reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Być może. Szczerze nie mam jakiegoś doświadczenia w tym temacie męskim. Jak ta morfologia tak skoczyła to po prostu bardzo się ucieszylismy i stwierdziliśmy,że to zasługa tabletek i tego,że mąż zaczął więcej chodzić (ma pracę siedząca, po 10h przy biurku) i więcej sportu. Nadal bierze te tabletki, to witaminy,więc na pewno nie zaszkodzą.
Na pewno nie zaszkodza, a moga pomoc.:)

reklama
Jak ja lubie swoj wieczorny rytual czytania Was:) zawsze po calym dniu siadam i nadrabiam super ze jestescie:* @kropkikreski4 czesc, ja tez jestem po 1 stracie, czekalam 2 tyg jak uslyszalam ze zatrzymane,12.09 stracilam samoistnie ale i tak nie oczyscilam sie sama, 2 dni pozniej mialam zabieg, po 28 dniach przyszla@ i jestem juz po drugiej i zdecydowanie lekarz pozwolil sie starac:) w szpitalu powiedzieli ze spokojnie po 1szej prawidlowej takze jak przyjdzie druga@ to smialo dzialaj a po zgodzie lekarza moze i po pierwszej.ja badalam sie pod katem immunologii, przeciwciala ana, wyszly mi przeciwciala anty ro no i na zespol antyfosfolipidowy czyli krzepliwosc, koagulant tocznia, przeciwciala przeciw antygenom lozyska, betakardiolipinowe, u mnie ujemne.jako ze nic konkretnego nie mam z immunologia ale cos autoimmunologicznego moze sie wykluwac w kolejnej ciazy bede miec zastrzyki z clexane i acard.jeszcze nie wiem czy luteine.warto zrobic rozyczke cytomegalie i toxoplazmoze.ja nawet zrobilam biopsje czy nie mam choroby tkanki łącznej bo wyszly te przeciwciala ale właśnie wszystko ok .boreliozy tez nie mam;)ginekolog,dermatolog i reumatolog zlecali mi badania, jeszcze wazny poziom kwasy foliowego, b12 i homocysteina jak za wysoka trzeba dzialac moze byc wtedy tez trombofilia.no i wlasnie d, ja mialam silny niedobor i teraz biore wieksza dawke no i zelazo i ferrytyne warto zrobic:) nam udalo sie wtedy zaskoczyc od razu na pewno taka wyczekana ciaza i strata to ogromny cios bardzo mi przykro.pobadaj trochę, ujemne wyniki to tez wyniki przynajmniej zobaczysz jak zdrowko a moze i zareagujesz, akurat masz czas:)ja jestem po pierwszej staranej owulacji, jesli byla, jutro gin zajrzy, czekam na efekty;) jak przyjdzie pierwsza @poczujesz sie lepiej, tylko faktycznie dlugie te staranka wasze, mam nadzieje ze teraz od razu sie uda i to z happy endem:):*

Witaj @kropkikreski4 !
Współczuję straty maluszka :( Tulę Cię mocno :* Ja jestem po jednej stracie, pod koniec września usłyszałam serduszko, a z początkiem października (zaledwie 3 dni poźniej) już nie biło :( po tabletkach nic nie ruszyło więc miałam łyżeczkowanie, 28 dni po zabiegu przyszła @, obecnie czekam na drugą @ a powinna być pod koniec tygodnia, poźniej planuje zacząć starania. Już zaopatrzyłam się w komplet testów :) To była moja druga ciąża (mam już 2 letnią córkę).

@roki_1991 no nieee... :hmm:kurcze. Tak mi przykro kochana. Jejku no, musi byc jeszcze jakas przyczyna. Trzeba to złośliwe licho koniecznie wytropić. Przytulam Cię baaaaardzo mocno.

@ivvonka a co u Ciebie??

@roki_1991 korzystaj z wolnego ile sie da, należy Ci się. Ważne że psychicznie jest ok bo to jest najważniejsze. A lekarz powiedział że te Twoje mutacje mogły się do tego przyczynić??

Dziewczyny ja myślę że ta zalecona przez lekarza luteina nabroila. Te taka dziwna, rozkrecala sie 3dni a taka bez tzw. Skrzepow jest. StĄd tez zludna nadzieja u mnie byla. No nic może następnym razem się uda

@roki_1991 test pociemniał troszke jutro ide powtórzyć betę i będzie wiadomo...

Ogólnie ok :) co ma być to będzie ... zapisałam się do innego lekarza , juz nie chce do tego chodzić bo nie widze przyszłości , zapisałam sie do takiego co leczy niepłodność i udaje się ludziom po latach latania po lekarzach urodzić u niego więc się skusiłam :) 18 grudnia mam , takze pójdę albo z ciążą albo po @ albo jeszcze gorzej...mam nadzieje ze jutro sie wyjaśni i jak cos nie będzie przyrastac to obejdzie sie bez zabiegu ...jednak jakas nadzieja jeszcze sie tli

Ostatnia edycja:
reklama
Dwa miesiące temu poroniłam w 7 tygodniu ciąży. teraz znowu sie staramy. Chciałam zapytać cz ciąża po poronieniu jest możliwa bez rzadnych komplikacji? Czytrzeba jakoś specjalnie uwazac? Bardzo pragne dziecka a jednoczesnie troche sie boję, że będę za bardzo sie wszystkim przejmowac i będe się wszystkiego bać.
Ja niestety juz po dwóch poronieniach pod rząd . Jedno i drugie w 6 tc

Do góry