• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża po 40

reklama
Tak, tak mi wlaśnie gin powiedziała. Miałam plamienia tylko na samym początku, kiedy zaczęłam je brać. teraz już drugi miesiąc biorę (kończę) i nic się nie dzieje. No i czuję się w porządku.

klaczek no ja kapie sie codziennie i nie wyobrazam sobie inaczej. Nie milo Ci po kapieli? no czysta sie czuje i gotowa do snu, tak jak dziecko moje;) A niemolwka sie nie brudzi? jak juz pisalam non stop w pampersie ukiszone tam ma, wiec kapiel wskazana i pozniej wietrzenie male:)
Klaczku a Karolek to bedzie Twoje pierwsze bejbi?
2 tygodnie po porodzie nie kapac? nie wyobrazam sobie no :( przeciez to dziecko umazane w tym moim plynie, takie nie mile i oblepione:( ja wyobrazam sobie, ze jest mu nie milo a po kapieli to swiezutkie i orzezwione.

Zoyka, jak dla mnie to tez sa powazne sprawy, nawet bardzo powazne, ale mnie tam wszystko jedno czy chlopak, czy dziewczynka, a pomysl Rajmunda taki glupi nie jest. Karol ma rodzenstwo starsze o 20 lat, czyli w zasadzie bedzie jedynakiem. Rodzenstwo w zblizonym wieku to bardzo dobra sprawa. Smieje sie ze pasuje coreczke trzasnac, ale wiadomo - bierze sie co daja i za drugiego synka wcale sie nie obrazimy. Kwestia zeby teraz dobrze poszlo i zeby udalo sie w miare szybko...
No, przeciwwskazan nie ma, ale pytanie czy sie chce...
Majuska, ja jechalam na Yasminie - bylo ok.

Kłaczku, ale Yasmine to chyba już jak skończy sie karmić, nie? Ja jechałam przez długi okres przed Patrycją na Mercilonie i bardzo dobrze to znosiłam

ale moja marudzi, 10 minut z karuzelką w łóżeczku to max, a tak to trzeba urozmaicać czas:no:...ale na spacerze ją wytłukłam i potem jeszcze sen w domu trwał, tak, że spałą prawie 4 godziny znowu, niestety zaraz po obudzeniu i cycu marudy:no::no:...będziemy sie do kąpieli zbierać zaraz.

Oj dziewczyny piszecie o tym wszystkim i jestem przerazona...znowu to samo..krzyki, marudzenie, nie przespane noce, czarna rozpacz moja i mordercze mysli...oj zeby to chociaz dziewczynka byla.

Tak, tak przy karmieniu to tylko to Cerazette - ja wcześniej używałam Yasminelle - też ok, jak dla mnie. Moja sama sobą już coraz dłużej potrafi się zająć ale 20 minut to max. A poza tym Majusia, myślę, że jak teraz poświęcimy dzieciakom czas to zaprocentuje :) Choć ciężko bywa ;)
Ollena, no przecież w szpitalu kąpią dziecko po porodzie. A dziewczynka zrekompensuje Ci trudy? ;)

barbara u nas nie kapali. wycieranko i w ubranka:) no zrekompensuje mysle, bo dziewczynka to moje marzenie...a watpie, ze bedzie bo w 14tyg widzialam siurka na usg...polozna nie potwierdzila, bo nie mogla, ale na pewno potwierdzi za tydzien.

reklama
Ollena, ja mam 5 doroslych dzieci. Potem malego aniolka i Karol. Praktyki to mi nie brakuje, tyle ze zarowno zalecenia jak i gadzety mocno sie zdazyly zmienic w ciagu tych 20 lat jakie dziela bliznieta od Karola.
Majuska, pojecia nie mam jak to z pigulami jest. Do tej pory bralam tylko Yasmin i jak dla mnie byl ok, a w czasie karmienia nie stosowalam tabletek.

Tu tez nie kapia po porodzie - maz stanowi pewne zabezpieczenie skory dziecka, wiec pozostawiaja ja do wyschniecia.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry