualnie dokupić i co i pstro nie mam sił by tym się zająć :-(

reklama
Jest pierwszy kiel. Prawy gorny.
I cos, o czym zapomnialam wczoraj. To z szoku. Zaparkowalismy jak zwykle pod naszym starym domem, a tam obok, okna Chinczyka... puste. Poprzednio widzielismy ze zniknela kamera z frontowej elewacji, ale mogli mu sie do d... dobrac o to nowi sasiedzi bo kamera bez uprawnien jest nielegalna, a tu... brak kartonu za szyba na parterze, zaslonek we wszystkich oknach. Malo tego! Okno na pietrze w sypialni ZAWSZE bylo uchylone, a tu zamkniete! CHINCZYCY SIE WYPROWADZILI!!

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry