• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej Dziewczyny!
Niestety dane mi było dołączyć do Waszego grona Aniołkowych Mam.
7 czerwca poszłam na standardowe usg, żeby dowiedzieć się jaką przezierność karową ma mój dzidziuś i czy wszystko u niego ok. To był 11tydz.5d ciązy. Niestety okazało się, że dzidziuś odszedł od nas już trzy tygodnie wcześniej.

Od tego czasu podczytuję sobie Wasze wpisy na forum i stwierdziłam, że chyba pora się ujawnić. Zwłaszcza, że jakoś tak ciężko na sercu, co jakiegos maluszka zobacze, czy dziewczyne w ciaży zobaczę. Do tego dziś się dowiedziałam, że moja koleżanka jest w ciąży.

(*) dla wszystkich Aniołków

Witaj Just79. Przykro mi, że musiałaś do nas dołączyć. Dla Twojej Kruszynki światełko [*].

Niestety widok brzuszków i dzieci będzie teraz Cię prześladowywał. Tak samo jak informacje o kolejnych ciążach wśród znajomych. Wiem to po sobie.

Ale dzięki temu forum łatwiej Ci będzie sobie z tym poradzić. Z bólem, smutkiem, bezsilnością... Zostań z nami i pisz zawsze i o każdej porze. Stanowimy silną grupę wsparcia :-)

A wiadomo co było przyczyną obumarcia ciąży? Miałaś zabieg? Co lekarz kazał Ci robić teraz (badania, czas na kolejne starania, itd)?

reklama
Tak, miałam zabieg. Obaj lekarze, którzy robili mi usg, uspokajali, że tak się zdarza, że widocznie z dzidziusiem było coś nie tak i temu natura zadecydowala o przerwaniu ciazy. Czyli podobnie do tego co dziewczyny tu na forum pisaly, ze po pierwszym poronieniu sie nie wnika co bylo przyczyna.

Jeszcze na wizycie kontrolnej po zabiegu nie bylam, licze na to ze przy jej okazji od lekarki sie do wiem jakie badania przydaloby sie zrobic.
Poki co czekam na @. I tak mysle sobie, ze ze staraniami poczekamy do drugiej @, chyba że lekarz będzie widział jakieś przeciwskazania i każe czekać dłużej.

Witaj JUST79 bardzo mi przykro z powodu Twojego Aniołka . Dla niego zapalam
[*].
Pisz jak najczęściej to forum duzo pomaga. Sama zobaczysz

She wyluzuj sie za duzo myslisz, za duzo kombinujesz stosuj sie do tego co lekarz powiedzial i staraj sie byc szczesliwa......... Prosze nie martw sie, bo to tylko Ci zaszkodzi zamiast pomóc...

Mamo sówko ciesze sie ze widziałas bijace serduszko, to jest cos pieknego !!!! No i gratuluje pierwszych mdłosci :tak: Taka pogoda wiec nie dziwie sie ze sie zle czujesz ....uwazaj na siebie i staraj sie przy takiej pogodzie nie przemeczac sie :-)

Gabrysiaa to dobrze ze dopytujesz sie lekarza o wszystkie rzeczy A co do badania to jak masz czas to zrób ten posiew...potem zapomnisz albo bedziesz pozniej gonic po wszystkich badankach.

Cyniczna co tam u Ciebie? Jeszcze tylko 15 tygodni i bedziesz tulie swoje słoneczko ;-)

Just79 wspołczuje Ci ze i Ciebie to spotkało...Dla Twojego Aniolka (*):-(
Ehh zamiast sie ukrywac moglas wczesniej do Nas juz pisac, nie wolno tego trzymac w sobie i tego dusic w sobie. Mam nadzieje ze z Nami juz pozostaniesz, razem bedziemy sie wspierac.
Widok kobiet w ciazy dla kazdej z Nas byl ciezki ale czas leczy rany, zobaczysz zbiegiem czasu bedzie Ci lzej
Tule Cie i zycze Ci duzoo sil :-(

Ola witaj....:-)

Ja mykam ide do sklepu, obiadek prawie przygotowany ale na deser nic nie mam ....

She wyluzuj sie za duzo myslisz, za duzo kombinujesz stosuj sie do tego co lekarz powiedzial i staraj sie byc szczesliwa......... Prosze nie martw sie, bo to tylko Ci zaszkodzi zamiast pomóc...

Carri łatwo mówić, trudniej zrobić ;-)

Ale na pocieszenie dodam, że oprócz takich myśli jak ta, o której pisałam towarzyszy mi też uczucie jakiejś ekscytacji i oczekiwania.

Nie wiem jak zareaguję na pierwsze przytulanki, czy hamulec w głowie mi puści, czy nie, ale czekam na nie z niecierpliwością.

Teraz włada moim życiem motto: Chciałabym, a boję się ;-)

Ale to chyba normalne?

Olu witaj :-)

Agata 13x13 WRACAJ DO NAS!!!!!!!!!!!!!

Asiu Skarbie całkiem normalny odruch jest w Twojej głowie. U mnie tez taki był. Do pierwszych przytulanek myslałam że minie bardzo duzo czasu, bo sie bałam. Ale po miesiącu samo przyszło. I nic złego sie nie stało.
U Ciebie musi psychika odpoczać, bo sie kochana sama zamęczysz takimi myslami.
Jak list???? Pomógł coś???

reklama
A ja leże na balkonie i sie opalam.:-D:-D Dopiero ludzie sobie myslą "WARIATKA". Ale gdzies ich mam.:tak::tak:

Do Agatki pisałam dzis na GG ale narazie żadnego odzewu:sorry2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry