reklama

Ciężarne na Wyspach

Witam nową mamusię:)
Ja póki co melduję,że nadal w dwupaku :( te ostatnie dni są najgorsze,zwłaszcza,że już dziś jestem 9 dni po terminie...masakra. Ale już mam mniejszego doła,pogodziłam się już z myślą,że doczekam do wtorkowej indukcji a nie zostało dużo bo tylko 3 dni...tylko strasznie się już zaczynam bać tego wywoływania. tak dziwnie będzie pojechać do szpitala na umówioną godzinę,pewnie stresu będzie co niemiara.
Aga.m ostatnio milczysz...czyżby już po?
Pozdrawiam Was

reklama
WITAM

ja w pracy pogoda do bani pada deszcz a właściwie leje:wściekła/y::wściekła/y:

Joasia- bedzie dobrze ja tez portkami trzęsłam rano bo wywołanie miałam na 17:00 ale jak tylko weszłam do szpitala to nie wiem dlaczego ale czułam sie dziwnie spokojna chyba wtedy juz sie poddałam bo wiedziałam ze muszę i juz ale za to szybko urodziłam u ciebie bedzie tak samo dlatego teraz relaks:tak::tak:

aga.m no wlasnie co z Tobą?????????????

...tylko strasznie się już zaczynam bać tego wywoływania. tak dziwnie będzie pojechać do szpitala na umówioną godzinę,pewnie stresu będzie co niemiara.

joasiu nie będzie tak strasznie kochana. Badanie gin., potem nałożą żelik i każą czekać. Badanie po 4 godzinkach, a potem co godzinkę. Tylko po nałożeniu żeliku proponuję dużo łazić w miarę możliwości, żeby przyśpieszyć. Trzymam kciuki

Witam wszystkie Mamusie,
chciałam dołaczyc do waszego grona,jestem mama 2-latki i w oczekiwaniu na drugiego bąbelka. Jak narazie to poczatek poczatkow okolo 6-7 tydzien. Ciaza jak i pierwsza przebiega nie zadobrze,clodzienne mdlosci,bóle głowy,brak apetytu,a do tego wszystkiego brak energi dla mojej córeczki.Na szczęście jest dość wyrozumiałym dzieckiem jak na swój wiek i jak mamusia mówi że boli głowa i musi troszke poleżeć,to Olusia bawi się grzecznie sama :)
pozdrowienia

Witaj nowa mamo z UK!
Miałaś sprawdzane ciśnienie w ciązy? U mnie bóle głowy i złe samopoczucie były spowodowane właśnie zbyt wysokim ciśnieniem. Należy pamiętać, że w ciąży trzaba zwracać większą uwagę na tą dolną granicę (diastolic), która w żadnym wypadku nie powinna przekroczyć 100. Oczywiście ta górna (cystolic) też jest ważna i powyzej 145 też nie jest juz zbyt bezpiecznie.

pandorka dziekuje za info,nie jeszcze nie mialam nic robione spotkanie z połozna mam dopiero 13-tego,ale podczas pierwszej ciazy tez bylo ciezko,nawet gorzej niz teraz,wtedy tylko oko podnioslam i odrazu bieglam do toalety.Teraz mam okropne mdlosci,ale ze mam 2-letnia ksiezniczke ktorej trzeba dac jesc to jakos staram sie nie myslec o wymiotach i jakos daje rade.

A moze znacie jakies magiczne lekarstwo na zmniejszenie mdlosci ? :/

czesc :)
ja tylko na chwile my juz ropakowani:)) w czwartek o 9.28 urodzil sie Artur:)) dzisiaj juz w domu- mialam cesarke, ale wszystko w porzadku:)
jak znajde chwile to napisze wiecej...
pozdrowienia

aga.m GRATULACJE dochodz szybciutko do siebie :)
Ja czuje sie swietnie :) w porownaniu po CC w Pl to szybciutko tu doszlam do siebie ;)
agatakat moja mala to lezy w tym i zasypia :) ale jeszcze malo ja wkladam bo jest taka malutka ze wole na plasko zeby lezala :) Mala juz coraz wiecej jest aktywna ale w porownaniu z moim synkiem to oaza spokoju :) prawie wcale nie placze, z synem to panikowalam wiadomo jak to z pierwszym dzieckiem :) teraz jestem spokojniejsza i mala tez spokojniejsza :)
Jutro chce sie wybrac na pierwszy spacer :) ma byc 2 na plusie i snieg topnieje, mam nadzieje ze sie uda bo marze juz o wyjsciu z domu :)
mama uk witaj :) Mi na mdlosci pomagala coca-cola z rana kilka lykow bo inaczej do pracy bym nie wyszla :)
joasia czekam na wiesci od Ciebie :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry