reklama

Ciężarne na Wyspach

agatakat nie poddawaj sie, ja sie poddalam po 3 tyg. teraz chce walczyc o ten pokarm :) oczywiscie butelaka to niz zlego moj syn sie na tym wychowal i jest mega zdrowym dzieciaczkiem ;) ale moglam dluzej powalczyc, teraz chce sprobowac :) oczywiscie katowac sie nie bede jesli mala bedzie cale noce plakac to bede musiala dac butle bo mam jeszcze jedno dziecko do ktorego tez czasami trzeba wstac w nocy, rano do szkoly zaprowadzic itd. ale wiem ze te poczatki sa najtrudniejsze :) Pamietaj tez ze to jest Twoja decyzja "szczesliwa mama, szczesliwe dziecko" nic na sile :) kochana...Trzymam kciuki za Was...

reklama
Uciekam spac....ogladalismy jakis nudny film moj K zasnal a ja szybko jeszcze na kompa :-D maniaczka ze mnie...a maly pewnie obudzi mnie o 7:00 rano bo bedzie myslal ze do szkoly wstajemy :sorry2: i tyle bedzie ze spania :confused2:

mamcia ja tez lubie sobie wszystkie fora obskoczyc zanim zasne ;-)
wlasnie jestesmy na etapie karmienia przez kapturki, ale i tak musimy dokarmiac butelka :-(
no i wlasnie tutaj rodzi sie pytanie ile takie dziecko powinno jesc z butelki? czy mozna je przekarmic?

Nasza potrafi zjesc 90ml z butli.. i jeszcze piersi najpierw pociagnie

jak tak czytam po necie to bardzo duzo jak na takie male dziecko.. ale tez nie chce jej zalowac i ona caly czas placze i szuka cyca .. a jak sie naje tyle ile juz chce potrafi i z godzine czuwac i rozgladac sie.. wiec juz sama nie wiem

JA pamietam ze moj maly tez potrafil ladnie zjesc :) ale nie pamietam ile to bylo....a przez kapturki tez karmilam, ale malemu sie to zbytnio nie podobalo zreszta mi tez :/ mam nadzieje ze tym razem obedzie ie bez nich....
Ja dzis nastepna zarwana nocka :( wszystko mnie bolalo, nawet nie wiem skad kolka mnie zlapala :baffled:....i zgage mam od wczoraj :dry:

Czesc laseczki
u nas dzis pogoda bez deszczowa Nareszcie bo na zakupy isc musze:tak::-)

Agata- bądz dzielna wiem ze to boli jak jasna cholera........mnie pomogło ja sobie brodawki wazelina smarowałam połozna mi poleciła i miała racje ,mnie to az krew leciała tak miałam pocharatane........
dokarmiasz butelką bo masz mało pokarmu czy co????

Mamcia- witaj w klubie nieprzespanych nocek moje dziecie mnie dzis o 5:00 obudzilo :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a ja rano do pracy wiec teraz jestem nieco snieta:happy2::baffled:

Moje sutki juz lepiej (smarowalam tylko mascia) jedno karmienie tylko ominelam zeby odpoczely i dalam z butli (ale swoje sciagniete laktatorem - to bylo przedwczoraj), wczoraj z polozna odciagnelysmy recznie troche mleka i pozniej powtorzylam to wieczorkiem, potem jeszcze raz w nocy i dzis rano troszke z jednej piersi laktatorem - ale tez najpierw ciepla pielucha na cyca i masaz reka (bo byla bardzo twarda), w miedzy czasie dawalam malemu cyca, a ze on je jakies 10-15 min to jak bolal sutek to dalam jakos rade na szczescie.
Wczoraj probowalam mu dawac co dwie godziny ale jak on sie naje to potrafi spac nawe 3-4h i jak go wybudzam specjalnie na jedzenie to srednio jest zainteresowany i zanim chwyci cyca (o kreci glowka i sie wyglupia) to czasami zejdzie mi 15 min i sie stresuje.. wiec chyba bedzie jednak co 3h.. a jak sie zrobia kamienie.. to najwyzej znowu odciagne troche.. mam nadzieje, ze ten nawal przejdzie niedlugo..

