• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Witam was dziewczynki.
Zimno jak cholercia a ja od rana po lekarzach jeżdżę i mam już dośc....
Lekarka zrobiła wymaz, cytologię i mam się zgłosic za tydz po wynik...
Mam już zielone swiatełko co do starań i chyba ztego skorzystam, bo jedziemy z M na weekend na Słowację na gorące źródła ( choc na tyle nas stac:() i trzeba ten czas wykorzystac.
Pytałam lekarki co z moją pracą w przypaku ewentualnego zajścia w ciąże i...o dziwo stwiedziła ż e jeśli tylko dowiem się że jestem, idę na zwolnienie i dopiero po jakimś czasie jeśli będe czuła się dobrze mogę wrócic do pracy....
Powiem Wam że bardzo się boje , bo co jeśli znów sie nie uda a ja pójdę na zwolnienie????? Umowe mam tylko do końca roku narazie i jeśli ponowna próba ( przy zwolnieniu przez jakies 3 miesiące) zakończy sie niepowodzeniem to....moja umowa nie ulegnie z pewnością przedłużeniu:((((
Już sama nie wiem, czy czekac ze staraniami chociaż do listopada, czy ryzykowac ...........Tyle znakow zapytania.

Agusia ja tez mam duphaston od 16 dc...:)

Powiem Wam że bardzo się boje , bo co jeśli znów sie nie uda a ja pójdę na zwolnienie????? Umowe mam tylko do końca roku narazie i jeśli ponowna próba ( przy zwolnieniu przez jakies 3 miesiące) zakończy sie niepowodzeniem to....moja umowa nie ulegnie z pewnością przedłużeniu:((((
Już sama nie wiem, czy czekac ze staraniami chociaż do listopada, czy ryzykowac ...........Tyle znakow zapytania.

Luiza ja bym nie czekała tylko się starała a reszta sama się ułoży:tak:

luiza a gdzie są te gorące źródełka? moze my z mezem tez sie w koncu tam wybierzemy;-)ale z drugiej strony ja mam schizy ze w takiej wodzie pełno bakteri, i ze znowu załapie jakies bakterie, odkąd wiem ze to infekcja byla przyczyną porodu jakos wszystkiego sie brzydze i boje...

karola- praca jest wazna, mnie nie było w pracy 3 miesiące, bo i L4 i "macierzynski" 8 tygodni, i z pewnoscią nie będą zachwyceni kolejną ciążą, prace mam bardzo dobrą i zalezy mi na niej, ale najbardzoiej na swiecie zalezy mi na dziecku!

Luiza, sama musisz zadecydować. Jedno jest pewne, że umowę będą Ci musieli przedłużyć do końca ciąży, takie jest prawo. Jeśli będzie im na Tobie zależało to ciąża nie będzie dla nich problemem, a jeśli okaże się inaczej, to może nie warto się przejmować takim pracodawcom. Zresztą na razie się tym nie martw. Pomyśl co jest dla Ciebie najważniejsze, a jak zajdziesz w ciążę to reszta sama się ułoży. Buziaki.

Syla28 tam gdzie my się z M wybieramy to podobno tylko kiklanaście km od Zakopanego. "Meander Park-Oravice" Wstęp ma stałą opłatę i można korzystac ze wszystkiego czego się chce-sauna, masaże, bufet, baseny. ....
Na wakacje takie jak Turcja czy Tunezja to bardzo dłuuuugo nie będzie nas stac:-(

Co do mojej pracy i zwolnienia to chyba mimo wszystko sie zdecyduje na próbę......................................

reklama
Wiem że praca jest ważna,ja też nie chciałabym stracic swojej,trudna decyzja.Kiedy byłam w ciąży tak bardzo zależało mi na pracy,że nie brałam l-4w sumie bardzo dobrze się czułam,nie chciałam stracic swojej pozycji,bo wiedziałam że jak wróce po porodzie to ktos będzie już na moim miejscu a ja będę niepotrzebna,wiec chciałam pracowac jak najdłużej.Dziś wiem że ta praca nie była tego warta i zmieniły mi się poglądy,dzis nie obchodzi mnie już to że ktoś zajmie moje miejsce,ważne jest dla mnie urodzenie dziecka.Mam stałą umowę wiec może łatwo mi radzic,do listopada nie jest daleko :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry