Minni27
Fanka BB :)
Hope: Przed całą procedurą TSH miałam zawsze w normie, jak dowiedziałam się o ciąży lekarz skierował mnie na to badanie i wyszło że mam nadczynność. Dostałam na początku 25, poźniej dawkę zwiększono mi do 50. Co miesiąc ją badam i po ok. 3-4 miesiącach spadło mi do podobnej wartości jak Tobie. Endokrynolog kazała dalej brać 50, tylko jednego dnia w tygodniu brać 25. Po tej zmianie spadło jeszcze bardziej i dodatkowo poza normą wtedy miałam bodajże ft4, zmieniono mi dawkowanie na 50 każdego dnia tak jak wcześniej ale zamiast 25 raz w tygodniu biore aż 75. W najbliższy piątek robię badanie tsh, ft3,ft4 i mam nadzieje że będzie lepiej. Na Twoim miejscu nic sama bym na własną rękę nie zmieniała.Poczekaj na wizytę bądź kontakt ze strony lekarza. I nie panikuj ;-)
.Wracając sie do testu na glukoze to jakoś to rzełknełam ale z cytrynka,pierwsza krew na czczo,nastepnie wypiłam duży kubek glukozy,po godzinie znow krew,po dwóch po raz kolejny-az trzy kłucia,masakra-najgorsze to czekanie az upłynie upragniona godzina.Niewiem jak mam rozumiec znów swój wynik tsh 3,48?