• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciężarne na Wyspach

Skurcze nadal mam ale staly sie nie regularne :( szczerze wam sie przyznam ze tak bym chciala dostac tych skurczy porodowych wtedy jakos latwiej by mi bylo niz tak na sucho pojechac na CC :) no zobaczymy jak to bedzie....agatakat super ze juz na spacerki sobie chodzicie ja juz tez nie moge sie doczekac :)
Tak ogolnie to jakos mi smutno ze musze starszego synka zostawic na tyle czasu :/ zawsze wszedzie razem....nigdy sie nie rozstawalismy nawet na jeden dzien...

reklama
spoko luzik joasia hehe jakby co to nie ja to maly hehehe ale moze az sie tak nie pospieszy:) chcialabym juz go miec ale caly czas sie zamartwiam ze nie jestem gotowa i ze jeszcze troche czasu :( takie jakies dziwaczne mysli mnie dopadaja.....

mamcia nie zamrtwiaj sie, maly sobie poradzi i zrozumie... a napewno z tata sie dobrze bedzie bawil:)

pinka z karmieniem nadal kiepsko, baby blues trwa.. sutki mi sie troche podgoily ale nadla karmie przez kapturki, a co do karmien to tez jest lepiej mniej Mala je z butelki :) ale to tez zalezy czasem jest ciagle glodna i zje troche wiecej z butelki
ale ogolnie jest szczesliwa wiec pozwalamy jje na to :)

Hej dziewczyny ja nadal 2w1 :) nocka nawet fajnie przespana, zero skurczy...
agatakat najwazniejsze ze ty i mala jestescie zadowolone :) A jak spacerki, mala spi ladnie czy poplakuje?
pinka a gdzie rodzilas pierwsze dziecko? w PL czy w Uk?
aga.m nie martw sie napewno sobie poradzisz :)

Mamcia- pierwsze dziecko rodziłam w uk drugie tez bedę tu rodzic.....
agata- to super ze coraz lepiej karmienie wychodzic jeszcze troszke to brodawki ci sie całkiem wygoją pomalutku:tak::tak:
Joasia- jak sie pcha na te porodówke haahahah

ale u nas lejeeeeeeeeeee szok nie pada ale tak leje ze az antena mi przerywa od nocy normalnie jak ja do pracy pojde to nie wiem:no:

jak narazie to biore sie za prasowanie bo mam mega sterte:crazy:

U nas tez pogoda do niczego, dzis mial byc pierwszy spacerek ale pada a my nie mamy takiej oslonki foliowej na wozek. Czekamy na polozna, dzis chyba ostatni raz przyjdzie. Musze sie zapytac o wysypke malego, ostatnio powiedziala, ze to normalna noworodkowa wysypka.. ale sie martwie bo sie w ogole nie poprawia.

Nasz maluch od 10 rano jak sie najadl.. w ogole nie spi tylko puszcza bąki i sie rozglada :)

agatakat, a malutka z butli je mieszanke, czy sciagane mleczko? Moje sutki byly juz ok, a wczoraj zaczal mnie prawy znowu bolec.. :( musialam dwa razy zabrac malemu cyca bo az mnie ciary przechodzily..

Babyblusa nie mam ale zaczynam sie martwic jak to bedzie w przyszlym tyg, mama jedzie do domu w poniedzialek i D wraca do pracy.. do 17stej codziennie bede sama z Julkiem :( juz mi smutno na sama mysl.. oczywiscie gosci cala kolejka, ale nie czuje sie jeszcze tak pewnie co do odwiedzin, bo on roznie je.. a ja niekoniecznie chce cyca przy kazdym wywalac.. a ze wiekszosc to moi znajomi z pracy, to glupio zostawic ich z D samych i pojsc karmic do sypialni..

joasia79, trzymaj sie kochana, juz na prawde nie duzo zostalo, wiem jak te ostatnie dni sie ciagna, postaraj sie wypoczac na zapas :)

czesc.... u nas dzis taki mroz ze szok.... nic tylko po koldre:))
no mam nadzieje ze dam rade jak to sie mowi nie ja pierwsza i nie ostatnia:)))
moja mama przyjezdza 1.12 ale tylko na tydzien bo pozniej az do swiat urlopu nie dostanie;/ juz sie doczekac nie moge mam tylko nadzieje ze maly juz bedzie z nami....

reklama
hej dziewczyny!
mamcia wczoraj Amanda caly spacerek przespala :)) to bylo gdzie poltorej godz, a potem jak ja rozpakowalam i polozylam na naszym lozku to spala jeszcze 3 godz a moze nawet ponad, az sie niecierpliwilam zeby wstala do kapania ;)
elzu naszej tez co chwila jakies krostki jeszcze wychodza, ale plamki czerwone juz jej przeszly ktore miala jeszcze na 3 dobe po porodzie.
hehe Nasza dzisiaj nie spala od 11 do wpol do 3 po poludniu :P normalnie niezniszczalne dziecko ;)
z butelki Amanda je mieszanke, ale jest zadowolona i je lapczywie :) butelke lapie tak samo jak piers (butelki mam z TT), czasem troche sutka mi ciagnie ale wtedy jej zabieram piers i podstawiam dopoki nie otworzy szeroko pyszczka zeby cala otoczke zlapac a nie sutek :)
co do karmienia przy ludziach to ja tez troche mam opory np moj brat, moj ojciec (no oni akurat sa taktowni i by sie nie pchali zeby mnie nie krepowac), ale np tesciu.. nie wiem jak mam sie zachowac przy nim ;)

wczoraj mi mama mowila ze ja np bylam karmiona sama piersia tylko do 3 miesiaca.. potem karmila mnie piersia tylko w nocy az do 8 miesiaca.. i juz troche sie odprezylam z tym karmieniem :)) bo po pierwsze kolo 4 miesiaca juz i tak zaczyna sie wprowadzac jakies marcheweczki i tym podobne, wiec dziecko juz od wtedy nie jest karmione sama piersia. zobaczymy jeszcze jak mi bedzie szlo, ale bede nastawiac sie tez na karmienie w nocy :)

wczoraj znowu obudzily sie we mnie jakeis dziwne instynkty, kapalismy Mala i moja mama ja potem ubierala i oliwkowala itd a Mala krzyczala i to moja mama ja uspokajala a jak sie czulam taka zazdrosna, ze to moje dziecko i ze to ja powinnam ja uspokajac zbey nie plakala :( jakies tkaie glupie mysli

mam pytanie co do pepuszka: czy to normalne ze pepuszek jest taki dlugi? wiem ze troche sie rozejdzie po brzuszku jak Mala bedzie rosla ale Nasza Amanda ma wyjatkowo dlugi, martwie sie ze bedzie miala taki wypukly pepek pozniej, ja np mam wklesly

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry