• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Podoba mi się właśnie zielony i granat-błękit :-) Oliwka-pistacja też nie jest zła. Ale ten zielony jest taki żywy i... pełen nadziei, której ja potrzebuję :-)

Dziewczyny wczoraj zamówiliśmy szafę na ubranka dla naszego Maluszka :-) Sezon zakupów dziecięcych uznaję za OTWARTY :-)

Byliśmy też w sklepie z wózkami. Rozejrzeliśmy się co i jak, a potem pobuszowałam na Allegro, szukając wózków prosto od producenta, bo wiadomo, że będzie taniej.

Znalazłam tam m.in. tą aukcję:

3w1 WÓZEK TORENT +FOTELIK +KOŁA POMP.+ 4 GRATISY (879013797) - Aukcje internetowe Allegro

Podoba mi się, że jest nosidełko, fotelik i 24 m-ce gwarancji (gdzie z reguły jest 12m-cy). No i polski producent a nie made in China...

Co myślicie?

Któraś z Was kupowała wózek na Allegro? Zakup odpowiadał zamówieniu i zdjeciom z aukcji?

Teraz jestem w pracy, ale w wolnej chwili postaram się Was nadrobić... Ufff... Ale to będzie wyzwanie...

Ja w poprzedniej ciąży znalazłam sobie wózek właśnie na zdjęciu , spisałam sobie model, poszłamdo sklepu żeby sobie go obejrzeć " on-line" a potem zamierzałam kupić na allegro bo taniej,no ale nie zdążyłam :((.

Niebawem wybieramy się też na oglądanie wózków, ale chyba nie kupię wcześniej tylko pokażę mojemu P jaki ma kupić i kupi gdy ja będę w szpitalu...

A ja chcę pokupować wszystko razem. Będę obalać mity, że nie należy kompletować wyprawki przed narodzinami. Znając mojego M kupiłby coś innego niż chciałam lub mówiłam i byłby foch :-)

Wózek oglądałam bardzo podobny. Tylko innego producenta. Tego niestety nie namierzyłam w sklepach w moim województwie. Ale pomyślałam, że poszukam w wolnej chwili opinii użytkowników takiego modelu i wtedy podejmę decyzję. Trochę czasu jeszcze jest. Chciałabym kupić wózek przed wiosną, bo potem jak mi brzuch wywali i zrobi się ciepło to łazić mi się nie będzie chciało. A poza tym z rozmowy z panem ze sklepu wynika, że zimą jest martwy okres w porównaniu do wiosny i lata i ceny są bardziej przystępne :-)

Ewela, co Ty wymyślasz, zamist cieszyć się, że z Maluchem jest wszystko OK?
Dowiedziałaś się już coś na temat zębów, co z Twoim problemem można zrobić?

No to będę odpisywać na bieżąco, choć może juz rozwiązanie dalej padło. No więc jak byłam wczoraj dziewczyny u dentysty jak obiecałam i mam żel o nazwie TRASCODENT. Trzy razy się upewniałam czy mogę, ale dentysta-kolega powiedział, że jak najbardziej. Żel powoduje "ściaśnianie" dziąseł, czyli spowoduje że nie będą odchodzić i poradził jeszcze masaż szczoteczką, takie ruchy jak wymiatanie od dołu do góry, żeby nie rozchylać dziąseł.

I dał jeszcze pastę do zębów MERIDOL, która wspomaga regenerację podrażnionych dziąseł i kazał ją stosować na przemian z inną pastą, taką którą stosujemy na co dzień. Powiedział, że najlepsza byłaby pasta już o kótrej wspomniałam przy moich rodzicach LACALUT ACTIV.

Wiolka cieszę się bardzo, że wiesz już co było przyczyną i trzymam kciukaski, żebyś jak najszybciej zaciążyła kochana, będzie dobrze, bo musi być!!
She my na razie za niczym się nie rozglądamy, ale na pewno w późniejszym czasie allegro pójdzie w ruch :)
Lilijanna my z mężem stosowaliśmy lacalut i jest faktycznie dobry, nam też dentystka go bardzo polecała

a u nas nic nowego, po za tym ze pierwszy raz wstałam i nie mam nudności i żadnych objawów ciąży, mam nadzieje że jest wszystko ok, wolę jednak jak co jakiś czas mnie coś zakuje :)
miłego dzionka

lucyf chyba tak :-) ale si epodnieca jak mi pokazuje fotki na necie tego susla masakra...to mu zaproponowalam z emoze zamiast tego mojego sklepu otworzymy sklep zoologiczny z suslami albo ferme suslow:-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry