reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Olasec nie ważne ze przed okresem beta jak rośnie to rośnie wiec zrób betę później przyrost pojutrze i będzie wiadomo [emoji4] nie sugeruj się testami . Będzie dobrze [emoji8]
Coś czuje że wrzesień będzie brzuszkowy na drugim wątku tez mamy kreseczki aż miło

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@mamcia2014 niestety niw znam sie na tym, ale mysle ze to dobry pomysl.
@Olasec testami sie nie przejmuj, nie wyjda mega grube krechy bo jest wcześnie. Jupi:-) :) gratuluję kochana. Zamierzasz brac jakies wspomagacze, np. Dupka? Moze zrob ta betę i progesteron skoro masz skłonność do biochemicznych. Buziaki
@roxie123 dziękuję :-) :)

Ostatnia edycja:
@Funia90 ona nie mówiła mi o skutkach ubocznych clexany tylko w ulotce przeczytałam że może powodować jakieś tam krwotoki wewnątrzczaszkowe i inne więc brzmi to trochę przerażająco. A co do homocysteiny u dziecka to w sumie nie dopytałam jak ją zbić, pytałam się czy dziecku też robić testy dna na te mutacje jak się urodzi a ona mówiła że nie bo to może zrobić więcej szkody niż pożytku i tylko żeby trzymać tą homocysteinę w normie no i wtedy dodała o tych szczepieniach.
Kurde ale czemu ją się zbija burakami, ja tak nienawidzę buraków. To już chyba wolę te metyle dokupić :D
@Olasec po cichu gratuluję i trzymam kciuki :)
@roxie123 ja Tobie również życzę jak najszybciej dwóch kreseczek na teście i szczęśliwej ciąży :) a może nawet i bliźniaków:D Chociaż pamiętam kiedyś mamaginekolog mówiła że nie życzy nikomu ciąży mnogiej bo to jest zawsze ciąża wysokiego ryzyka więc bezpieczniej jest mieć jedno dzidzi w brzuchu :)

@madzia0902 ja za to uwielbiam buraki :D jadłam pod każdą postacią i ćwikłę i barszczyk :) no a metylki zrobiły swoje :) jesli zalezy Ci na szybkim spadku to polecam :) ja odkąd przeczytałam ,że np. zwykły kwas foliowy mi się odkłada jako toksyna , a nie pomaga to tylko metyle biorę i jestem zadowolona :) widać mój organizm potrzebował , bo wszystko ładnie reaguje :) najlepszy efekt daje branie folianu +B6+B12 :)
Dziękuję ! zbieram do kolekcji wszystkie &&& i fluidki i życzenia :) bardzo chcę żeby sie udało :) na bliźniaki sie nie nastawiam nie ma opcji , marzy mi się jedno zdrowe dzieciątko :)
Co do clexane ja biorę nawet teraz po owulacji do tego steryd i dupek , acard . Lepiej się po tym nawet czuje . Zawsze miałam problem z ciśnieniem niskim strasznie , wiecznie kołatania serca , i kłucia w mostku teraz ręką odjął :) także skutków ubocznych nawet nie czytam bo steryd ma straszne ...ja tylko mam po nim krostki ... nigdy nie miałam problemów ze skóra wiec wiem ,że to on . No i ja mam też tabletki na tarczyce ona też jest bardzo wazna , nie wiem czy badałaś :)

@roxie123 o to mnie teraz zaintrygowałaś tym niskim ciśnieniem bo ja od zawsze mam niskie takie 105 na 60 to maks, ale dobrze się z takim czuję bo jak mam wyższe to zaraz zaczyna mnie łeb boleć dlatego musiałam zrezygnować z picia kawy :D A co to za steryd bierzesz? bo ta informacja chyba jeszcze mnie ominęła. Tarczycę badałam nie raz z krwi, ostatni raz w ciąży i była w normie więc raczej problemów z nią nie mam :)

@madzia0902 no ja mam tak samo jak Ty , jak mam wyższe to tez głowa pęka ... także teraz widocznie mam dobry przepływ krwi i pompowanie do serca skoro ustąpiło . Ja po 2 poronieniu dostałam żelazny zestaw < w mojej zakładce na dole opisane > , u mnie jest problem z utrzymaniem ciąży , i lekarz dał steryd , po to ,aby mój organizm nie odrzucił zarodka na wczesnym etapie , nie potraktował go jako ciało obce . W sumie ja całą nadzieje pokładam w tych lekach...jak się nie uda to ja nie wiem ;/

@roxie123 no właśnie nie wiem czy mam owulacje, wiec ide sprawdzic. M badal nasienie, ogólnie dobre, tylko morfologia 4%moglaby byc lepsza. Moze rzeczywiscie psychika robi zla robotę.

@Frezja_1 idź nawet tak jak ja...widzisz owulacje miałam dopiero 18dc a w tamtym miesiącu nawet później , i kto by powiedział , testy nie specjalnie mi się sprawdziły . Teraz przynajmniej sexy były w porę wcześniej juz w takich dniach odpuszczałam a później się dziwić że badania pokazywały ,że owulacja była a efeków brak . No i dobrze , że zabiegana byłam cały miesiąc :) Idź sobie podglądnij będziesz miała rozeznanie jak pęcherzyki i czy pękaja , kiedy ta owulacja jest . Małżowi kup witaminki nawet jak nie trzeba , mój ma wyniki dobre a faszerował się teraz , i ani raz nie mrukną po co :) a jaki będzie efekt zobaczymy .
Ps. wino wytrawne przed owulacja pij , mi dziewczyny doradziły i wykręcało mi buzię ale pęcherzyki urosły po 18mm

reklama
@roxie123 uda się na pewno :) nie ma innej opcji :) U mnie serce przestało bić przed 10 tygodniem i musiałam mieć wywoływane poronienie. Całe szczęście mam cudownego lekarza i dzięki niemu mogłam to przejść z moim chłopakiem intymnie w domu a nie w szpitalu wśród tej znieczulicy. U mnie jest straszny szpital :( Niedawno takiej bardzo dalekiej znajomej w 8 miesiącu zmarło dzieciątko, tragedia ogromna, więc położyli ją na patologi ciąży z innymi brzuchatymi mamami i nagle wchodzi pielęgniarka i się drze na całą salę: Ta Pani z nieżywym dzieckiem proszę do zabiegowego. Znieczulica okropna, a takich historii znam wiele dlatego jak już będę w ciąży to mam nadzieję że będzie ona bezproblemowa i uda mi się rodzić prywatnie.

Do góry