reklama

Ciąża po 40

Ollena, spokojnie - daj malej kilka dni na regulacje brzuszka. U nas problem z kupalem by dlugo, dlugo, z tym ze to ja widzialam problem, GP uwazal ze to normalne ze dziecko ma zielona i sluzowata kupe. U nas sie to unormowalo zupelnie po wprowadzeniu krowiego mleka ale u tak malego dziecka ja bym nie probowala z krowim kupowanym w sklepie. Co do noska... Tu nie odsysaja drog oddechowych dziecka, ale Karol nie mial w sumie nic w nosie jak go przywiozlam do domu...

Czemu rodzina ci sie imienia czepia? Dzieci Polakow mieszkajacych poza krajem czesto maja "lokalne" imiona i nie jest to nic dziwnego, Ty wybralas imie proste, a jednoczesnie dzwieczne, bardzo dziewczece. O co biega?

Anka, my mamy karuzelke "fiszerszajsa", na bateryjki, z tym ze silnik dosc glosno pracuje jak kreci - po prostu buczy. Za jakis czas, te nakrecana bedziesz mogla wykorzystac jako "instalacje" - u nas to sie genialnie sprawdzilo - do srodkowego zwierzaka podwieszam na plastikowych ogniwkach jakas zabawke (wymieniam je) i Karol tarmoszac ja (wczesniej tylko ja tracal lapkami w probie lapania) porusza cala karuzelka. Wszystko sie rusza i dziecko jest zajete.

reklama
Olena kicha ? I ma kichać. Ona pływała, teraz musi oczyścić drogi oddechowe. Moja kicha do dzisiaj kilka razy dziennie. Klaczku wiem, ze Karolowi krowie mleko przyniosło spokój ale mimo wszystko to nie jest zbyt dobre rozwiązanie dla niemowlaków.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Zoyka, dlatego twierdze z cala stanowczoscia, ze nie dalabym krowiego mleka noworodkowi. No, chyba zebym wlasna krowe miala i wiedziala dokladnie co ona zre i jak jest dojona. "Sklepowe" mleko to jednak mieszanka przemyslowa.
Zastanowila mnie ta ksiazka... Czyzbys o mnie chciala poczytac? Doloz jeszcze wieczne poczucie odpowiedzialnosci za pol swiata i glod w Etiopii, a potem opowiem Ci do czego taka postawa prowadzi.:baffled: Jesli masz na mysli kogos konkretnego z takimi zachowaniami, to poszukaj mu terapeuty i czegos co podciagnie samoocene i doda pewnosci siebie.

witajcie sobotnio

Ollena - tak jak Kłaczek napisała, to dzieci nie odśluzowują i to, co zostało musi wyjść (na różne sposoby), więc nie martw się na zapas. Twoja córcia ma zaledwie 2 doby, wiec jeszcze sie oczyszcza i jeszcze trochę czasu może jej to zająć.

Na koniec powiedział ze on odłoży słuchawkę i o mnie zapomni a ja o nim nie.
Zoyka, czy ten pan Ci sie przedstawil? Bo jesli tak, to jego zachowanie... Wlasciwym jest telefon z uprzejmym przypomnieniem Ci ze spozniasz sie z rata i jesli powiedzial cokolwiek innego, to juz zacznij smarowac skarge na tego pana do jego "wierchuszki". Co za cham! Kurcze, przed terapia pewnie zachowalabym sie jak Ty... Teraz, po takim tekscie pewnie powiedzilabym ze z chamami nie mam przyjemnosci rozmawiac i odlozylabym sluchawke. Jego obowiazuje uprzejmosc. (Ciebie nie. ;-))

Polskie realia... Dlatego skargi pisać nie będę ale jak znowu zadzwoni to już tak nie pozwolę się traktować.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Jezukolczasty... ZMIEN BANK!! A skarge i tak bym wymalowala... Lub przeszla sie do pana osobiscie. Dla higieny psychicznej - czasem jak sie na kims wyzyc to czleku ulzy na podrobach.;-) I zeby wiedzial ow pan, ze z klienta zyje wiec niech go szanuje.

reklama
Byla u mnie kuzynka, troche pogadalysmy, pocieszyla mnie troche. Stwierdzam, ze mam placz na poczekaniu teraz, bardzo mi zle ze soba...oby szybko minelo!
Dodatkowo jestem wykonczona, nie czuje jednej strony od krzyza do polowy uda po zastrzyku przeciwbolowym przy porodzie. Ledwo chodze, polozna powiedziala ze trzeba przeczekac, jak nie przejdzie to rodzinny.
Poza tym pokazala mi, ze jednak mam cos w piersiach wiec moze uda nam sie karmienie, narazie bola mnie piersi strasznie i czuje, ze rosna;)

Co do sluzu w kupce to podobno dziewczynki tak maja kilka dni po porodzie i nie ma sie czym martwic, wszystko musi sie oczyscic.
A co do mleka krowiego to podam ok 2r.z, moze wczesniej, okaze sie.

IMIE... no bo jak do takiego nazwiska? a jak wrocicie do PL to jak z takim imieniem? my bedziemy uzywac drugiego, albo nazywac ja dzidzia (jaaasne do 18 tki!), to murzynskie imie itd.
Szkoda gadac, ja rozumiem ze sie komus moze nie podobac ale po co walic prosto z mostu i robic komus przykrosc?

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry