Sylwia1985
Mamusia Sierściuszka
Sylwia, gratuluję udanych zakupów. Widzę, że pomału się rozkręcasz.
Za duphaston płacisz 24 z ł, to tanio jak barszcz.
Ja do tej pory płaciłam 38 zł, a teraz znalazłam za 35 zł i cieszę się, że jest ciut taniej.
Bardzo szaleję :-). Jak między pacjentami poszłam na szybkie zakupy dzieciowe, tak wróciłam z reklamówką ciuchów i zamiast do pacjenta to razem z asystentką oglądałyśmy ciuszki w socjalnym.
Z lekami to teraz trzeba mieć charakter w nogach. Ostatnio miałam tak z macmiror, antybiotykiem na moje grzybki (niestety nie te z lasu). W jednej aptece było po 53 zł, w drugiej niecałe 50, a mi się udało kupić za 34 zł. Tak samo z badaniami, średnio 300-400 zł miesięcznie na hormony, podstawowe badania i jakieś luxdodatki w związku z chorobami metabolicznymi. Mam już cenniki spisane z kilku miejsc i porównuję gdzie mi taniej wyjdzie dany zestaw badań
. Na początku mi nie zależało, ale teraz z nudów wyszukuję. Zawsze za oszczędzone pare zł można kupić coś młodemu.Różnice są bardzo duże, w novum chyba najdrożej, bo np progesteron 48 zł, obok kliniki gdzie pracuję 30 zł, w Pruszkowie w jednym miejscu płacę nawet 22 zł.
Ehhh, to mam nowe hobby. Zapisywanie cen i szukanie najtańszej opcji

, to tanio jak barszcz.