reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Jesteśmy po wizycie. Wszystko jest ok:) Dzidziulek ma już 4,3cm. Toxo kazał się lekarz nie przejmować, powiedział ze taki wynik może być ze względu na moja prace i jest wręcz pewien ze awidność będzie wysoka.
Pozdrawiamy z moim coraz większym Bąbelkiem wszystkie ciocie i dziękujemy za kciuki :)

Załączniki

• 20180929_153153.jpg
    20180929_153153.jpg
    927,9 KB · Wyświetleń: 100
reklama
Jesteśmy po wizycie. Wszystko jest ok:) Dzidziulek ma już 4,3cm. Toxo kazał się lekarz nie przejmować, powiedział ze taki wynik może być ze względu na moja prace i jest wręcz pewien ze awidność będzie wysoka.
Pozdrawiamy z moim coraz większym Bąbelkiem wszystkie ciocie i dziękujemy za kciuki :)
@kb.karola90 super [emoji7]

Człowieczek <3

Kciuki zaciśnięte. Jak zastrzyki?

Hormony póki co odpusc. Daj organizmowi dojść do siebie :) ja bym poczekala i dopiero po drugiej @ zrobiła. Kariotypy to mega duży koszt, tym bardziej że musicie je zrobić oboje, dlatego to też bym póki co zostawiła. Jeśli nie robiłaś nigdy toxo i Cytomegalia i różyczki to warto zrobić. Zespół antyfosfolipidowy do 6tyg po poronieniu, więc z tym bym nie czekała, trombofilie też zrobiłabym już. Tarczyca to nie jest aż jak wysoki koszt, więc też bym zrobiła. Natomiast zastanawiam się nad białkiem c i s. Te badania są ważne, choć z mojego punktu widzenia nie aż tak. A koszt jest koło 60-70 zł za jedno, więc to bym chyba na ten moment odpusciła. Homocysteine warto zrobić, Witd, Witb12 i kwas foliowy też :) no i te dziady jak mykoplazme ureaplazma i chlamydie też warto. Ja odpuściłam a okazało się potem że jedna franca się mnie trzyma...
No, za bardzo twojej listy nie skróciłam, każde z tych badań za wyjątkiem listeriozy sama zrobiłam więc faktycznie ciężko wybrać ;)
[/USER][/QUOTE]
Dziekuje za wskazowki :-)

@dzooana88 przykro mi, ze tu trafilas. Ja stracilam synka w 23tc, teraz zaczynam starania o kolejne dziecko, boje sie jak kazda... u mnie minely 3 miesiace, raz jest lepiej raz gorzej, ale dziewczyny tu bardzo wspieraja . Musi byc w koncu dobrze i u Ciebie pewnie tez bedzie. Dla niektorych droga do macierzyństwa niestety jest pos gorke, ale staram sie wierzyc, ze da siw ja przejsc. Przytulam:*

Badania to te podstawowe warto zrobic, plus pakiet tarczycowy (tsh ft4 ft3 antytg antytpo) no i zrobilabym trombofilie wrodzona (to tez na ta krzepliwosc a chyba jedno z najtanszych bo masz kilka mutacji w pakiecie ) ja robilam jeszcze homocysteine b12 kwas foliowy wit D

@ivvonka, zycze sily na kazdy dzien i cierpliwości. A mala jest taka dzielna i silna po Tobie, wiec wybroni sie z tych wszystkich dolegliwosci do konca i zrobi Wam prezent swiateczny swoimi wynikami ;)
Wierze w to ! ;*

@martakratka , ale ten czas zasuwa ! ;) zdrowka i wszystkiego dobrego na tej ostatniej prostej ! ;*

Kochana...
Milo czytac że zaczynacie starania na nowo :)
jestes niesamowita i taka.silna...
do tego tyle wsparcia tu dajesz innym mamom po stracie...
podziwiam Cię :)
bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki.

Kochana...
Milo czytac że zaczynacie starania na nowo :)
jestes niesamowita i taka.silna...
do tego tyle wsparcia tu dajesz innym mamom po stracie...
podziwiam Cię :)
bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki.
Milo przeczytać takie slowa, szczegolnie kiedy ma sie chwile zwątpienia w siebie i czuje jakbym stala w miejscu... wiadomo raz jest lepiej raz gorzej, ale staram sie isc do przodu. Dziekuje za dobre slowo, podnosi na duchu i pokazuje, ze zmierzam w dobrym kierunku. ;**

reklama
Ja zrobiłam kariotypy. Ginekolog zalecił. Dałam około 800 zł.

Ja też robiłam, ale nie było to pierwsze badanie :) też daliśmy prawie 800zł za to..

Cudownie!! Gratulacje! Jaki wielki ten twój maluch już :)

Ja mam wizytę we wtorek i mega się jej boję....

Do góry