reklama

Ciężarne na Wyspach

aga.m, moja mama planowala na 2tyg, ale Julek grzeczny, nie potrzeba przy nim az tak duzo pomocy, a ze ma swoje sprawy w Polsce tez bo prowadza z tata biznes, to sie zawija juz w poniedzialek (czyli tez tylko tydzien). Szkoda.. ale dobrze, ze w ogole przyjechala :)

agatakat, my tez mamy butelki z TT, tak sobie mysle, ze moze na weekendy jak D nie pracuje moge na noc sciagac mleczko, zeby on mogl podac, a ja sobie pospac chociaz czasami. Chociaz i tak nie wstaje czesto bo jak nakarmie kolo 12 to pozniej kolo 3-4 w nocy i pozniej nad ranem.. ale jednak..
Nie wiem jak z tym pepuszkiem.. naszemy Julkowi odpadl ale ma jeszcze taką czarną suszkę w srodku, mam ochote czasami to wydrapac, zeby juz byl ladny, ale nie ruszam oczywiscie.

Jak wasi faceci odnajduja sie w roli tatusiow? Moj D naprzyklad nie moze sie przemoc do pieluch, najpierw sie bal pepka, ale teraz jak odlecial.. to nadal nie zmienia..

reklama
U mnie tatus od poczatku bardzo mi pomagal, wcale nie bal sie kapac, pepuszek on zawsze przecieral i paznokcie obcinal bo ja sie balam :) nawet babolki na poczatku wyciagal :))))) pieluszki tez zmienial i nawet w nocy wstawal mieszanke zrobic :)....ale tez szybko mu sie pozniej znudzilo :/ nie moze byc tak kolorowo ;) jak maly mial 3 mies. to pojechal do Niemiec na 3 mies. na delegacje, wtedy maly mial najgorszy okres po przez 1,5 mies wyszlo mu 6 zebow!!! Boze dziewczyny co ja wtedy przeszlam :/ nie zycze tego nikomu :( wrak czlowieka....marzylam zeby chociaz 30 min. przespac bez przerwy....ale wszystko da sie przezyc ;)
Zobaczymy jak teraz bedzie....

moj T. zmienia pieluchy ale czasami ma problem z podtarciem pupki to mu pomagam ;) i to wlasnie T. kapie Mala, ja to robilam raz a kapiemy ja codziennie, super mu to wychodzi :tak:

pozatym od dwoch dni Mala nie placze przy kapieli :) a wrecz ziewa zrelaksowana :-D nagrzewamy w pokoju tak ze my sie pocimy i woda do kapieli tez jest odrobine cieplejsza niz powinna byc.

w nocy ja sie Mala zajmuje ale jak mu powiem zeby wstal zrobic mleko to pojdzie i to zrobi na spiaco, raz tez w nocy jak juz trzecia kupe zrobila to nie wytrzymalam i go obudzilam zeby on teraz corcie przebral ;-)

a dzisiaj w nocy np Mala miala czkawke, przebieralam jej pieluche i obudzilam mojego zeby mi w butelce przegotowanej wody przyniosl dla niej, to ten poszedl do lazienki i mi przyniosl wode w misce :-D myslal ze ja chce jej tylek myc, a jak wreszcie przyniosl ta wode to Malej juz czkawka przeszla ;)

elzu te strupki ze srodka Naszej Malej powoli wypadaja. jesli leci jakas krew albo taka zolta wydzielina to obsuszamy patyczkami. i mama pare razy przemyla to spirytusem. ale glownie samym patyczkiem obsuszamy.

mamcia teraz masz duzego synka do pomocy :)) napewno bedzie dobrze! i zagon swojego meza do pomocy a co! ;)

agata super ze masz pomoc.... to najwazniejsze zeby razem wszytsko robic a nie tylko mamusia :)
mamcia jak agata mowi teraz bedziesz miala pomoc takze syncia:)))
elzu zaganiaj swojego do pileuszek :P w koncu sie przelamie

ja znam taka pare tatus nic nie robil przy corci i do ponad roku nawet nie wzial na rece tragedia!!!! a nic znaczy naprawde NIC.... ale mysle ze to wina kumpeli bo tak jakby sama go nie dopuszczala a tak przeciez nie mozna;/ zreszta on od poczatku dziwnie byl na dzidzie nastawiony, szkoda mi takich dzieciatek i mamusiek tez :(
moj jak narazie jest tak napalony ze szok, nie zanosi sie zeby sie czegos bal mam wrazenie ze ja bardziej przerazona ale nie zapeszajmy zobaczymy jak bedzie... jak narazie malzonek nadgodziny robi codziennie zeby jak powiedzial Arturkowi prezenty kupowac:) no i mamusi:P

aga.m to super ze Twoja druga polowka tak sie stara i cieszy na spotkanie z Malenstwem :))
co do pomagania to tak czasem bywa jak mamusia mysli ze wszystko zrobi najlepiej ;) mnie czasem krew zalewa jak widze jak moj powoli Amanade rozbiera, no ale przeciez jak nie bedzie tego robil to sie nie nauczy ;)

a ja walcze z Naszym Malenstwem.. dalam cycucia zeby sie uspila i jak juz ladnie odlozylam spiaca do lozeczka to walnela kupe :)))

czesc kochane ja juz nie spie bo syncio domagał sie jedzonka hehe wiec trzeba bylo cosik zjesc:tak:

musze sie wam pochwalic ze wczoraj dostałam prace w gazecie takiej dla polaków wydawanej w uk napewno ja znacie jest bezpłatna i nazywa sie Info Rama w kazdym polskim sklepie mozna ja dostac od połowy lutego wchodzi na teren walii i ja bedę robic dla nich zdjecia okładkowe hurrrrrrraaaa ale sie ciesze jak dziecko normalnie:-D

a meżus mi jeszcze powiedział wczoraj ze zrobi mi studnio na dole w magazynie bo ii tak nic am nie ma bo w sklepie mamy 2 magazyny i juz wogole jestem happy...wczoraj tak skakałam ze A sie smiał mówił zeby zaraz nie urodziła z tych emocji :-D:-D

dziewczyny ciesze sie ze poalutku dajecie sobie rade;-)) oby tak dalej potem bedzie z górki,wy juz bedziecie miec w miare spore maluszki a ja bede sie meczyc.....

Pinka, super wiesci :) gratuluje!

Nasz maluszek dzisiaj w ogole nie chce spac.. od 6 rano spal moze z godzinke i to budzac sie co chwile.. co godzine tez go karmie.. jest na cycu 10 min i wypluwa.. niby zasypia, a jak probuje go odlozyc to znowu sie budzi :/

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry