reklama

Ciężarne na Wyspach

elzu no nie wiem co oni z tymi poloznymi :) ja juz nie wiem ile razy mnie ogladali po porodzie, dzisiaj bylysmy w jakism centrum musialsymy same dojechac i juz mi zabrali ta ksiazke ze szpitala porodowa (a tak w ogole to w szpitalu mi doradzili odbic na pamiatke ta ksiazke i teraz mam wszystkie informacje od porodu :)). my juz mamy appointmnet z health visitor w srode, musze sama tam podjechac na warzeenie i tak dalej, a potem mam wizyte 22 grudnia - przychodzi do nas do domku :)

co do tej fridy to zakupilam i wyczyscilam Malej nosek, ale nic nie wyszlo :( a Mala nadal glugocze... :(
co to moze byc?? niewyksztalcona krtan/gluty/gesta slina/alergia ??

mamcia dla mnie lily jest ladniejszym imieniem :) YouTube - The Original Video of Lilly: The World Map Master tutaj malutka dziewczynka o tym imieniu ktora zna cala mape swiata :))) ale pandorka ma troche racji ze dla doroslej kobiety brzmi to troche dziecinnie. ale np imie Amanada bardziej pasuje dla doroslej kobiety niz slodkiego niemowlaka, ale i tak nam sie podobalo :)))

reklama
Mamcia- ja mam tu kolezanke o imeniu Lily:tak: ma 28 lat tak jak ja i nie wyobrażam sobie jak by miała inne imię:no::no: jest superowa babka i jakos nie rzucilo mi sie w sluch ze do dorosłej osoby to imię nie pasje:confused:

jesli chodzi np o i mie dla naszego synka to kazdy mi teraz mówi ze jest za twarde poważne jak na noworodka a ja mam to gdzies nam sie podoba i juz:tak::tak:

a ja znów bezsenna noc jak tak dalej pojdzie to oducze sie wogóle spac:-p:-p ide sie zaraz ogarnąc i kupic swiezą rybkę moze jak sie dotlenie to oczka przestana mi sie kleic:-D

Jej dziewczyny jakie to czekanie jest okropne :/ dluzy mi sie ten dzien okropnie :( ide zaraz polezec do wanny bo juz nie mam co ze soba zrobic :/, na jutro zaplanowalam troche wiecej zajec zeby nie oszalec ale chyba dzisiaj oszaleje :/

mamcia mio tez oba imiona sie podobaja ale Lily chyba troszke bardziej.... czytalam znaczenia imion i Lily to kobiety sprytne, nie wylewne, potrafia dobierac sobie odpowiednich ludzi ktorymi sie otaczaja dzieki swej niezawodnej intuicji, sa takze dobrymi oberwatorkami i zmyslowosc jest ich kolejnym atutem :) to chyba tyle:)
Moja kolezanka ma na imie Lily- fajna zabawan i ulozona a przedewszytskim rzycioa dziewcznyna:)
Znam tez Lucy i tez nie powiem o niej zle
Ale jak napialas jak postanowilas tak sie trzymaj:)
Dzien sie dluzy a juz niedlugo bedziesz z corcia:) trzymamy kciuki

My postanowilismy ze bedzie Artur, nie kazdemu sie podoba ale co z tego.... Mama sie smieje ze leniwi jestesmy bo imie z pierwszej strony ksiazki z imioniami :)

heja

mamcia i tak wybierzecie imie jakie bedziecie chcieli :) a moze poczekaj jakie imie bedzie pasowac do Twojeje ksiezniczki ;) ?

elzu
no ja mialam ksiazke w ktorej polozne po porodzie w szpitalu mi wpisywaly co sie z nami dzialo a takze te co przychodzily do domu potem mi wpisywaly. po odbiciu tego zostaly mi w domu informacje ile trwaly poszczegolne fazy porodu, ile punktow Mala miala,i lez wazyla i tak dalej :)

aga.m mi sie bardzo imie Artur podoba, jesli bylby chlopiec to bysmy tez to imie rozwazali :) tylko jest kwestia ze Artur z angielskim akcentem dla mnie trudno wymowic.

my bylismy dzisiaj u lekarza, Mala nie ma nic w nosie ani w plucach a gulgocze i charczy bo niemowlaki wydaja rozne dziwne dzwieki :/ nie wiem czy mam byc z teog zadowolona czy jak....

np teraz Malutka sie przebudzala i bylo tylko slychac hry hry hry :-(

no angielska wersja imienia Artur ciezka ale ja tych 'inteligentow' ucze po polsku wypowiadac :P
jakos to bedzie.... narazie szykujemy sie do spania, w sumie nic dzis nie robilam a jakas zmeczona i ciezka<ale to bardo ciezka> sie czuje
Milej nocki

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry