• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
JESTEM NIESTETY W SZPITALU :-( I ZOSTANĘ NAJPRAWDOPODOBNIEJ DO KOŃCA CIĄŻY! To był wczoraj szok, szybko się pakować, maskara, dlaczego ja nie spakowałam wcześniej torby do szpitala !! Na szybko dla dziecka pakowałam torbę! Nie mogę uwierzyć że wrócę do domu już z Maksiem ! Jeszcze tyle miałam w domu zrobić! Wczoraj lekarz powiedział że przyrost prawie zerowy i nie ma na co czekać...Już o 8 rano byłam na oddziale, robią mi KTG i różne inne kosmiczne badania.Mój lekarz przychodzi do mnie i mnie uspokaja, że mam się nie martwić, że często się zdarzają przypadki hipotrofii i jak się przypilnuje to wszystko się dobrze skończy.W sali jestem z jedna dziewczyną ale po prostu okropna, nie wytrzymam tu z nią na pewno, cham i prostak w najgorszym wydaniu! No i mogę się pożegnać z porodem w Lubinie, nawet nie wiem czy tu zrobią mi cc!! Dziewczyny tak mi zle:-(

Maja kochana myślałam o Tobie i o Maksiu cały czas i czekałam aż się odezwiesz. Na pewno wszystko wspaniale się skończy i z Maksiem będzie wszystko dobrze. Będę codziennie trzymała za Was kciuki i myślami jestem cały czas z Wami. Cholerna hipotrofia musiała się przyplątać na koniec... Co mówią lekarze? Będziesz miała wcześniej cc, czy jeszcze nic niewiadomo? Trzymaj się tam!

Madzialenak, a wiesz, że to całkiem dobry pomysł :-)
Dziękuję, z chęcią skorzystam z Twojej propozycji.

Maja, trzymaj się dzielnie. Na pewno wszystko będzie dobrze. Ja wiem, że się denerwujesz, ale zaufaj lekarzom.
A na prostaków niestety nie ma rady. Zaciśnij zęby, bo tylko to Ci pozostało.

O rany, Maja... A co jeśli ta hipotrofia się potwierdzi? Rozwiązuje się ciążę szybciej, tak? No bo chyba leżenie w szpitalu i tak nic nie pomoże dziecku? Informuj nas na bieżąco co i jak. Najważniejsze, że Synek jest pod kontrolą. Trzymaj się tam i nie denerwuj.

Dziewczyny zauwazylam dzis u siebie na bieliźnie 4 kropelki brązowej krwi. Od rana nic wiecej sie nie pojawilo. Czy takie niewielkie plamienie moze sie zdarzyć? Jestem w 14 tc

Maja słońce trzymajcie się tam mocno! Najważniejsze, że jesteście pod stałą opieką. Co lekarz miał na myśli mówiąc, że nie ma na co czekać? Zrobią szybciej cc? Wiesz już jakie ma wymiary? Twój Maksiu to silny chłopak, już niedługo będziesz miała go przy sobie :-D.

A co do pakowania torby dla dziecka, to pakujecie ubranka itp bezpośrednio do torby czy może najpierw w jakiś worek, reklamówkę? Ja swoje ubrania zawsze pakuję najpierw do reklamówek, bo choćbym prała torby, miała nową, pakowała do walizki itp. zawsze mi te ubrania walą torbą :confused:, taki specyficzny zapach zostaje, nie taki normalny jak po wyjęciu z szafek. Może mam korbę na tym punkcie...

JESTEM NIESTETY W SZPITALU :-( I ZOSTANĘ NAJPRAWDOPODOBNIEJ DO KOŃCA CIĄŻY! To był wczoraj szok, szybko się pakować, maskara, dlaczego ja nie spakowałam wcześniej torby do szpitala !! Na szybko dla dziecka pakowałam torbę! Nie mogę uwierzyć że wrócę do domu już z Maksiem ! Jeszcze tyle miałam w domu zrobić! Wczoraj lekarz powiedział że przyrost prawie zerowy i nie ma na co czekać...Już o 8 rano byłam na oddziale, robią mi KTG i różne inne kosmiczne badania.Mój lekarz przychodzi do mnie i mnie uspokaja, że mam się nie martwić, że często się zdarzają przypadki hipotrofii i jak się przypilnuje to wszystko się dobrze skończy.W sali jestem z jedna dziewczyną ale po prostu okropna, nie wytrzymam tu z nią na pewno, cham i prostak w najgorszym wydaniu! No i mogę się pożegnać z porodem w Lubinie, nawet nie wiem czy tu zrobią mi cc!! Dziewczyny tak mi zle:-(
Nie martw sie Maja mi Milenka też dużo nie przybierała ja miałam o tyle lepiej ze mi przestała przybierac w 37 tygodniu a wczesniej w 2 tygodnie przybrała tylko 140 gram na pewno wszystko bedzie dobrze malutkie dzieci też sa słodkie i silne uwież mi :-):-) a ze szpitale to jest tak ze jak chce sie reodzić gdzieś dalej to zawsze może coś nie wyjść :-) trzymaj sie cieplutko I NA PEWNO BEDZIE WSZYSTKO DOBRZE

reklama
Minni gdy zobaczyłam brązowo czerwone kropki siadłam na kibelku i dostałam mega krwotoku, więc różnie bywa. Na pewno poszłabym od razu do lekarza tak dla świętego spokoju.

lawendowy sen dziękuję za aktualizację listy :-D. Myślę, że ta literówka była duuuuużo wcześniej zanim ją dostałaś. A co do pościeli, to bardzo mi się podoba ta z Roba z sowami, zamierzam taką kupić. Widziałam na żywo i muszę ją mieć :-D. Na drugim miejscu rumianki, ale pozostałe też są ładne.

szyszka ma boleć hehe, tzn. może :tak:. Większa wydzielina jest normalna, tylko zależy jaki kolor ;-).

Mam jeszcze jedno pytanie, w czym chcecie odebrać/odbierałyście dzieci ze szpitala? Chyba najczęściej ubiera się je w body i pajace? Ja nic jeszcze na odbiór nie kupiłam poza pluszowym cieplejszym kombinezonem "miś" i nie wiem co dalej... Na to chyba koc/otulacz czy jak jak to się nazywa do fotelika, taki duży koc z dziurami na pasy, którym owija się dziecko w foteliku, a co pod spód? Eeeh zero doświadczenia :-p:-).

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry