• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Katherinne o matko,przerażasz mnie jak czytam,że da sie maluszka poglaskac po glowie....:szok: a te ampulki dowcipne to wspolczuję,ja miałam akurat niedawno takie fajne sliskie,ze aż sie z palcow wyslizgiwaly ale za to probiotyk miałam okropny i sie też umeczylam zeby to sprawnie wcisnąć brrrrr
Mamusia synkaMoże ja coś przekręcilam moze to chodzi o ten Niforuksazyd czy jakos tak.

reklama
dzien dobry

kobietko isoptin jest bezpieczny w ciazy.takze brałam.

onemoretime ja bym zrobiła te badania,ale teraz to nie wiem jak to sie ma jak sie jest w ciazy.

mamusiasynka kochana i co pewnie masz leżeć? ale jak tu lezeć jak sie ma dziecko w domu...wiem cos na ten temat.ehh.mam nadzieje,że wszystko bedzie dobrze,że dostaniesz leki i przetrzymasz jak najdłużej.

a u mnie zaczynają się mdłości:confused: mam tylko nadzieje,że nie bedzie tak jak z Alą,że będę ściskała kibel od 8tc do 16tc...:no:.wczoraj się stracha "najadłam"...czulam takie napięcie w podbrzuszu,troche jak na @.nic mnie nie bolało,żadnych skurczy tylko takie uczucie.z Alą też czasem tak miałam i jak mowiłam o tym ginowi i to zawsze zwiększał mi dawkę leków:no:.boje się nie powiem.dodatkowo Ala wciąż domaga się uwagi.mąż jak wraca wszystko przy niej robi,a ja leże,ale do tej 15.30 ja muszę się nią zająć.nie chce aby czuła się zaniedbana...

karola
to ten czas że moga się zacząć mdlosci...

Powiedźcie mi jak mozna rozpoznać choleostaze,co jakiś czas zaswedzi mnie skora a to na szyi a to troche na brzuchu a to na plecach czy noach.Nie jest to uciazliwe,że sie musze charatać bo tak swedzi,ale tak delikatnie.Może to być oznaka choleostazy??

Robilam badanie moczu,nie wiem czy dobrze zrobilam,bo o 4 tak chcialo mi sie do wc no i poszlam do wc a potem juz o 6 kolejny raz i wtedy oddalam do kubeczka co trzeba,no i czy wyniki moga byc wiarygodne?

Zapomniala zapytac w labu.

Nie wiem czy mam panikowac z ta choleostaza itp.gin mam w srode i moglabym w pon zrobic badania,ale kurcze sama nie wiem...

kat, po to mierzysz poziomy, by wiedzieć, że mimo wszystko w jakichś bezpiecznych dla Ciebie i maleństwa granicach jesteś i by móc działać, gdy poziom cukru nie daj Boże poszybuje w jakieś niebezpieczne poziomy. Dasz radę &&&:tak:

karola, skoro zespół albo jest cały czas albo uaktywnia się w ciąży to wydaje mi się, że gdybyś go miała to by teraz wyszedł. A bada się go z krwi, więc jakiegoś większego problemu nie powinno być. Ale lekarzem nie jestem, to tylko takie moje rozumowanie. Trzeba by było dopytać lekarza. Wiadomo koszt jest, ale później ciąża bez kombinowania, więc może warto wydać pieniążki...?

nisiao, nie mam pojęcia, ale przecież skóra się w ciąży rozciąga i to nie tylko na brzuchu (bo obrzęki czy kilka nadprogramowych kg też może to spowodować a jeszcze w połączeniu ze suchą skórą...) a to wszystko powoduje swędzenie. Więc jeśli to takie delikatne, to może nie ma się co przejmować. Chyba, że się nasili, to zawsze lepiej sprawdzić

nisiao przecież robiłaś badania w kierunku choestazy.i nic nie wyszło? może to od rozstepów,ewentualnie może jakiś proszek wywołuje świąd albo poprostu stres? za duzo o tym myślisz i dlatego?

dziewczyny gęba mi się nie zamyka:baffled:.wciąż jem...posiłek co 1h...lodówkę juz do połowy wyczyściłam

Nisiao, przecież z tym swędzeniem to Ty już tak od dawna i miałaś badania i było ok, więc spokojnie, nie wkręcaj sobie niczego. W ciąży lubią się nasilać albo pojawiać różne alergie (spójrz na mnie, ja jestem znowu umierająca z tego powodu), więc może dlatego Cię swędzi. Przy cholestazie masz nasilony śwąd skóry, ale on się zaczyna od mega swędzących dłoni i stóp, szczególnie nocą - a nie szyi ani brzuchu ;) Brzuch mnie też swędzi. Prawdopodobnie będziemy zebrami ;)

Onemoretime, ale nawet jak mi wyjdzie jednorazowo kosmiczny poziom to co z tego? Przecież czasu nie cofnę.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry