reklama

Ciężarne na Wyspach

reklama
maje skarby :)

Załączniki

• DSCN4569.jpg
    DSCN4569.jpg
    21,3 KB · Wyświetleń: 54
  • DSCN4513.jpg
    DSCN4513.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 57
mamcia gratuluje!! ojejej jaka ona malutka :)) sliczne masz dzieciaki! a moze powtorze sie po raz kolejny ale polecam masc Lansinoh na sutki, mnie pomogl w miare szybko :) i niezastapione kapturki! nie przejmuj sie Nasza glownie dostaje butelke a cyca tylko przez kapturki, po tym jak bylam poraniona nie odwazylabym sie teraz jej podac cyca.. pozatym naczytalam sie o roznych infekcjach bakteryjnych ktore moga przejsc z jej pyszczka na rane w sutku a jesli tak sie stanie to kaplica.. ta masc pomogla mi w miare szybko, ulzylo, ale babralo sie tak czy siak jakis czas....
buziaczek nie rodzilam w pl, ale nie sadze zeby oferowali tak jak to robia tutaj w uk osobna sale do porodu z lazienka, osobna polozna ktora jest z Toba caly czas, darmowe znieczulenie i inne, opieka super jak dla mnie :)

buziaczek nie rodzilam w pl, ale nie sadze zeby oferowali tak jak to robia tutaj w uk osobna sale do porodu z lazienka, osobna polozna ktora jest z Toba caly czas, darmowe znieczulenie i inne, opieka super jak dla mnie :)
osobna sale? polozna caly czas przy mnie? ja wlasnie mam miec perwszego dzidziusia i tak sie zastanawiam jak to bedzie wygladalo i fajnie by bylo wiedziec jaka mialyscie opieke i czy to prawda ze ciee nie chca do szpitala zabrac do momentu praktycznie juz porodu jak moja kolezanka dopiero na oddzial przyjeli z 7ma cm?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
buziaczek to zalezy do sytuacji :) ja 3 tyg przed porodem dostalam skurczy i lezalam w szpitalu jeden dzien ale skurcz emi sie skonczyly i mnie wypuscili do domu (co dobrze zrobili bo bym jeszcze 3 tygodnie tak mogla lezec).. i wtedy mialam 3 cm rozwarcia i do domu jakos mnie nie odeslali tylko wolelei przez noc potrzymac w szpitlau na obserwacji ;)
polozna mi wtedy mowila tylk oze jakby to bylo 4 albo 5 cm to to juz zalicza sie do porodu i by mnie polozyli na oddzial do rodzenia i czekali az urodze/albo wywolywali... a takto przy 3 cm odsylaja do domu bo w domu przeciez lepiej czekac na ta wlasciwa faze niz w szpitalu :))

w dzien terminu wody zaczely mi sie saczyc, okazalo sie ze Malutka sie skupkala w srodku i jak pojechalismy do szpitala mialam nadal 3 cm rozwarcia od razu mnie polozyli na porodowke i chcieli wywolywac, ale dostalam swoich skurczy i 2 godz pozniej Nasza Krolewna byla juz z nami :)

a to widze za ta moja kumpela miala po prostu pecha chiba fajnie strasznie sie ciesze po twoim poscie nawet moj maluszek w brzuszku sie obudzil:) widze ze faktycznie mialas dobra opieke...obym i ja miala takie szczecscie!pozdrowionkadla mamus z uk!

mamcia10, no to super :) gratuluje coreczki!! :) A jak Kacperek zareagowal na nowego przybysza? Z butli karmisz formula czy swoim sciaganym? Zycze duzo sil :) Slicznie Twoje dzieciaczki wygladaja ;) co do sutkow to ja uzywam purelan masc i tez jest ok :)

buziaczek1, ja tez jestem zadowolona z opieki w uk, podobnie jak agatakat mialam sale dla siebie z polozna, byla tez lazienka, znieczulenie za free i ogolnie ok. Po porodzie bylam na 4 osobowej ale kazdy oddzielony zaslonkami, zawsze pelno osob do pomocy, a jak wrocilismy do domku, to przyszla polozna i jak zobaczyla ze mam problem z karmieniem piersia przyslali mi pania od laktacji, ktora przyszla 3 dni z rzedu i bardzo pomogla (dzis czytalam w innym temacie ze w polsce dziewczyny placa za pomoc z poradni laktacyjnych). U nas kazali przyjsc ze skurczami co 5min, ale mi wody odeszly najpierw wiec mialam troche inna sytuacje i nie mialam jeszcze bardzo rozkreconej akcji, a mnie przyjeli bo juz trzeba bylo przyspieszyc.

tutaj jest moj i agatakat porod opisany:

https://www.babyboom.pl/forum/listopad-2010-f341/opowiesci-z-porodowek-bez-komentarzy-44538/ :)

reklama
Mamcia super,że już jesteście w domu,fajnie,że wszystko ok. Dzieciaczki masz śliczne:)
Buziaczek ja jeszcze tu nie rodziłam,ale od koleżanek których dzieci w tym własnie kraju na świat przychodziły (a mam ich sporo) słyszałam same pozytywne opinie,wiec nie masz się czego bać. Z opieka prenatalną nie przesadzają tu takk jak w PL,ale jak coś się dzieje to się zajmują porządnie kobietą,o porodach i opiece szpitalnej żadnego narzekania nie słyszałam,wiec jest ok.Ale wiadomo,że sporo też zależy od personelu na jaki się trafi.
Joasia- no wiesz co juz bys kochana mogła tego swojego szkraba popędzic moze w koncu wyjdzie dobrowolnie...........
oj nawet nie wiesz jak bardzo bym chciała,ale z moją córcią to jest tak,że jak charakterek po mamusi to uparta jest i żadne popędzania nie przyniosą rezultatu,bo przecież nikt jej nie będzie mówił co i kiedy ma robić ;-) (i póki co się to sprawdza,bo ani przytulanki,ani ruch i aktywność ma nie działają) więc muszę czekać aż dobrowolnie się zdecyduje. Najgorsza opcja jest przeczekanie to 12 dni po terminie i wtedy popędzaniem sie fachowo w szpitalu zajmą-ale mam wielką nadzieje,ze do tego nie dojdzie.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry