• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Hope: Przed całą procedurą TSH miałam zawsze w normie, jak dowiedziałam się o ciąży lekarz skierował mnie na to badanie i wyszło że mam nadczynność. Dostałam na początku 25, poźniej dawkę zwiększono mi do 50. Co miesiąc ją badam i po ok. 3-4 miesiącach spadło mi do podobnej wartości jak Tobie. Endokrynolog kazała dalej brać 50, tylko jednego dnia w tygodniu brać 25. Po tej zmianie spadło jeszcze bardziej i dodatkowo poza normą wtedy miałam bodajże ft4, zmieniono mi dawkowanie na 50 każdego dnia tak jak wcześniej ale zamiast 25 raz w tygodniu biore aż 75. W najbliższy piątek robię badanie tsh, ft3,ft4 i mam nadzieje że będzie lepiej. Na Twoim miejscu nic sama bym na własną rękę nie zmieniała.Poczekaj na wizytę bądź kontakt ze strony lekarza. I nie panikuj ;-)

reklama
Minni czyli mam rozumiem,ze moj wynik jest jak najbardziej w porzadku? Euthyrox bierze sie przy niedoczynnosci a nie nadczynnosci....o ile dobrze jestem poinformowana...wynik musialas miec ponad 2,5 jesli lekarz wprowadzuil ci euthyrox...

Hope: według mnie wynik jest w porządku :) Taką infomację znalazłam na temat Euthyroxu: Lek stosuje się w przypadku niedoczynności tarczycy.Wspomagająco w nadczynności tarczycy, w celu zahamowania nadmiernego powiększenia tarczycy. Czekaj spokojnie na kontakt od lekarza, ja ostatnio miałam wynik ok. 0,3 i lekarka powiedziala że jest ok.

Dziewczyny mam pytanko: na wczorajszej wizycie lekarz powiedział żebym zrobiła badanie:echo serca dzidziusia. Dodam, że powiedział również że według Niego wszystko jest ok, ale nie ma specjalistycznego sprzętu by ewentualnie wykryło jakąś bardziej ukrytą wadę, a po IVF trzeba to sprawdzić. Dał mi również kontakt gdzie powinnam się udać. Tam takie badanie kosztuje 500 zł. I teraz pytanie: czy któraś z Was miała wykonywane takie badanie? Czy faktycznie powinno się je robić po in vitro? Miałam robione badania usg w szpitalu medicover gdzie mają dobry sprzęt, w Multi-medzie i wszyscy mówili że z serduszkiem jest wszystko w porządku więc nie wiem co robić.

Minni27 ale to teraz masz to echo serca zrobić czy po porodzie? u mnie synek miał robione echo od razu po porodzie w klinice ze względu na cukrzycę insulinową. Niestety nie wiem jak to jest kiedy każą w ciąży zrobić ale ciąża po in vitro nie jest regułą do robienia echa. Jak jest wszystko dobrze to ja bym sobie odpuściła, 500zł z nieba nie spada. Co innego jakby któryś z lekarzy miał wątpliwości i widział wadę.

Elleni: tak,teraz kazał mi zrobić to badanie. Trzech różnych lekarzy w różnych tygodniach ciąży wykonywało mi usg i każdy mówił że jest wszystko w porządku. Tym bardziej, że wchodząc na stronę tej przychodni do której kazał mi się udać piszą że jest mozliwość wykonania badania na NFZ jeśli lekarz widzi jakieś nieprawidłowości, a skoro nie zobaczył to kazał mi iść prywatnie. Troche to chore jest.

Cześć Dziewczyny, sorry ze dopiero teraz pisze ale nie miałam dostępu do internetu:)

W piątek rano na świat przyszedł mój syn:) nie doczekałam piątkowej wizyty bo w czwartek odeszły mi wody:) mały jest zdrowy i wazy 3940:) jest cudowny i jestem w nim zakochana od pierwszego wejrzenia:) chociaż już wcześniej byłam;) w niedzielę wróciliśmy już do domu a zaraz wybieramy się na pierwszy prawdziwy spacer:)

Tak wiec oficjalnie przekazuję koszulkę lidera:) i powiem Wam ze słusznie nie możecie już doczekać:) cudownie jest moc utulic swoje maleństwo:)

Cześć dziewczyny.
Podczytuję Wasz wątek od jakiegoś czasu i mocno trzymam krzciuki za nudne ciąże.
Ja jestem mamą 14 miesięcznej córeczki też po IVF, które miałam w 08/2012 w Novum. Teraz mam zamiar wrócić po swoje maleństwo i mam nadzieję, że niedługo do Was dołączę :)
Minni ja miałam echo serca dziecka w 30 t.c. w Łodzi i płaciłam 250zł. wskazaniem było IVF i moja cukrzyca insulinowa. Lepiej zrobić to badanie bo gdyby dziecko miało nawet minimalna wadę tuż po urodzeniu mogą mu od razu pomóc. Nie wiem czy na połówkowym robią standardowo echo serca wydaje mi się że tak, u mnie robili w 22 t.c i 30 t.c ze wzg na cukrzycę.

Megi: gratuluje :) W wolnej chwili daj znać jak się czujesz po porodzie i jak przebiegł poród, tzn. ile godzin od odejścia wód musiałaś czekać na swojego Synka :-)

reklama
Megi gratulacje :-D.Wracając sie do testu na glukoze to jakoś to rzełknełam ale z cytrynka,pierwsza krew na czczo,nastepnie wypiłam duży kubek glukozy,po godzinie znow krew,po dwóch po raz kolejny-az trzy kłucia,masakra-najgorsze to czekanie az upłynie upragniona godzina.Niewiem jak mam rozumiec znów swój wynik tsh 3,48?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry