• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża po 40

Dziewczyny ja potrzebuje takiego kopa w postaci słowa chociażby pisanego że w żłobie bedzie memu dzieciecu ok bedzie,
Misia-dzieki-od razu mi się przypomniało co było ze mną-w złobie ryki odstawiałam, do przedszkola nie chodziłam, a poźniej taaka mała sierotka poszła do szkoły i co musiałam sie nauczyć wielu rzeczy ktore inne dzieci umialy nie mowiąc juz o przyjazniach z przedszkola ktore do szkoly sie przeniosly a ja na pocatku jak palec, moj brat w żłobie był, w przedszkolu również i bafdziej przebojowy niz ja jest
Majuska-trzymam za Ciebie kciuki a co:-)-ma być tak jak Ty chcesz a nie tylko chłopa gderanie i jego wciąż na wierzchu

Musze sie psychicznie zacząć przestawiać

Zrobiłam dzisiaj pulpeciki w sosie koperkowym do tego marchewa z groszkiem bedzie-dziecie me lubi

reklama
Aga ja miałam opiekunki. Wg mej matki jakieś koszmarne - jedna fanatyczka religijna - matka ma do roboty a my sru do kościoła na kilka godzin - dorobiłam się kłębuszkowego zapalenia nerek dzięki umiłowaniu pani do modlitw... Ty masz chociaż brata a ja :baffled:

Widze, ze kazda z nas ma jakies halo z Marsami... Majuska daj znac jak rozwiazalas sprawe.

Ja bym nie ryzykowala opiekunki. Nazi snajomi mieli nianie (babcia ok 60 z naszego bloku), z ktorej byli bardzo zadowoleni, bo owa Pani przy rodzicach swiergolila do Rysia tiruriru a jak rodzicow nie bylo to darla sie na Ryska na caly blok. Oni do dzis ubolewaja, ze babcia juz nie chce ich dzieci (drugie sie urodzilo) a mnie az kusi zeby im powiedziec jak bylo naprawde..

Tak jak misia sadze, ze babcie i dziadkowie obowiazku nie maja zeby sie wnukami zajmowac. Albo pracuja albo maja swoje zycie i niech im bedzie z tym dobrze.
Zlobek, sprawdzowny zlobek jest cacy :-)

Brzuch mnie boli caly czas jak na @ albo jak na owulacje. caly czas plamie albo krwawie...irytujace.

Nie no nie przesadzajmy znów z dobrodziejstwem żłobków to raczej smutna konieczność dobre te pley grupy co z nich kłaczek korzysta dziecko powinno mieć rodzeństwo dobrze zarabiającego tatę ,mame na pół etacie żeby nie świrowała i kochających dziadków .Ja te trzy lata wytrzymam w domciu ,a potem przedszkole czy będę pracowała czy nie.I wcale żłobki ,przedszkola nie wpływają na przebojowośc w życiu niestety:no: sprawdzona na dużej liczbie dzieci i z rodziny i wśród znajomych i z własnego doświadczenia .Są ludzie "rozrywkowi" i "wyciszeni","przebojowi" i wstydliwi" My po spacerku ach jak przyjemnie gdy czuć wiosnę wkoło .

azula - ale play grupa to tylko raz w tygodniu jakieś 3 godzinki i koniec. Dobry i taki kontakt dziecka z rówieśnikami i mamy z innymi mamusiami, ale to nie to samo co zostawienie dziecka samego z opiekunką czyw żłobku.
Ja z Alinka tez chodziłam na cos takiego, tylko nazywało się Parentstime. Spotykały sie wtedy mamy polskie, litewskie, łotewskie. Z tamtego okresu mamy jednych znajomych-przyjaciół z którymi do tej pory utrzymujemy kontakt i to częsty, mimo, że mieszkamy jakieś 40km od siebie.

Katrina ,a z Kubusiem nie chcesz na takie coś chodzić???Jakby w PL było cos takiego chętnie bym chodziła.Ja wiem ,że to o pracę mam chodzi i wtedy żłobek (ale to raczej konieczność ,a nie najlepsze rozwiązanie )lub inna opieka najlepsza byłaby bacia ,ciocia ,dobra niania:tak:A przedszkole czyli codzienny kontakt dziecka z dziećmi to już według mnie dobre rozwiązanie ale właśnie dla dziecka3+:-D

Witam mamusie, dzis odkrylam ten watek i akurat pasuje mi. Podobny wiek czyli podobne myslenie. Postaram sie poczytac was odrobinke (wszystkiego nie mam raczej czasu )i mam nadzieje przyjmniecie mie tu.:-)

witaj Verita :-) pewnie że Cię przygarniemy :-) Azula tu nie chodzi o ojca który przywozi kasę taczkami ale o prawo wyboru a tej jesteśmy w 99% pozbawione. Dla mnie ideałem byłby powrót na 1/2 etatu + żłobek. Tylko, ze moja "fabryczka" jest malusia i w ramach 1/2 pensji musiałabym robić na cały etat więc sensu nie ma :-) a tak ... się zastanawiam :-D co będzie się w nocy działo bo Bestia spała 3 godzinki :-D dokładnie dwie Bestie :-D BTW słońce się zrobiło więc wyjdziemy na szybki spacerek :-D może padnie po takim spacerku przed północą.

Verita witaj w gronie geriatrycznych matek :-D
Pochwalić się muszę:))) moja leniwa biedrona wczoraj po raz pierwszy stanęła bez trzymania się czegokolwiek, kilka sekund ale stała :-D dzisiaj powtórzyła wyczyn więc w końcu przestaje się bać. Dalej kiwa się jak drobny pijaczek, ale chodzić to za rączki bardzo chętnie :)))
No i udało mi się w końcu chwycić uzębienie biedrona niemal w pełnej krasie z widocznym wrzutnikiem na żetony między jedynkami:)))

Ostatnia edycja:
reklama
Verita witaj napisz coś niecoś o sobie:-)Misia rozumiem o co Ci idzie o wybór no właśnie pół etatu + żłobek to byłoby rozwiązanie dla chyba większości kobiet idealne ale jest jak jest.Aniu Wanda ma fantastick uzębienie prawie komplecik:tak::-D no to za jakiś miesiaczek zrobi zapewne pierwsze bez trzymanki kroczki:tak::-).Ja to dziś na spacerze 3 razy byłam uff mam dość tym bardziej,że Amelinka postanowiła połowę czasu na własnych nóżkach iść zbierając zeschłe liście i usiłując dorwać pety i inne paskudztwa:wściekła/y:.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry