reklama

Ciężarne na Wyspach

Aga jeśli chodzi o znieczulenie to ja do epiduralu jakoś nie jestem przekonana. Wiem,że kobiety się potem mogą dziwnie czuć,poród się przy tym wydłuża bo niekoniecznie będziesz z odpowiednią siłą parła. Ja jestem zdecydowana na ten gaz z powietrzem a jak okaże się niewystarczający to poproszę o morfinę-też bymwolała tego uniknąć ale jakoś bardziej to niej jestem przekonana niż do epidurialu.

reklama
elzu widac ze dziecko najedzone i szczesliwe... sliczny chlopiec:)

no ja mam wizyte dopiero na 3.12 chyba ze urodze wczesniej, co do masazu mam nadzieje ze obejde sie bez tego, a wiem ze bardzo nieprzyjemne..... to chyba lepiej brac to oksy... /nie pamietam nazwy/ :)

a tak w ogole, pewnie przegapilam jak pisalyscie ale czy bralyscie jakies znieczulenia przy porodzie, albo macie zamiar:) epidural czy te lzejsze i co tym sadzicie??
ja czytalam ostatnio ze np w usa praktycznie kazda kobieta rodzi z epiduralem i jest to bezpieczne itp.... ale czy tutaj tez tak jest? u mojej kumpeli w szpitalu powiedzieli ze epiduralu nie podaja tylko do cesarki... u mnie moge wziac jesli chce.... ja napisalam ze bede chciala sprobowac tylko z gazem ale jak nie wytrzymam to chce znieczulenie :) ciezko zakladac z gory :)

Ja rodzilam wogole bez niczego tak jak przy wszystkich porodach i powiem ze bol owszem mocny ale do przezycia.
Co do czopu to przy 1 ciazy jak mi odszedl (taki jak piszesz z krwia) o 24 to od 6 rano byly skurcze a o 10:30 urodzilam, przy nastepnych wogole mi nie odchodzil predzej a teraz przy ostatniej to mi 7 dni odchodzil.

Ostatnia edycja:
ja moze za bardzo to przezywam, ale pierwszy raz itp jak pojdzie to bede bardziej obeznana.... co do bolu jak znajoma mowi jak palca przetniesz to tez cie bardzo boli, a poza tym nie ja pierwsza rodze dawniej to kobiety w domu bez lekarza rodzily i daly rade... ale jak mozna sobie ulzyc... zobaczymy jak to bedzie :))))) trzeba byc dobrej mysli :))

Czesc Gwiazdy

ja zabiegana tak ze ho ho czasu na nic prawie nie ma:no:

co do rodzenia bez znieczulenia to ja tez nie bralam nawet gazu bo 2 razy go wciągnełam to mi sie niedobrze zrobiło wiec dałam sobie luzzzzzz najważniesze zeby sie nie denerwowac:tak::tak: wszytsko bedzie ok

Ciekawe co u mamci???

aga.m dokladnie :) dawniej kobiety w ciazy w polu robily, w bruzdzie przy polu rodzily a potem spowrotem szly w pole zeby skonczyc ;) wtedy to kobiety mialy zdrowie.. albo i nie.. bo srednia dlugosc zycia byla krotsza..

Hej dziewczyny ja od wczoraj w domku :) 22.11 o 13:06 przez CC przyszla na swiat nasza kochana Lily z waga 2.665, jest kochana i sliczna jestesmy przeszczesliwi!!!!! Boli wszystko jak diabli ale daje rade :) mala ciagle je i spi :) jest cudowna, karmie butelka bo zamiast sutkow juz mam rany :( ale bedziemy probowac ;) Pozdrawiam jak znajde chwile to napisze wiecej

reklama
Hej dziewczyny ja od wczoraj w domku :) 22.11 o 13:06 przez CC przyszla na swiat nasza kochana Lily z waga 2.665, jest kochana i sliczna jestesmy przeszczesliwi!!!!! Boli wszystko jak diabli ale daje rade :) mala ciagle je i spi :) jest cudowna, karmie butelka bo zamiast sutkow juz mam rany :( ale bedziemy probowac ;) Pozdrawiam jak znajde chwile to napisze wiecej

to super kochana ze jestescie juz w domcu a Lily jaka kruszynka;-)))) czekamy na foty i dalsze relacje ;-))) a tymczasem odpoczywaj!!!

Irka- ja tez jeszcze nie ale czuje sie jak by to mialo byc lada dzien a tu jeszcze tyle czasuuuuuuuuuuuuuu

Joasia- no wiesz co juz bys kochana mogła tego swojego szkraba popędzic moze w koncu wyjdzie dobrowolnie...........

a mnie dzis tak nogi bolą ze szok czuje sie jak bym normalnie tony kamieni za sobą ciagneła brrrrrrrrr

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry