• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@roki to juz przesylam[emoji5]

@gabrika ,fajnie ,ze przyszla,to jedt druga @? Ile dni cykl?

Gdzie leciecie na wakacje?

Ja mialam teraz obie po 26 dni,przed ciazami cykle mialam 28 dniowe,a teraz mi sie skrocily[emoji4]i ta druga mialam juz normalana jak na mnie czyli skapa[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@funia ale piękna opalenizna :) dużo witaminy D :)

@Katarina91 a Ty kiedy chcesz testować? Ja powinnam dostać okres między 14 a 18 maja. To zależy od której owulacji liczyć...

My wróciliśmy z wesela wczoraj późnym wieczorem. Generalnie troszkę popilismy [emoji38]

Mam Kochane do Was pytanie. Jutro musze jechać zrobić rtg całej szczęki. I wiem ze nie wolno robić w ciąży i "gdy ciążę się podejrzewa" no wiadomo ze o ciąży w tym momencie nie ma co mówić ale jeśli się udało faktycznie to czy taki rtg w momencie w którym może dochodzić do zagnieżdżania zagraża jakoś? Chce zminimalizowac wszystkie zagrożenia.

Wczoraj i w sobotę miałam dziwne uczucie kłucia w środku.

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Margotka Ja bym się wstrzymała z tym RTG. To tylko tydzień, a będziesz mieć pewność. Ja nieświadomie zrobiłam RTG klatki piersiowej, bo nawet nie przypuszczałam, że mogę być w ciąży. Czy to była przyczyna poronienia, to nie mam pojęcia. Żebyś potem nie miała pretensji do siebie. Aczkolwiek moje dentystka twierdzi, że jak trzeba zrobić w ciąży, to RTG robią - i ryzyko jest znikome.

Funia No to rozumiem, że wypoczynek udany? A może wracaliście już we trójkę? :-)

No i po urlopie musiałam wrócić do pracy ale nie jest tak najgorzej. Miałam nie myśleć o tym zbliżającym się terminie @ ale jednak trochę myślę ;) no nic może jakoś wytrzymam te kilka dni. Nie chce znów stracić wcześnie nadzieje.

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

@roki to juz przesylam[emoji5]

@gabrika ,fajnie ,ze przyszla,to jedt druga @? Ile dni cykl?

Gdzie leciecie na wakacje?

Ja mialam teraz obie po 26 dni,przed ciazami cykle mialam 28 dniowe,a teraz mi sie skrocily[emoji4]i ta druga mialam juz normalana jak na mnie czyli skapa[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

To jest pierwsza @ po poronieniu, przyszła w 35 dc, czyli mniej więcej tej długości cykle miałam przed ciążą.

Lecimy do Rimini i potem do Toskanii, w sumie na 2 tygodnie :) Nie mogę się już doczekać! Zastanawiam się teraz tylko jak ze staraniami, czy odpuścić te 2 cykle ze względu na lot w wakacje? Czy może założyć że jeżeli ciąża będzie zdrowa to lot 2 h nie zaszkodzi? Co myślicie?

@...Margotka9022... Ja sama miałam robione RTG nie podejrzewając że jestem w ciąży, a było to dzień przed spodziewaną @. Ja bym się chyba wstrzymała jednak na Twoim miejscu jeśli nie musisz tego robić już teraz i faktycznie ten tydzień możesz odczekać. Lepsze to niż gryźć się potem z wyrzutami sumienia, jak ja..... Do teraz się zastanawiam czy właśnie to rtg nie przyczyniło się do poronienia :(

Gabriela ja bym odpuściła. Tak po prostu żeby sobie potem nie czynić wyrzutów.

Pyzunia mój synek też był z ciąży bliźniaczej. Jeden dzidziuś zmarł w 8 tygodniu a o Michałka była walka i wczoraj moje szczęście upragnione skończyło 20 mcy.

Kochane dziękuję za odpowiedzi! Napisałam do mojego kolegi stomatologa no i powiedział ze nie powinno zaszkodzić. Ale spokojna głowa najważniejsza i żebym wstrzymała się do okresu. Nie ma co niepotrzebnie ryzykować.

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@...Margotka9022... z RTG też bym się wstrzymała :)
@funia26 czekam na relacje z wakacji :D ależ zazdroszczę jakie ciałko jak czekoladka , a ja taki bielus ;/
i nie zapowiada się na razie na pogodę buuu ciągle pochmurno...
@gabrika ojaaacie to niezła wyprawa :) wiesz co ja bym się wstrzymała , może juz nie ze względu na lot tylko w razie złapania jakiegoś wirusa , zatrucie czy cokolwiek innego bo to nigdy nie wiadomo :) ja w ciążę zaszłam na wczasach a mieszkałam wtedy jeszcze w Londynie i po tygodniu wakacji poleciałam od razu do Polski na drugi tydzień urlopu nie wiedząc , że mam fasolkę ...w sumie latałam 4 razy i ciągle się zastanawiam czy to nie było za dużo .

A ja dalej zasmarkana , z tym , że dziś już nieco lepiej :) ucisk z prawej strony nie dawał mi spokoju ,bo nie mijał a to już 5 dzień ;/ nie wiedziałam czy to kamień czy wyrostek czy co bo promieniowało na cały bok ...akurat miejscowy ginekolog dzisiaj przyjmował na fundusz to poszłam dla spokoju i moje przeczucia jak zwykle się potwierdziły...okazało się ,że uciska mi jakas torbielka po histopatologii ;/ ale że to nic takiego ,że zejdzie z okresem ...kazał mi tylko brać przez 7 dni 2xdziennie duphaston . Do mojego gina mam na 2 czerwca to sprawdzi czy znikła , mam nadzieję ,że jej nie będzie bo mam w planie majstrować w przyszłym cyklu ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry