• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
just super ze wszystko wporzadku :-)

a co do agi to sobie przypomnijcie jak ostatnio kazala nam czekac chyba do polnocy... wiec poczekamy tzn wy poczekacie bo ja ide teraz plusk a potem amam a potem wracam do zeszytow wrr a wolalabym poszydelkowac bo mam jeszcze niebieska wloczke wiec jakis sweterek moglabym zrobic taki malusi :-D... no i biala tez mam wloczke wiec trzeba to zuzyc na jakies ladne conieco :-D moze mi sie kiedys przyda... dziewczyny czy ktoras z was stosowala testy owulacyjne? jesli tak to jakie?? bo mi sie tempki nie chce mierzyc i mysle czy nie kupic tych testow np na allegro

hej dziewczynki!

jak ja mam już dosyć tej zimy!!!normalnie sie odechciewa wszystkiego!a najbardziej to mam dosć tych codziennych dojazów:(

karolcia81 - a jaką miałaś normę anty TPO?, ja miałam do 5, super, ze wyniki ok, dla własnego spkoju zrób sobie ft3 i ft4, chociaż nie powinno razej nic wyjść.

just - super wieśći:)
a ja też musze zrobić te hormony i tez się boję wyników:(

miłego wieczorku!

Motylek, ostatnio nawet zajrzała na sekundę, dała znać, że podczytuje, ale ze względu na małą nie ma kiedy się odzywać (przynajmniej nie kojarzę, żeby napisała coś konkretniejszego co u niej)
A reszta faktycznie milczy :sorry2:

Agata a czy ty też miałaś teraz wizytę?

Tak -opisałam na wieściach bo tu się zgubi ale w sumie przekopiuję...

No cóż ja po wizycie

Nie wiem ile mała waży bo pokazała tylko tył głowy i pupę:confused: leży w poprzek brzucha (ale to czuć bez usg) jeden swój koniec z nogami ma pod prawym żebrem a główkę ma wciśniętą w lewą pachwinę... (więc to co S tak czule całuje i głaszcze koło mojego pępka to pupa Alicji:-D). Daliśmy radę zmierzyć tylko główkę -i z tego co zanotowałam to 8,46 chyba...:sorry2: wiecie jaką wielkość powinna mieć główka w 28tc:confused: wiem że sam jeden pomiar nic nie znaczy ale brzuszka nie było jak zmierzyć a kość udowa jest gdzieś koło moich nerek i przez plecy może by ją dojrzał -więc tym bardziej kosmos

Niestety dobrych wieści nie było... mała jest za nisko:-( Mam uważać na siebie razy 1000 i wytrzymać do 36tc bo ryzyko przedwczesnego porodu jest przeogromne... Ona ma głowę strasznie nisko:-( jak siedzę to już ją może cisnąć
Nie świruję bo wiadomo że liczy się każdy tydzień ale teraz szanse są coraz większe na to ze małej nic sie nie stanie... znalazłam nawet coś takiego
Szanse przeżycia dla wcześniaków po skończonym
28tc 79%
29tc 86%
30tc 90%
31tc 94%
32tc 96%

Następna wizyta 10go lutego, usg u specjalisty ( żeby określić co się tam dzieje i co z moim łożyskiem) 3go lutego...

To wszystko jest chore... tak dobrze się czułam i czuję -ale i bez usg psychika dawała znać że coś nie halo -dwa razy mi się śniło że rodzę wcześniej a teściowa się dziwiła "co ona taka malutka"... drugim razem ja do S mówiłam "włóż mi ją z powrotem żeby troszkę podrosła" :-(S zganiał to na obejrzane filmy -teraz się zdziwił...

Nic to trzymajcie kciuki -może się okaże że ryzyko ryzykiem a ja jeszcze w 41tc będę z brzuchem latała;-)

a może dlatego ja taka wiecznie skonana jestem??? bo organizm wie lepiej i kładzie mnie do wyra...

czesc kochane,

co do testów owu to ja robiłam.... cały czas jedna kreska była bledsza ... że niby wynik negaywny, owu najwczesniej za 48 h chyba. i tak sobie robiłam w każdy dzień staranek, zawsze ta jedna bledsza, a teraz mnie kopie po żołądku. Ja się nie nadaje do takich wynalazków :baffled:

Agatko ona tę główkę tak pcha nisko, bo z niej ciekawskie jajo i podsłu****e .... może lepsza słyszalność od strony dziurki ;-P wazne ze szyjka trzyma ;-)

Just gratulacje :-)

Ostatnia edycja:
Lena, moja druga@ przyszła jak w zegarku, ale pewnie nie ma na to reguły.

Ja pierwszą @ dostałam równo po 30 dniach, a druga i kolejne przychodziły już normalnie po 28. Tylko, że ja zawsze miałam @ jak w zegarku i jeśli mi się spóźniała 3 dni to już wiedziałam, że ciąża. Tylko, że ja nigdy nie pilnowałam terminu kiedy ma przyjść, byłam od tego wolna psychicznie, jak była to była, organizm mi się tylko zawsze przypominał wieczorem dnia poprzedniego, dawał mi malutki sygnał, że to jutro ;-)

no właśnie ja też zawsze mialam jak w zegarku, a pierwszą @ dostałą po 32 dniach... kurcze
ale dzięki za odpowiedź :baffled:

Syla witaj , zapalam
[*] dla Twojego Aniołka.

Agatko to teraz MUSISZ na siebie bardzo uważać :tak:

Lilijanna - to żeby ustna prośba zamieniła się podwyżkę na papierze!! ;-)

just - super że wszystko u Twojego Dzidziula w porządku, tak trzymaj :happy2:

z tym przejściem na inne stanowisko to jeszcze trochę mnie czeka nerwów, ale myśle że warto :baffled::baffled::baffled:

reklama
o matko dziewczyny miałam się nie denerwować
ale zadzwoniła do mnie przyjaciółka że była dziś u mnie w pracy i moja koleżanka zapytała wprost "czy Kaska to znowu jest w ciąży bo szef się wścieka"
normalnie co za ludzie słów mi brak na to wszystko
wysłałam zwolnienie z literką B i księgowa wie i kadrowa więc nie rozumiem czemu ludzie z mojego działu tak dopytują i jeszcze stwierdzili że powinnam przyjechać i się wytłumaczyć co zamierzam robić
no kurka szlag mnie trafi zaraz

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry