• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża po 40

No co do Kasi, to nie tyle,że dorosłość się znudziła...przyczyna prozaiczna : kasa, okazało się, że nie wyrabia finansowo, tzn. ja to wiedziałam już w momencie jak się wyprowadziła, że nie wydoli i tak sobie długo radziła, bo mieszkała poza domem ponad pół roku. Dzieki tej "przygodzie" przekonała się, jak to jest wydawac kase na mieszkanie i ile to jest, kolejna rzecz , że ukochane przyjaciółeczki za które dałaby sobie żyły podciąć w szarej codzienności ( gdzie trzeba myć gary, sprzątać, prać, robić zakupy ) już nie są takie cudowne, no i jeszcze kilka pomniejszych lekcji wyniosła z tego doświadczenia....no cóż, teraz jest znowu u nas w swoim cudownym różowym pokoiku, ale w planach ma IRL za kilka miesięcy, powód : brak perspektyw na miejscu....

Też widzę w WOŚPie 2 strony medalu ..wiem, że ratują, kupują sprzęt i to wszystko, tym samym wyręczaja Państwo, które kładzie na to lagę, no i to bogactwo Owsiaka..no nie wiem, nie pałam do niego sympatią

Paćka dzis nie gorączkuje, lekki stan podgorączkowy i ogólne rozmarudzenie , płaczliwość ...sam miód:crazy:

reklama
Zoyka tak jak Anka napisala Owsiak musi z czegos zyc. Ale gdyby nie on.... wiesz co by bylo gdyby nie on...wielkie NIC bo taki juz jest nasz kraj. Mi to lotto ile on zarabia, no przeciez musi z czegos zyc i nie robi tego za darmo, Ty bys robila?
Firma Owsiaka szkolila tam kogos i dlaczego jego firma? bo inne maja w DDDD!

Lubie Owsiaka, nie jako persone ale za to co robi :-)

Majuska no niech Kasia wybije sobie ta Irl z glowy, blagam! lepiej biedowac przy rodzicach niz w samotnosci w bardzo zreszta smutnym kraju!

Ollena ale Kasia ma w IE brata i ojca, sama nie bedzie :-D

Owsiaka nie lubie, dla mnie to podstarzaly playboy w rozowych okularkach, ale robi kawal dobrej roboty wyreczajac NFZ ktory wiecznie nie ma pieniedzy na leczenie ludzi.

A jeszcze wracając do zbiórki pieniędzy WOŚP, nie wiem czy wiecie, że pełno gówniarzy zapisuje się w kolejki, żeby zostać wolontariuszem i stać z tą puchą podczas finału i ponoć tłuką na tym kasę, bo umieja wyciągać banknoty z puszek, wiem to od moich straszych dzieci, bo ich znajomi tak działali, Karol się dwa lata temu próbował dostać na taką fuche ale nie dał rady, bo takie obłożenie było;-)

Nooo, Kacper ubity:-D
Strzała - witamy, witamy:tak: póki nie urodził się Kacper namiętnie siedziałam na dogomanii (mam dwa psy), teraz też tam zaglądam, ale już nie z takim natężeniem jak kiedyś;-)A dodam jeszcze, że do 40tki mi trochę brakuje, ale dziewczyny i tak mnie przygarnęły do siebie :-) jeśli chcesz dziecka, porozmawiaj poważnie z Marsem, ale stawianie go przed faktem dokonanym to zły pomysł:-( Zuza przepiękna! Ja mam Nelę i Szirę :tak:
majuska - zdrówka dla Paćki! A co do Kasi - no cóż, dorosłe życie nie zawsze jest takie różowe jak jej pokoik ;-)
Dzięki za namiary na piankowe płyny - najbardziej ciekawi mnie ten zmieniający kolor polecany przez misię :tak: Spróbujemy ;-)

Pogoda taka, że nic się nie chce, chcieliśmy pójść do parku, ale pada, więc nie ma szans, żeby Szira wyszła z klatki:-D może późnym popołudniem pojedziemy do wyszalni, niedaleko nas otworzyli coś nowego, zobaczymy jak to wygląda.

Co do WOŚP - popieram i wcale mnie nie bulwersuje, że Owsiak robi na tym pieniądze - odwala kawał roboty, udało mu się dokonać czegoś prawie niemożliwego - od ponad 20lat jednoczyć na jeden dzień Polaków w kraju i zagranicą, co przynosi wymierne efekty w postaci kupionego dla szpitali sprzętu. Różnica między Owsiakiem i NFZ polega na tym, że jedno i drugie zarabia, tyle, ze NFZ nie robi nic, a Owsiak bardzo dużo.

Zoyka - pewnie, każdy może mieć własne zdanie :tak:

Zapomniałam wcześniej napisać - macie wirtualne uściski od mamynabank, która co prawda zaginęła w boju, ale mam nadzieję, że jeszcze do nas wróci :tak:

reklama
Jakoś nie daje na żadne te fundacje itp no ten 1% ale tylko dlatego ,że gotowce do składania deklaracji są już z tym procentem.Na dogomanii czytałam o takiej jednej co tak psy traktowała ,że az się popłakałam do tego zresztą ludzi tez ,a ponoć fundacja i do tego jako prezes niezłą kase trzepała.Wolę kupić czasem puszkę i bezdomnym kotom pod blokami dać.Nie powiem ,że często ale w okresie zimowym kupię.A ja płace podatki i to wcale nie małe i uważam ,że opieka zdrowotna powinna być zapewniona.Oglądałam taki program o Chińczyku "Bezduszny sierociniec" (tzn chyba taki tytuł).Facet może na początku i cos dla sierot robił teraz to nawet lepsze odzywki i pieluchy sprzedaje ,a dzieci dostają to co najgorsze ,a opiekują się nimi ciężarne które się nad nimi znęcają.Z tego wynika,że fundacje lepsze od średniowiecznego kościoła on pobierał dziesięcinę ,a oni połowę dla siebie zagarniają według mnie wstyd .Tez uważam ,że "ksiądz z kościoła żyje" i bym nic przeciw nawet 20 % nie miała ale 50% to no cóż...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry