hej dziewczyny!
mamcia wczoraj Amanda caly spacerek przespala

) to bylo gdzie poltorej godz, a potem jak ja rozpakowalam i polozylam na naszym lozku to spala jeszcze 3 godz a moze nawet ponad, az sie niecierpliwilam zeby wstala do kapania
elzu naszej tez co chwila jakies krostki jeszcze wychodza, ale plamki czerwone juz jej przeszly ktore miala jeszcze na 3 dobe po porodzie.
hehe Nasza dzisiaj nie spala od 11 do wpol do 3 po poludniu

normalnie niezniszczalne dziecko

z butelki Amanda je mieszanke, ale jest zadowolona i je lapczywie

butelke lapie tak samo jak piers (butelki mam z TT), czasem troche sutka mi ciagnie ale wtedy jej zabieram piers i podstawiam dopoki nie otworzy szeroko pyszczka zeby cala otoczke zlapac a nie sutek
co do karmienia przy ludziach to ja tez troche mam opory np moj brat, moj ojciec (no oni akurat sa taktowni i by sie nie pchali zeby mnie nie krepowac), ale np tesciu.. nie wiem jak mam sie zachowac przy nim
wczoraj mi mama mowila ze ja np bylam karmiona sama piersia tylko do 3 miesiaca.. potem karmila mnie piersia tylko w nocy az do 8 miesiaca.. i juz troche sie odprezylam z tym karmieniem

) bo po pierwsze kolo 4 miesiaca juz i tak zaczyna sie wprowadzac jakies marcheweczki i tym podobne, wiec dziecko juz od wtedy nie jest karmione sama piersia. zobaczymy jeszcze jak mi bedzie szlo, ale bede nastawiac sie tez na karmienie w nocy
wczoraj znowu obudzily sie we mnie jakeis dziwne instynkty, kapalismy Mala i moja mama ja potem ubierala i oliwkowala itd a Mala krzyczala i to moja mama ja uspokajala a jak sie czulam taka zazdrosna, ze to moje dziecko i ze to ja powinnam ja uspokajac zbey nie plakala

jakies tkaie glupie mysli
mam pytanie co do pepuszka: czy to normalne ze pepuszek jest taki dlugi? wiem ze troche sie rozejdzie po brzuszku jak Mala bedzie rosla ale Nasza Amanda ma wyjatkowo dlugi, martwie sie ze bedzie miala taki wypukly pepek pozniej, ja np mam wklesly