• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Plenitude ..Takie zdarzenie zmienia nas napewno,nasze spojrzenie na macierzyństwo na całokształt życia...wszyswtko jest inne,potem znajdzie się sens dlaczego ,dziekuję wszytkim Wam za wsparcie....i 3mam kciuki za Was wszystkie

reklama
As ja pierdykam,tak sobie skakałam po forum i trafiłam na twój post o spotkaniu jasnowidzki w autobusie:szok:No normalnie ciarki mnie przeszły!!! Zwłaszcza,że ja patrzę na to z perspektywy czasu wiedząc o jej sprawdzeniu się w 100%.Nigdy nie wierzyłam w takie rzeczy,a tu proszę.Naprawdę nie wiem co o tym myśleć. A tak na marginesie-gdzie jechać to nie wiedziała,ale twoją przyszłość znała:szok:

Ostatnia edycja:
Witajcie
AniolkowaMamo,super ,że dzidzia zdrowa ,ale będziesz miała prezent na Mikołaja.
A u mnie ?.
Chyba za dużych efektów staranka nie będzie ,bo nie było poprawki ,zamiast niej usłyszałam ,że może najpierw samochód zmienimy ,trochę by się nam obniżył status materialny..,więc jak ta cholera wczoraj wypachniona ,ogoloną przylazła do sypialni i zaczęła się do mnie mizdżyć to mu powiedziałam ,jak tak kocha samochody i pieniądze to ma iśc poprzytulać Lacetti [nasze auto ] i wycałować swoje akcje ,obligacje i wyciąg z konta ...

AniolkowaMamo suuuuuuuuuuuuuuper wiesci, normalnie lezka sie w oku zakrecila:-):-)oby tak dalej trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& no i fajnie ze opieka jest i specjalne traktowanie napewno bedziesz spokojniejsza o jejku jak sie ciesze yupi!!!!!!!!!!!!

Milego dnia zycze Dziewczynki buziaki dla wszystkich razem i kazdej z osobna :*

hej!
Bylam dzis na wizycie w szpitalu irlandzkim i powiem tylko tyle,ze lekarka sie stuknela w glowe mowiac,ze kto mi taka opinie wydal w 11tc?przeciez nic takiego nie da sie zobaczyc.Zrobila zoom glowki dziecka i mowi,ze z kazdej strony patrzac- nic tam nie ma.
Ucieszylam sie okrutnie:) ale jakis cien watpliwosci zostal zasiany:(
I jestem taka skolowana teraz?kto przesadzil?a moze kto ma zbyt luzackie podejscie do tematu?
Mysle,ze gdyby cos takiego nawet podejrzewala to by mnie wyslala na inny scan,na lepszy sprzet.Widzialam,ze bardzo dokladnie ogladala dziecko.
I mam teraz specjalne traktowanie,usg co 4 tyg w szpitalu,czeste badania,za kazdym razem konsultacje z lekarzem.
Jak na ten moment-wszystko dobrze.
Termin 6 grudnia:)

A dziecko szalalo,kopalo nózkami,przewracalo sie na rozne strony,bardzo aktywne:)

Super!!!! To sa super zaje*******ekstrasportowe wiesci Aniolkowa!!!!!!!!! Chwala Bogu!

Plenitude trzymam kciuki za poniedziałkowy test!!! Bardzo mocno!!

Aniołkowamama cudowne wieści!! Oby ta lekarka się nie pomyliła a, Ty mogła do 6 grudnia cieszyć się ciążą, z której urodzi się śliczny maluszek :-) Ale się cieszę!!

Sandy bierz Ty tego swego męża w obroty!! Mąż nie zawsze musi wiedzieć o tym jak bardzo się staracie o dziecko ha :-D

AniołkowaMamo bardzo się cieszę i trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie w grudniu!!

Dziękuję Dziewczyny za Wasze odpowiedzi, pytałam o te leki bo chce w pełni doinformowana iść na następną wizytę do ginekologa. Trochę mam żal do ostatniego, że wiedząc, że miałam już jedną stratę i znowu jestem w ciąży nie kazał mi brać leków na podtrzymanie tylko umówił na tak odległy termin :( wiem, może i nic by to nie dało, ale miałabym chociaż jakieś poczucie ratowania tej ciąży... No ale stało się... Wczoraj zaczęłam krwawić :(... Mam okropne poczucie beznadzieii, bezsilności, boję się kolejnej ciąży, mimo, że bardzo bym jej chciała... Boję się:-(...
Narazie się wstrzymuje, moje zapędy spadły diametralnie... Umawiam się dziś do endokrynologa z moim tsh 4,09 i prolaktyną 35. Zmieniam też ginekologa, na tego który prowadził moją pierwszą, na szczęście szczęsliwie zakończoną ciąże i moją endometriozę (miałam ją w bliźnie po cc) którą wycieli mi chirurgicznie... Nie chodziłam ostatnio do niego bo jest drogi :( ok 180zł za wizytę. Ale chce mieć poczucie bezpieczeństwa, a myślę, że u niego mogę je dostać... Pójdę jeszcze do lekarza na NFZ żeby dostać skierowanie na badania, żeby nie robić ich płatnie. Tylko Dziewczyny powiedźcie mi gdzie mogę znaleźć informację, że po dwóch stratach przysługuje mi tekie skierowanie? Bo jak już mówiłam po pierwszej stracie powiedział mi, że skierowanie da mi jak poronie 3 razy pod rząd...

Macie może namiary na jakieś dobrego endokrynologa z krakowa i okolic?

reklama
Sandy - Martusia ma rację. Bierz chłopa z zaskoczenia, przecież oni nie mają pojęcia kiedy my mamy dni płodne ;-)

Ilii - ja po drugim poronieniu dzwoniłam do NFZ-tu i Pani poinformowała mnie, że jak najbardziej należą mi się skierowania na badania. Gdyby lekarz nie chciał ich wypisać, należy go poinformować, że rozmawiałaś z NFZ i masz prawo do skierowania. Pani powiedziała mi nawet, że mogę do nich dzwonić prosto z gabinetu i oni poinformują lekarza o jego obowiązkach. Możesz sama zadzwonić sobie do NFZ, żeby się upewnić i ewentualnie dowiedzieć się o nazwisko i kontakt osoby, na którą możesz się powołać.
Strasznie mi przykro, że znowu nie wyszło :( Ja jestem w tej samej sytuacji.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry