• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Sylwia, gratuluję udanych zakupów. Widzę, że pomału się rozkręcasz.
Za duphaston płacisz 24 z ł:szok:, to tanio jak barszcz.
Ja do tej pory płaciłam 38 zł, a teraz znalazłam za 35 zł i cieszę się, że jest ciut taniej.

Bardzo szaleję :-). Jak między pacjentami poszłam na szybkie zakupy dzieciowe, tak wróciłam z reklamówką ciuchów i zamiast do pacjenta to razem z asystentką oglądałyśmy ciuszki w socjalnym.

Z lekami to teraz trzeba mieć charakter w nogach. Ostatnio miałam tak z macmiror, antybiotykiem na moje grzybki (niestety nie te z lasu). W jednej aptece było po 53 zł, w drugiej niecałe 50, a mi się udało kupić za 34 zł. Tak samo z badaniami, średnio 300-400 zł miesięcznie na hormony, podstawowe badania i jakieś luxdodatki w związku z chorobami metabolicznymi. Mam już cenniki spisane z kilku miejsc i porównuję gdzie mi taniej wyjdzie dany zestaw badań :tak:. Na początku mi nie zależało, ale teraz z nudów wyszukuję. Zawsze za oszczędzone pare zł można kupić coś młodemu.
Różnice są bardzo duże, w novum chyba najdrożej, bo np progesteron 48 zł, obok kliniki gdzie pracuję 30 zł, w Pruszkowie w jednym miejscu płacę nawet 22 zł.

Ehhh, to mam nowe hobby. Zapisywanie cen i szukanie najtańszej opcji :-D

reklama
Ehhh i chyba nie będzie mi dane obejrzeć tego serialu z TLC o in vitro. Tak bardzo chciałam, ale cóż nie można mieć wszystkiego. Myślałam że ktoś wrzuci na chomika, you tube czy gdziekolwiek, ale jak widać mało popularny serial. Szkoda. Jakbyście się natknęły na ten film w sieci dajcie znać, bardzo proszę

Sylwia ja też tego codziennie szukam i kiszka :-(.

lawendowy śnie ratuj, chociaż wątpię, że da się to przegrać. Prędzej nakręcić czymś obraz, telefonem, kalkulatorem czy mikrofalówką... a do tego potrzeba duuuużo cierpliwosci hehe.

Dla wszystkich zainteresowanych, jedna dziewczyna z forum "kto po in vitro" znalazła na necie pierwszy odcinek tego serialu o in vitro. Oto jej post:

"Też bardzo chciałam obejrzeć ten film na tlc i udało mi się znaleźć stronę na której można ten program oglądać. Teoretycznie można 90 min/dzień za darmo, ale w praktyce pojawia się komunikat, że jest za dużo chętnych. Ja wykupiłam sobie dostęp no limit i mogę oglądać. Ta strona to: http://www.radio81.pl/telewizja/polska/index.php?id=tlc

Ostatnia edycja:
Lawendowy, cieszę się, że wszystko dobrze z Maluchem i że w związku z tym mogłaś się uspokoić. Oby tak dalej. Czy Ty jeździsz na wizyty do dr K.?

Tequila kciuki za transfer i spokojną ciążę.

A ja mam stymulację od 15.10 (to był wtorek) i w sumie nie wiem co się dzieje, bo pierwsze podglądanie mam dopiero w najbliższy wtorek... Leki mam rozpisane tylko do poniedziałku więc we wtorek pewnie doktorek zadecyduje co dalej (ale jak sądzę jeszcze parę dni stymulacji, bo 7 dni to trochę za krótko). Nie mam nawet wstępnego planu kiedy punkcja, kiedy ewentualny transfer. Mam nadzieję, że we wtorek się wszystkiego dowiem. Tego dnia mam też wizytę u anestezjologa.

Miłego dnia dziewczynki, chociaż u mnie za oknem tak szaro i ponuro, że nawet z łóżka nie chce mi się wyjść

reklama
Fusun, spokojnie bo tak w invikcie jest. We wtorek na wizycie ci zmienia dawke a jak bedziesz chciala to ci od razu zrobia zastrzyk juz w klinice. Ja wizyt malo mialsm a najlepsze ze ostatnia byla cos z 6 dni przed punkcja i wszystko bylo dobrze.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry