reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć dziewczyny! Podczytywałam was troche ostatnio, bo to forum to naprawdę skarbnica wiedzy :)
Poroniłam (10.03) w 9tc, serduszko przestało bić. Poronienie farmakologiczne.
W zeszłym tygodniu byłam na kontroli u lekarza no i tutaj zaczyna się problem. Powiedział, że coś tam jeszcze zostało i chyba będzie trzeba łyżeczkowanie zrobić. Termin do szpitala mam na piątek. Wczoraj byłam na kontroli u jeszcze innego lekarza (mam dwóch bo przestałam już ufać w jedną opinie) no i według niego wszystko się oczyściło i nawet zobaczył, że okres mam (faktycznie rano przed wizytą zaczęłam plamić, tylko nie byłam pewna czy to już @). Ja zgłupiałam już i nie do końca wiem któremu lekarzowi wierzyć i co z tym terminem w szpitalu mam zrobić? Czy nawet jak ewentualne coś tam zostało to ta @ teraz może to oczyścić? Co wy o tym sądzicie?
Ja bym po okresie zrobiła bhcg. Jeśli podwyższone to niestety szpital.

reklama
Mam na razie wynik homocysteiny
Na resztę wciąż czekam. Ten wynik jest w porządku?
Screenshot_20210412-172707_Chrome.jpg

Screenshot_20210412-173117_Chrome.jpg

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Zobacz załącznik 1259167
Hmmm. Moim zdaniem za wysoko. Do ciąży chyba powinno być ok 7 lub mniej. Chyba że Ci się podniosło bo właśnie jesteś w ciąży ;) a czytałam że w ciąży może być podwyższone. Jednak chyba nie ma powodów to obaw.

Zobacz załącznik 1259167
Zobacz załącznik 1259170
Ja miałam taki sam wynik ;) niby za wysoko, bo norma jest do 8 w ciąży, jeśli masz mutacje, to lepiej brać metylowana formę kwasu foliowego, ja właśnie chyba sobie dokupie. Waham się jeszcze, bo genetyk mówił, żeby dokupić przy wyniku powyżej 8, ginekolog i hematolog mówili, ze to niewielkie podwyższenie i żeby nie zwracać na to uwagi.

Jeszcze nie wiem czy mam mutacje, nie zdążyłam zbadać. Miałam dopiero zamówić badanie. Stresuje się czekając na betę. Mogliby przyspieszyć uzupełnianie danych w diagnostyce😅 w lutym zbyt mała wartość bhcg była zwiastunem końca.

Kochane na dniach chcę wykonać dwa badania: na trombolifię wrodzoną i zespół antyfosfolipidowy. Znalazłam, że na stronie diagnostyki w pakiecie "Ryzyko poronień" są takie dwa badania (wrzucam załącznik). Z tego co widzę, to jedno to trombofilia, a to drugie? Czy to jest, to które chce zrobić, czy to zupełnie inne badanie i lepiej zrobić osobno?

Załączniki

• Screenshot_20210412_174801.jpg
    Screenshot_20210412_174801.jpg
    105,5 KB · Wyświetleń: 70
Zobacz załącznik 1259167
Zobacz załącznik 1259170
Czekam jakby to był mój wynik 😘
Kochane na dniach chcę wykonać dwa badania: na trombolifię wrodzoną i zespół antyfosfolipidowy. Znalazłam, że na stronie diagnostyki w pakiecie "Ryzyko poronień" są takie dwa badania (wrzucam załącznik). Z tego co widzę, to jedno to trombofilia, a to drugie? Czy to jest, to które chce zrobić, czy to zupełnie inne badanie i lepiej zrobić osobno?
W jakiej cenie badania?
Ja robiłam z testdna

reklama
Do góry