agatakat, tak jak wspomnialam wyzej, jak zje cyca to potrafi przespac 3-4h, ale nie zawsze oczywiscie, roznie to bywa :)

Ja ciagle jeszcze nie wiem kiedy sprawdzac pieluchy.. bo jeszcze tak bardzo nie czuc, kupki az tak nie smierdza (juz bardziej siuski), wiec sprawdzam przed karmieniem (pozniej zasypia zwykle) ale czasami jest pusto, a po karmieniu cos jest.. i wtedy on juz taki ladnie zalulany.. i musze mu zmieniac pieluche co zwykle go wybudza :/

Jakie pieluszki stosujecie? My wykonczylismy pierwsza paczke pampersow i teraz testujemy huggisy. Chyba wole pampersy..

mamcia, wspolczuje zarwanych nocek :( ja wprawdzie musialam wstawac do malego dwa razy ale prznajmniej pomiedzy karmieniem sobie pospalam.. ale juz niedlugo i sie tez rozpakujesz :)

No jeszcze zostalo 8 dni :)))) ciekawa jestem jak mi pojdzie z tymi cycami :) z synkiem to ja mialam za malo pokarmu :( wyjadal wszystko i jeszcze plakal ze glodny :/ ciekawe czy tez bede miec taki nawal jak wy :) Ja pokarm dopiero dostalam w 4 dobie po porodzie :/

Elzu - to dobrze kochana ze u ciebie juz z cyckami lepiej a mały jak spi to pewnie nie ma sensu go wybudzac jak bedzie głodny to sie sam obudzi ja pieluszki stosowałam pampersa bo najlepiej mi przypadły do gustu:-D:tak:

a co do przewijania to zawsze przebierałam po karmieniu bo wiadomo było ze cosik tam bedzie:-D:-D

A ja mam pytanie do was z innej beczki moja kolezanka nie pracuje ale jej mąz tak czy on jak ona urodzi bedzie mógł wziasc na siebie pieniazki z tego macierzynskiego czy tez nie????

no wlasnie u mnie z tym mlekiem bylo tak, najpierw nic, i Mala mi tak podziabala sutki ze tak jak pinka wspomniala leciala mi krew.. potem mialam nawal i bolace sutki wiec pomijalam karmienia zeby dac odetchnac.

teraz mam mniej pokarmu i wlasnie z tymi kapturkami mnie nie boli, wiec bede probowac coraz wiecej dawac piers i coraz mniej mleko modyfikowane.

ale pozatym jakos dziwnie mam z tym mlekiem bo ono potrafi lac sie ciurkiem i cala koszula mokra a potem Mala przystawiam, pochlepta pol godz i jak potem wyciskam sobie to malo co leci... wiec stwierdzam ze mam malo tego mleka ale czemu mi leci jak z kranu :-(?

ale mysle ze jak znowu bede Mala dlugo przystawiac do piersi to mi sie przeciez naprodukuje?

pozatym moja po piersi nie chce dlugo spac, raz ze wisi na jednym cycu z pol godz to potem i tak nie spi, jak jej damy troche modyfikowanego po piersi to przespi ze 3 godz....

mamcia
mi mama kupila kapturki i powiem Ci ze fajne :) pierwsze karmienie myslalam ze to jakos dziwnie tak jest ale kolejne juz coraz lepiej. o takie mam:
Buy Medela Medium Nipple Shields, Pack of 2 online at JohnLewis.com

reklama
agata- to dawaj jej z dwoch cyckow moja tez sie darła po jednym ale mam mi powiedziała zeby najpierw najadła sie z jednego wziaść dziecko do odbicia i przystawic do drugie do odbicia i spac.............

a jesz normalnie bo w karmieniu bardzo wazne jest to zeby matka porzadnie jadła bo inaczej pokarm bedzie do bani,tak sobie mysle bo mówisz ze jak mała pije to mniej leci a nie stresujesz sie czasami??????podczas karmienia??????? bo to tez ma wpływ ze pokarm wolniej leci

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry