reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej kobietki:-)

Anty u mnie chorubska ciąg dalszy także pewnie będę czekać na @ 05.maja. No chyba, że nagle ozdrowieję:-)

OneMoreTime no to faszeruj się tą witaminką D i do boju;-)

Dziewczyny chciałabym już dziś złożyć wam Wielkanocne życzenia, potem może nie być czasu.
Życzę wam spokojnych, radosnych, dla co niektórych owocnych:-) Świąt Wielkanocnych. Niech ten czas będzie dla was wytchnieniem od codziennych obowiązków i utrapień:-) Pozdrawiam gorąco dziewczyny!!!

reklama
Dziewczynki mam pytanko

W niedziele zacznie mi sie 15 tydzien. Czy wy na tym etapie czulyscie juz macice ? W sesie jak dotykalyscie brzucha?

Bo jak leze na plecach plasko to nie mam jakos zgrubienia na brzuchu. Jak na 15 tydzien nie powinnam juz czuc jakies kulki pod skora ?

Magda, nie macaj i nie wkręcaj sobie niczego. Ja macicę to byłam w stanie wymacać dokładnie dopiero podczas skurczu pod konec ciąży. A tak to ona miękka jest, to co Ty chcesz za kulkę wyczuć? A jelita jesteś sobie w stanie wymacać? ;)

Nie jestem w stanie nic. Ale czytalam gdzies w interncie ze powinno byc czuc takie grube cos jak grejfrut a jak tego nie czujesz to podobno cos nie tak...

Czyli brzuch wcale nie ma byc twardy jak kamien?

Mam wyniki testu Pappa i jest super bo ryzyko trisomii 21 to 1: 9503, trisomii 18 i 13 <1:20000 :-D Jest wiec mega małe i brak wskazań do amniopunkcji - kolejne ufffff:-D

Magdalena przecież na bank macica Ci rośnie wraz z rozwojem dziecka więc nie wkręcaj sobie kochana:) Ja mam takie twarde pod skórą ale ja przed ciażą bardzo dużo ćwiczyłam i nie jestem przekonana czy to czasem nie mięśnie brzucha które w ciąży się wypychają. Zresztą mnie teraz tylko brzuch poszedł do przodu i właśnie wywaliło mnie na wprost, spodnie które noszę z czasów kiedy byłam grubsiejsza spadają mi z tyłka....

Matita, super :) Jak ten czas leci, dopiero przecież zaszłaś... ;)

Magda, twardy to ten brzuch będzie jak będzie się np.napinał w ramach ćwiczeń do porodu, czyli podczas skurczów brackstona'hicksa. A normalnie to nie. Potem będzie dość napięty jak już miejsca będzie brakowało a na razie jest go w bród więc jak nie jesteś ginekologiem i nie masz doswiadczenia to znaleźć dno macicy ma prawo być ciężko. Ja nic nie czułam. Ba, położna np.po porodzie macając wymacywała, jak się macica obkurcza. Też macałam i nic bie bylam w stanie wymacać ;) Nie wiem, co oni z tyn grejpfrutem. Poza tym u każdej ma prawo być nieco inaczej. Nie macaj za szczególnie, żeby sobie jakich skurczy na głowę nie sprowadzić i ciesz się ciążą

reklama
magdalena to żeś mnie teraz zastrzeliła swoim postem:baffled::szok: czuć macice?????? ja nigdy się nie zastanawiałam nad tym:cool2: oczywiście na jakiej jest wysokości to tak,ale to gin jak cie bada to wie,ale żeby ją czuć? jakieś zgrubienia,kulki pod powłokami:szok: ło matko...czemu żeś na to wpadła???? dziewczyno i nie czytaj internetu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tam jest jeden wielki burdeling i stek kłamstw...oj jak ty chcesz ciąże przechodzić na wiadomościach z google to powodzenia...jeśli brzuch ci się robi twardy jak kamień to źle,bo wtedy to macica może ci się stawiać,czujesz jak ci się spina...

enya nio to świetne wieści na święta:-)

kochane a ja boję się wtorkowej wizyty...ide na nią wcześniej o tydzień z racji tych bóli...niestety od wczoraj doszło dość bolesne kłucie w podbrzuszu...nie cały czas,ale jak złapie to aż łzy w oczach stają.i to nie jest już po bokach,a na środku,na dole...dziś w nocy też się źle czułam,nad ranem aż się w kłębek zwinęłam,bo miałam wrażenie,że mnie boli tu gdzie wzgórek łonowy...boję się,żeby nie położył mnie do szpitala...

Do góry