• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Megi ogromne gratulacje!!! :)

Minni,ja caly czas myslalam ze echo serca jest badane przy okazji usg,w poniedzialek bede u lekarza to sie zapytam.Ja juz to kiedys pisalam na forum-moja pani doktor powiedziala mi ze zdarza sie ze dzieciaczki po ivf maja pogrubione sciany serca i wazne jest zeby przez cala ciaze zazywac omega3 zeby tego uniknac.Nic na ten temat nie znalazlam w internecie,wiec zapytalam skad to wie.Odpowiedziala mi ze trwaja jakies badania i byly dyskusje na ten temat w bardzo scislym gronie lekarzy.Robiac usg ostatnio,powiedziala mi ze serduszko Lucy jest super , sciany maja odpowiednia grubosc itp.
Wiec wydaje mi sie Minni,ze lekarz widzi wszystko na dobrym sprzecie.Tak czy tak zapytam o to echo.

reklama
Cześć dziewczyny !
Megi gratuluję , niech mały się zdrowo chowa ! U mnie jeszcze 10 tygodni a już chciałabym mieć malutką przy sobie .
Ja też wczoraj miałam wizytę mała rośnie jak na drożdżach i waży już 1360 g i na pewno będzie długa , wciąż mam mało wód płodowych i w przyszłym tygodniu idę na kontrolę no i mamy kolejny termin do , którego dobrze byłoby wytrzymać czyli 34 tydzień - mam się oszczędzać , nie sprzątać żeby nie trafić do szpitala na leżenie .

Cześć dziewczyny, dawno mnie nie było ale piszę wreszcie od siebie z domu, po miesięcznej przerwie:)
Mam prośbę, napiszcie mi kiedy poczułyście pierwsze ruchy Waszych maluchów???
Bo ja czuję małe łaskotanie co jakiś czas, jakby mi się coś przesuwało, ale za nic w świecie nie mogę stwierdzić, czy to już to, czy to tylko moje jelita sobie ze mną pogrywają i mnie w balona robią.

Minni27 ja bym odpuściła sobie to echo na twoim miejscu jak żaden z trzech ginekologów nie widział nieprawidłowości. Jak nie wiadomo o co chodzi to zawsze o pieniądze ;-)

Bzibziok ja nie mialam laskotania bo lozysko mam na przedniej scianie,i poczulam od razu mocniejsze ruchy.Ale z tego co dziewczyny pisza to juz sa pierwsze ruchy :)

Mego gratulacje piękna waga synka jak już dojdziesz do siebie to zdaj nam relację.

Basiński to już jest to też tak miałam na początku Ale teraz już czuję ruchy mojej córeczki wyraźnie. Fajne uczucie.

Hope ja też biorę eutyrox 50 zaczynałam od 25 i robię teraz wyniki co miesiąc ostatni to 0,82 Ale euforia mam brać nadal więc sama nić nie zmieniaj.

Minni ja echo serca będę robić teraz w piątek na badaniu polowkowym takie mam zalecenie lekarza mimo że nie doszukać się ze coś jest nie tak nie wiem jak później.

Hej, hej !!!

Megi - gratulacje mamusiu, tak czułam, że twóoj brak odzewu to TO !!! Uściskaj synka!!!

Mini27-
u mnie w klinice echo serca to część badania połówkowego, dopłacamy za nie 150zł. Także całe połówkowe z echem serca wynosi nas 350zł. Z tego co wiem to jest to badania wskazane w naszym przypadku, ja na pewno bym z tym nie dyskutowała - dla spokoju - na prenatalnym dr tak dokładnie i wiele razy badał serce małej, że na prawdę to uspokaja. Poza tym, tfu tfu, wiele wad da się leczyć już w łonie matki, jeżeli są wykryte.

Bizbziok - co do ruchów to ja w środę zaczynam 16tc i też z niepokojem na nie czekam. Na razie niestety nie czuję nic nowego, bąbelki w brzuchu i bulgotanie mam od początku ciąży więc tego nawet nie liczę. Podobno dużo zależy od tego gdzie masz łożysko, sama o to pytałam parę stron temu :)

alfa - witaj :)

peti - proszę bardzo, wrzucam kalendarz na Twoją prośbę, już bez Megi :D

CZERWIEC
1. NIKA85 (5 czerwiec )
2. SZYSZKA87 (25 czerwiec ) syn Antoś

LIPIEC
3. 24MAGDA09 (04 lipiec )
4. MINNI27 (29 lipiec) córka

SIERPIEŃ
5. PETI30 ​(1 sierpień) córka Lucy
6. MARTACZI (2 sierpień) syn
7. LABO75
(7 sierpnień) córka Aleksandra
8. SIAGA (10 sierpień ) syn
9. MADZIA I PIOTR (26 sierpień) córka
Hanna

WRZESIEŃ
10. NIEPOKORNA (1 wrzesień) syn Oliwier
11. JOGO (2 lub 6 wrzesień) córka Nadia
12. ELLENI (5 wrzesień) córka Adrianna
13. ZUZIA2011 (5 wrzesień) syn

PAŹDZIERNIK
14. MAJKA201 (12 październik) syn
15. MADZIA76
(18 pażdziernik) córka
16. LENKABAR (30 październik) syn Filip

LISTOPAD
17. FOOTE (13 listopad)
18. LOLITKA200 (13 listopad)
19. ESIEK (19 listopad) prawdopodobnie córka
20. EMA51 (27 listopad)

GRUDZIEŃ
21. Ona232 (18 grudzień)

2015

STYCZEŃ
22. Hope84 (1 styczeń)

Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewczyny bylam w sklepie z art.dzieciecymi az nie wiadomo na co patrzec hehe a wozek maniana nie wiem jak mozna sie na jakis zdecydowac hehe a wy jaki wybieracie klasyczny z duzymi kolkami ? czy teraz te wymyslne takie?>>/??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry