reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Nie, po poronieniu byłam na kontroli 30.06 czy wszystko jest ok i było więc żadnych badań mi nie zlecił. Powiedział, że teraz mi nie pomoże i kazał się starać dopiero po pół roku ale jestem gotowa wcześniej. Pogodziłam się z tym co się stało.
Bardzo współczuję przeżyć. Wada dziecka i poronienie to szok dla rodziców.
Jeśli nie ma medycznych przeciwwskazań to trzeba kierować się swoim dobrem psychicznym. Jeśli czujesz że to ten moment to nikt nie zmusi Cię do antykoncepcji.
Ja też z tych co nie posłuchała lekarza.
Powodzenia🤞

reklama
@roki_1991 Ja biorę pudełkową 1700kcal - tak by już nic nie podjadać. Tym razem spróbuję dodatkowo ćwiczenia jakieś włączyć. Wydaje mi się, że to wystarczająca ilość przy moim trybie życia ;-)
Trzymam kciuki w takim razie :)

Będzie dobrze, trzymam kciuki

Dziękuję. Tak bliźniaki prawdopodobnie jednojajowe. Straciłam jedno, odzyskałam dwoje. Za tydzień mam kolejną wizytę bo lekarz nie widział czy są w jednym worku czy każde w osobnym. Liczę że będą w osobnym bo jest to bezpieczniejsze dla nich. Ale jestem przerażona
Trzymam za was mocno kciuki :* wierze ze jesteś przerażona, ale będzie dobrze :)

Ja przeszłam na ćwiczenia dla kobiet w ciąży, są na platformie beactive chodakowkiej. Chcę jeszcze chodzić na basen i na aqua aerobik bo czuję się już jak beczka 😅
Haha właśnie ja też a to ledwo połowa minęła. Muszę popatrzyć te ćwiczenia i wziąć się za siebie. Dobrze było leżeć 6 miesięcy ale czas to zmienić 🤭

Mam zamiar zrobić może jeszcze w tym tyg poziom kwasu foliowego który biorę od sierpnia i prolaktynę, w pierwszą ciążę zaszłam w drugim cyklu i wszystko przebiegało książkowo do 13 tyg.
Nie badaj samego kwasu foliowego, to bardzo rzadko coś mówi. Lepiej homocysteine zbadać a najlepiej homocysteine z kwasem foliowym i B12. Prolaktynę to chyba trzeba w odpowiednim dniu cyklu, ale nie jestem pewna, może ktoś napisze na ten temat.

Prolaktyna w 2-5dc i na czczo, ok 2-3h po przebudzeniu. A jak cykle są krótkie, to raczej 2-3 dzień, więc ja na wszelki wypadek bym robiła szybciej niż później.

No niestety ja juz czuje się ,,ciężka". Mam jakieś 70-72kg, ale przy moim wzroście to za dużo. No będę walczyć :)

Prolaktyna w 2-5dc i na czczo, ok 2-3h po przebudzeniu. A jak cykle są krótkie, to raczej 2-3 dzień, więc ja na wszelki wypadek bym robiła szybciej niż później.

No niestety ja juz czuje się ,,ciężka". Mam jakieś 70-72kg, ale przy moim wzroście to za dużo. No będę walczyć :)
Ja obecnie ważę więcej niż w ciąży 62 kg a mam ok 152 cm wzrostu, oponka już się pojawiła i chciałabym się jej pozbyć przed kolejna ciąża. Zobaczymy czy się uda.

Trzymam kciuki dziewczyny.
Ja z kolei mam 178 cm. wzrostu, waga przed ciążą 69. Był taki czas że mocno wzięłam się za siebie. Kupiłam na aukcji orbitrek, stepper, hantle i sobie ćwiczyłam w domu.
Ale najwięcej schudłam jak odstawiłam gluten. Właśnie ta waga 69 była po odstawieniu. Wcześniej 73-74.
Teraz oczywiście jem zwłaszcza gluten 🤦🙈 nie no porażka .

reklama
Dziewczyny, mam pytanie do tych z Was z mutacją MTHFR - czy wtedy trzeba brać TYLKO metylowaną postać kwasu foliowego? Czy jeśli mam np. pregnę start, w której są obie formy pół na pół, to to jest w porządku? Pregna plus ma już natomiast tylko 200 jednostek tej metylowanej formy, więc w ciąży pewnie warto dokupić sobie coś jeszcze, np. neofolic, prawda?
No i drugie pytanie do tych, które biorą acard w trakcie starań: jaką macie dawkę? Przyjmujecie ten lek rano czy wieczorem?

Do góry